AUR istoric la sabie! Dinamovistul Andrei Păştin a câştigat titlul de campion mondial la cadeţi, după o evoluţie entuziasmantă la Verona

5 apr 2018 1092 afişări Scrima
AUR istoric la sabie! Dinamovistul Andrei Păştin a câştigat titlul de campion mondial la cadeţi, după o evoluţie entuziasmantă la Verona

Scrima românească îşi continuă momentele magice. Joi, 5 aprilie, România a trăit o nouă seară magică la Campionatul Mondial de cadeţi şi juniori de la Verona. După medalia de argint cucerită în proba de spadă juniori feminin echipe, România a cucerit o nouă medalie! De această dată, Andrei Păştin (CS Dinamo) a câştigat medalia de aur în proba de sabie cadeţi masculin individual. Este prima medalie la un Campionat Mondial în istorie pentru sabia românească în probele dedicate cadeţilor. Ultima performanţă de acelaşi calibru fusese reuşită de Alexandra Predescu, în urmă  cu trei ani, la Tashkent, în proba de spadă cadeţi feminin individual.

Coordonat de pe margine de tehnicianul Rareş Dumitrescu, Andrei a avut următorul parcurs pe tabloul de eliminări directe la Verona: tabloul de 128 - liber; tabloul de 64 - 15-14 cu Szymon Hryciuk (Polonia); tabloul de 32 - 15-5 cu Oleg Yuzakov (Rusia); tabloul de 16 - 15-9 cu Hyun Jun (Coreea de ); tabloul de 8 - 15-13 cu Rareş Ailinca (România); semifinale - 15-11 cu Alonso Santamaria (Spania); finală - 15-10 cu Robert Vidovszky (SUA).

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.