Au curs medaliile pentru România la tenis de masă! Performanţele reuşite în doar câteva zile de sportivii români

17 feb 2019 3904 afişări Tenis de masa
Au curs medaliile pentru România la tenis de masă! Performanţele reuşite în doar câteva zile de sportivii români

România a cucerit medalii la Openul Portugaliei şi Openul Cehiei destinat juniorilor şi cadeţilor! 

La Lisabona, Portugalia, între 13-17 februarie, a avut loc Seamaster 2019 ITTF Challenge Plus Portugal Open, în „Pavilhão do Complexo Desportivo Municipal do Casal Vistoso”, la care au participat 12 sportivi români, în probele feminine şi masculine de simplu, dublu şi dublu mixt, dar şi în probele de U21. Preliminariile au avut loc între 13-14 februarie, iar fazele superioare au avut loc între 15-17 februarie.

La U21, Adina Diaconu a câştigat medalia de argint, după o finală disputată. Românca a fost condusă cu 2-0 de sportiva din China Siqi Fan, a egalat, dar a cedat cu 3-2.

De asemenea, perechea Daniela Dodean Monteiro/Eizabeta Samara a cucerit medalia de bronz la dublu feminin, după ce s-a oprit în semifinale. 

  • Adina Diaconu – Siqi Fan (China) 2-3 (8-11, 10-12, 11-2, 11-8, 9-11)
  • Daniela Dodean Monteiro/Eizabeta Samara – Dora Madarasz/Szandra Pergel (Ungaria) 2-3 (11-3, 4-11, 6-11, 15-13, 11-13)

România a avut parte de medalii şi la Openul Cehiei destinat juniorilor şi cadeţilor. Echipa feminină (Elena Zaharia, Ioana Sîngeorzan, Evelyn Ungvari, Bianca Mei-Roşu) a câştigat medalia de aur, după 3-0 cu Rusia, în finală, în timp ce echipa masculină (Iulian Chiriţă, Andrei Tomica, Darius Movileanu, Dragoş Bujor şi Paul Szilagyi) a pierdut semifinala cu Rusia, dar a cucerit medalia de bronz.

Tania Plaian, Luciana Mitrofan şi Elena Zaharia au cucerit medaliile de bronz, la juniori, în proba de dublu feminin. La turneul de la Hodonin, Tania Plaian a făcut echipă cu rusoaica Ekaterina Zironova.

Perechile Tania Plaian/Ekaterina Zironova şi Luciana Mitrofan/Elena Zaharia au jucat, joi, semifinalele probei de dublu feminin şi au pierdut în faţa perechilor Camille Lutz/Prithika Pavade (Franţa) şi Ami Shirayama/Sakura Yokoi (Japonia)

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.