Tablou principal cu trei români la sabie masculin. Teodosiu şi Badea şi-au câştigat locul alături de Tiberiu Dolniceanu printre primii 64 de sabreri ai lumii

16 iul 2014 382 afişări Scrima
Tablou principal cu trei români la sabie masculin. Teodosiu şi Badea şi-au câştigat locul alături de Tiberiu Dolniceanu printre primii 64 de sabreri ai lumii

Doi români au acces pe tabloul principal şi doi au fost eliminaţi în preliminariile de la sabie, în prima zi a Campionatului Mondial de scrimă de la Kazan, Rusia. Alin Badea şi Iulian Teodosiu i s-au alăturat, la capătul a şapte meciuri strânse, lui Tiberiu Dolniceanu pe tabloul principal de 64, care îşi va decide câştigătorii vineri, 18 iulie. Alţi doi membrii ai delegaţiei României au fost la câte două tuşe distanţă de a reuşi aceeaşi performanţă, Bianca Pascu fiind eliminată de canadianca Melissa Ponich, 13-15, în timp ce Ciprian Gălăţanu a cedat, cu acelaşi scor final, în faţa americanului Benjamin Igoe.

Teodosiu şi Badea evoluţii contrastante pentru continuarea concursului individual

Iulian Teodosiu, sportivul de 19 ani legitimat de clubul Dinamo, s-a calificat cu mari emoţii. În grupe, a pierdut primele trei dueluri, a revenit cu două victorii. A pierdut şi ultima confruntare, dar, chiar şi cu un bilanţ negativ de patru înfrângeri faţă de doar două victorii, Teodosiu a prins locul cinci al grupei, datorită unui handicap mai mic de tuşe, faţă de adversarul său direct, japonezul Ryo Miyayama, care câştigase duelul direct, pe planşă. Aflat la un succes distanţă de tabloul principal, Teodosiu a tremurat din nou. Spaniolul Pablo Moreno, al 58-lea sabrer al lumii, aflat cu zece poziţii mai sus în clşasamentul general mondial faţă de român, i-a oferit o replică puternică, confruntarea fiind decisă la o singură tuşă, 15-14 în favoarea sportivului încurajat şi dirijat de pe margine de Mihai Covaliu.

Alin Badea a trecut lejer, cu patru victorii în faza grupelor, iar în ultimul tur preliminar, al doilea sabrer al României a avut un adversar facil. Saba Sulamanidze, un georgian de doar 18 ani, a reuşit să puncteze doar de cinci ori, românul avansând către ziua finalelor, de vineri.

Miercuri, România nu are emoţii la Kazan. Ziua a doua a Campionatului Mondial programează preliminariile de la floretă, masculin şi feminin, probă în care delegaţia condusă de Mihai Covaliu, preşedintele Federaţiei Române de Scrimă, nu are nici un sportiv în lot.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.