"Super-mami". Simona Gherman, prima medalie pentru România la Europenele de scrimă

9 iun 2014 532 afişări Scrima
"Super-mami". Simona Gherman, prima medalie pentru România la Europenele de scrimă
  •  Simona Gherman (29 de ani) a obţinut duminică prima medalie pentru delegaţia României la Campionatul European de scrimă, bronz în proba individuală feminină de spadă, de la Strasbourg, în a doua zi a concursului din Franţa.
  •  Simona Gherman a învins-o pentru a doua oară de la revenirea din luna mai pe Ana Maria Brânză, campioana europeană din 2013, în optimi de finală, într-un meci dramatic, încheiat 9-8.
  •  Aurul în proba individuală de spadă i-a revenit italiencei Bianca del Carretto, argintul franţuzoaicei Marie Florence Candassamy, în timp ce bronzul a fost împărţit de Simona Gherman (România) şi Josephine Acques Andre Coquin (Franţa)

Simona Gherman a obţinut medalia de bronz la Campionatul European de spadă, feminin, după ce şi-a câştigat grupa de calificare, cu patru victorii din cinci partide şi două victorii decise la o singură tuşă pe tabloul principal. Simona îşi continuă astfel spectaculoasa revenire după cei doi ani de pauză luaţi la finalul Jocurilor Olimpice de la Londra,  cu un super-parcurs la Campionatele Europene de la Strasbourg, obţinând a patra medalie în cinci concursuri: două titluri naţionale, la individual şi cu echipa, bronzul de la etapa de Cupă Mondială de la Havana şi bronzul european, la individual.

Tragerea la sorţi le-a dezavantajat pe tricolore. Cele mai bune spadasine ale echipei conduse de Octavian Zidaru, Simona Gherman şi Ana Maria Brânză s-au întâlnit în şaisprezecimi. Simona a reuşit să repete performanţa din finala Campionatului Naţional de spadă, învingând-o pe coechipiera sa, a doua spadasină a lumi.

În semifinală, Simona Gherman a cedat în faţa franţuzoaicei Marie Florence Candassamy, spadasină care a cedat la rândul său în finală, în faţa italiencei Bianca del Carretto.

Parcursul Simonei Gherman:

Tabloul de 64: Simona Gherman (România) – Ekaterina Davidzon (Israel) 15-5

Tabloul de 32: Simona Gherman (România) – Ana Maria Brânză (România)- 9-8

Optimi: Simona Gherman (România)- Monika Sozanska (Germania)10-6

Sferturi: Simona Gherman (România) - Yana Shemyakina (Ucraina)15-14

Semifinale: Marie Florence Candassamy (Franţa)- Simona Gherman (România) 15-9

Luni, România atacă din nou podiumul, Radu Dărăban intrând în concursul individual de floretă masculin din postura de campion en-titre.

1 medalie a fost obiectivul anunţat de Mihai Covaliu, preşedintele Federaţiei Române de Scrimă pentru Campionatele Europene de la Strasbourg.

Articol scris de Cezara Paraschiv

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.