Federaţia Română de Scrimă are un nou preşedinte! Cum s-a terminat disputa Loredana Dinu – Marius Florea

27 apr 2018 2333 afişări Scrima
Federaţia Română de Scrimă are un nou preşedinte! Cum s-a terminat disputa Loredana Dinu – Marius Florea

Marius Florea este noul preşedinte al Federaţiei Române de Scrimă, în urma votului exprimat în Adunarea Generală desfăşurată azi, în Bucureşti. Secretarul general al forului în ultimii 5 ani a câştigat alegerile pentru postul rămas vacant după demisia Laurei Badea încă din primul tur. Din cele 56 de voturi valabil exprimate, Florea a primit 37 de voturi. Loredana Dinu a adunat 16 voturi, iar Ioana Ionescu – 3 voturi.

Alegerile pentru cea mai importantă funcţie din scrima românească au fost fără înţepături şi au decurs într-o atmosferă relaxantă, în prezenţa a peste 95% din structurile cu drept de vot. Campioana olimpică Loredana Dinu a încercat să convingă electoratul că va fi un preşedinte pentru toată lumea şi i-a îndemnat pe oameni să voteze aşa cum le dictezază propria conştiinţă. Lumea scrimei româneşti a decis să meargă pe continuitate şi au acordat votul secretarului general din ultimii ani, Marius Florea. Noul preşedinte a câştigat destul de detaşat această competiţie, cu 37-16.

"Nu privesc ca pe o înfrângere acest rezultat, ci ca pe o victorie. Chiar dacă eu am considerat că sunt cea mai bună variantă, s-a dovedit că electoratul are o altă opţiune şi o respect. Îi voi susţine pe oamenii din lumea scrimei prin toate proiectele pe care le desfăşurăm şi de acum înainte. Ca sportivă, primul lucru pe care l-am învăţat a fost să ştiu să pierd, iar acest lucru mă ajută cumva să merg înainte orice s-ar întâmpla", a declarat Loredana Dinu, care va rămâne membru în Comitetul Executiv al FRS. Campioana olimpică s-a aşteptat să primească mai multe voturi: ”Eram mai optimistă, dar nu sunt supărăciosă şi mergem înainte”.

”Nu am timp să savurez această victorie, deja au început problemele. Această competiţie a fost mult mai grea decât atunci când am arbitrat o finală olimpică. N-a fost o misiune uşoară, Loredana Dinu este campioană olimpică. Îmi propun să continuăm proiectele pe care le-am început în 2013”, a fost prima reacţie a noului preşedinte Marius Florea, care a mai adăugat faptul că obţinerea de medalii la Mondiale, Europene şi Jocurile Olimpice va reprezenta principalul obiectiv.

Alegerile de la FR de Scrimă s-au desfăşurat şi în prezenţa foştilor preşedinţi, Ana Pascu şi Mihai Covaliu. Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român s-a exprimat pentru continuitate, Marius Florea fiind, de altfel, coleg de echipă în perioada în care a condus Federaţia de Scrimă. ”Noul preşedinte cunoaşte foarte bine problemele din scrimă, a fost secretar general când eu am fost preşedinte la Federaţia de Scrimă. Ştie că nu este uşor, ştie că trebuie să muncească, ştie ce are de făcut şi împreună cu MTS şi COSR vom susţine sportivii, antrenorii. Sper să ne bucurăm de rezultatele pe care sportivii le vor aduce pentru România”, a declarat Covaliu, care s-a aşteptat la diferenţa de voturi între primii doi candidaţi: ”Marius Florea avea o experienţă în federaţie mult mai mare decât Loredana Dinu. Alegătorii au cântărit foarte bine acest lucru şi cred că a făcut diferenţa de scor, poate nu foarte mare, dar importantă. Loredana rămâne în Comitetul Executiv, are şansa să propună proiectele cu care a venit în faţa alegătorilor şi cred că acesta este drumul firesc pe care trebuie să meargă”.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.