CSA Steaua îşi continuă dominaţia la spadă feminin în Campionatul Naţional cu două "plombe" din Ucraina. Legendarele campioane olimpice Ana Maria Brânză, Simona Gherman şi Simona Pop nu mai fac parte din echipă

1 mai 2017 1046 afişări Scrima
CSA Steaua îşi continuă dominaţia la spadă feminin în Campionatul Naţional cu două "plombe" din Ucraina. Legendarele campioane olimpice Ana Maria Brânză, Simona Gherman şi Simona Pop nu mai fac parte din echipă Foto: FR Scrimă

CSA Steaua şi-a apărat, duminică, la Sala de scrimă „Ana Pascu” din Bucureşti, titlul naţional la spadă, în proba pe echipe - feminin, dar într-o formulă radical diferită faţă de cea cu care am fost obişnuiţi în ultimul deceniu.

Niciuna dintre campioanele olimpice de la Rio - Ana Maria Brânză, Simona Gherman şi Simona Pop - n-a mai intrat pe planşă pentru Steaua, după cum nici Loredana Dinu n-a mai tras pentru Dinamo. Cu toate acestea, primul cvartet al CSA Steaua, într-o formulă inedită, şi-a asigurat medaliile de aur, după o evoluţie fără greşeală, cu şapte victorii în faţa adversarelor din Superligă. Podiumul a fost completat de CS Dinamo (cu Amalia Tătăran, Ioana Dumitru, Alexandra Olteanu şi Ana Maria Constantin) şi de CS Universitatea Craiova (cu Adela Danciu, Diana Ionele, Claudia Naboiu şi Raluca Sbîrcia).

Titlul rămâne în posesia Stelei, echipă care nu a fost învinsă pe plan naţional în ultimii cinci ani, însă, de această dată, în cvartetul câştigător s-au regăsit numele a două sportive din Ucraina. Ramona Calcan şi Greta Vereş au fost însoţite pe planşă de  Olena Kriviţka, sportivă de 30 de ani care a concurat pentru Ucraina la Jocurile Olimpice de la Londra, şi de Djoan Feibi Bejura, o sportivă care la Universiada din 2015  a reprezentat tot  Ucraina.

Naţionalele de spadă au fost deschise sâmbătă, cu proba individuală. Competiţia a fost dominată de Amalia Tătăran (CS Dinamo) care şi-a trecut în cont titlul naţional la senioare, cu puţine zile după ce obţinuse argintul european la U23. În finala de la naţionale, Amalia Tătăran a învins-o cu 15-13 pe Raluca Sbîrcia (Universitatea Craiova).

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.