Bianca Pascu, un nou podium la Cupa Mondială. Sabrera de la Dinamo a cucerit medalia de bronz în Tunisia

3 iun 2018 205 afişări Scrima
Bianca Pascu, un nou podium la Cupa Mondială. Sabrera de la Dinamo a cucerit medalia de bronz în Tunisia

Cu două săptămâni înainte de startul Campionatelor Europene de scrimă de la Novi Sad (Serbia, 16-21 iunie), sabrera dinamovistă Bianca Pascu îşi consolidează poziţia în topul mondial al armei sale prin cucerirea unei medalii de bronz la Cupa Mondială de la Tunis. Înaintea competiţiei, Bianca Pascu ocupa locul 5 în clasamentul FIE.

Eleva antrenorului Florin Zalomir a avut din nou o evoluţie de excepţie în cadrul unei competiţii de talie mondială. Singura înfrângere a venit în semifinale, după un duel de mare luptă, scor 14-15, cu Olga Kharlan (Ucraina) – liderul la zi în clasamentul Cupei Mondiale (multiplă campioană olimpică, mondială şi europeană).

Pentru Bianca Pascu este al patrulea podium în sezonul 2017-2018, după locul 3 de la Orleans, locul 1 de la Atena şi locul 3 de la Seul.

Eleva tehnicianului Florin Zalomir a avut următorul traseu la Tunis: 

Tabloul de 64 – 15-6 cu Marina Paizi (Grecia);

Tabloul de 32 – 15-13 cu Chika Aoki (Japonia);

Tabloul de 16 – 15-9 cu Ma Yingija (China);

Tabloul de 8 – 15-13 cu Kim Jiyeon (Coreea de Sud);

Semifinale – 14-15 cu Olga Kharlan (Ucraina).

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.