EXCLUSIV | Pronosticul unei campioane europene: "Tenisul de masă are viitor în România!". Urmează Jocurile Olimpice: "Nu ne-am impus un obiectiv pentru Tokyo"

12 oct 2017 394 afişări Comentează şi tu Tenis de masa
EXCLUSIV | Pronosticul unei campioane europene: "Tenisul de masă are viitor în România!". Urmează Jocurile Olimpice: "Nu ne-am impus un obiectiv pentru Tokyo"

Campioanele europene la tenis de masă au fost premiate de Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS), în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate la sediul din strada Vasile Conta. Ministrul Alexandru Dunca n-a putut fi prezent, astfel că a trimis un subaltern să-i citească discursul. Eliza Samara, Daniela Dodean şi Bernadette Szocs au primit câte un buchet de flori din partea MTS, urmând să fie premiate şi cu suma de 37.000 de lei.

Antrenorul lotului naţional, Viorel Filimon, a spus că un asemenea rezultat vine ca urmare a cel puţin 10 ani de muncă. Fetele sunt ambiţioase, nu se mulţumesc cu o singură medalie. Urmează Tokyo 2020! La finalul conferinţei de presă, Daniela Dodean a vorbit pentru ProSport despre viitorul echipei naţionale, generaţiile care vin din urmă şi infrastructura de care dispune tenisul de masă în România.

"Ultima lună a fost destul de obositoare. Suntem mereu pe drum. Tocmai ne-am întors din Franţa, iar mâine avem un alt avion de prins. După cum vedeţi am şi răcit, nu prea mai am voce (râde). Rezultatul din Luxemburg ne dă încredere pe viitor. Încă nu ne-am impus un obiectiv pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo (se uită spre antrenorul Viorel Filimon). Ar fi superb să câştigăm o nouă medalie de aur, cu toţii ne dorim acest lucru", a spus Daniela Dodean, pentru ProSport.

În legătură cu viitorul tenisului de masă, campioana europeană se declară optimistă: "Acest sport are viitor în România. Avem juniori şi cadeţi care au înregistrat rezultate foarte bune la turneele internaţionale. Nu cred că suntem ultima generaţie care va aduce o medalie României. Cu siguranţă, acest sport are viitor la noi în ţară." Cu privire la infrastructura de care dispune tenisul de masă, Daniela Dodean a fost rezervată: "Cred că fiecare latură are importanţa ei. Nu pot să spun că am fi avut rezultate mai bune dacă am fi avut o altă infrastructură. Desigur, e un aspect care contează destul de mult. La fel de mult contează şi calitatea paletelor, a echipamentelor...", a încheiat sportiva.

Echipa feminină de tenis de masă a României a cucerit, în septembrie, medalia de aur la Campionatele Europene de la Luxemburg, după ce a învins, în finală, echipa Germaniei, cu scorul de 3-2. Daniela Dodean a câştigat meciul decisiv al finalei, împotriva jucătoarei Ying Han, scor 3-1 (11-4, 11-8, 4-11, 12-10). România a mai cucerit aurul la europene în 1992 (Stuttgart), 2002 (Zagreb) şi 2005 (Aarhus).

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.