Steaua, medalie de bronz la Cupa Europei la spadă feminin. Ana Maria Popescu a tras echipa după ea

19 ian 2019 482 afişări Scrima
Steaua, medalie de bronz la Cupa Europei la spadă feminin. Ana Maria Popescu a tras echipa după ea

Echipa feminină de spadă a CSA Steaua Bucureşti a câştigat sâmbătă medalia de bronz la Cupa Europei. Competiţia a fost găzduită de Marcianise – o localitate de lângă Caserta (zona Napoli / Italia).

Echipa pregătită de Cornel Milan a avut o evoluţie bună şi a reuşit să termine competiţia pe treapta a treia a podiumului, după ce dispus în finala mică de AFC Aeronautica (Italia), scor 43-39.

Întrecerea, care în trecut s-a numit Cupa Campionilor Europeni, a reunit la start echipe campioane naţionale din cele mai puternice ţări la spadă feminin. La fel ca şi în ultimii unsprezece ani, România a fost reprezentată la concursul din Italia de echipa CSA Steaua Bucureşti.

Formaţia roş-albastră a fost alcătuită din: Ana Maria Brânză, Alexandra Predescu, Greta Vereş şi Raluca Sbârcia.

Rezultatele CSA Steaua de la Marcianise au fost: grupă – 45-19 cu Plymouth FC (Anglia) şi 45-27 cu SG Caserta (Italia); tabloul de 8 – 45-25 cu Club Esgrima Lazaro Cardenas (Spania); semifinale – 23-39 cu Fiamme Oro (Italia); finala mică – 43-39 cu AFC Aeronautica (Italia).

În 2018, CSA Steaua s-a clasat pe locul 5, dar în ultimii unsprezece ani a câştigat Cupa Europei de patru ori: 2008, 2011, 2012 şi 2016.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.