Ana Maria Brânză, bronz la prima etapă de Cupă Mondială. Cum arată sistemul de calificare la JO de la Rio

24 ian 2016 1394 afişări Scrima
Ana Maria Brânză, bronz la prima etapă de Cupă Mondială. Cum arată sistemul de calificare la JO de la Rio
  • Prima etapă de Cupă Mondială la spadă seniori feminin din 2016 şi a patra din acest sezon competiţional, de la Barcelona, a adus şi cea dintâi medalie pentru România în noul an.

Ana Maria Popescu, de la CSA Steaua, a cucerit medalia de bronz în proba individuală la feminin după un parcurs foarte bun, fiind oprită doar în semifinale de Mara Navarria (Italia), scor 8-9. Parcursul sportivei românce la Barcelona a fost următorul: tabloul de 64 – 13-10 cu Josephine Jacques Andre Coquin (Franţa); tabloul de 32 – 15-10 cu Tatiana Gudkova (Rusia); tabloul de 16 – 12-10 cu Anna Sivkova (Rusia); tabloul de 8 – 15-8 cu Violetta Kolobova (Rusia); semifinale – 8-9 cu Mara Navarria (Italia).
Celelalte sportive din România au încheiat concursul de la Barcelona pe următoarele poziţii: Simona Gherman (CSA Steaua) – locul 28, Simona Pop (CSA Steaua) – locul 47, Amalia Tătăran (CS Dinamo) – locul 48, Loredana Dinu (CS Dinamo) – locul 111, Ana Maria Constantin (CS Dinamo) – locul 137, Ioana Dumitru (CS Dinamo) – locul 143.

Au participat 239 de sportive. Spadasinele româncea au fost coordonate de pe margine de antrenorii Dan Podeanu şi George Epurescu. În finală, Mara Navarria (Italia) a trecut de Lauren Rembi (Franţa), scor 13-12.

Următoarele etape de Cupă Mondială din sezonul 2015-2016 sunt:

  • 12-14 februarie 2016 – Buenos Aires (Argentina)
  • 18-20 martie 2016 – Budapesta (Ungaria)
  • 22-23 aprilie 2016 – Rio de Janeiro (Brazilia)
  • 20-22 mai 2016 – Johannesbourg (Africa de Sud).

În 2016, Campionatul European de scrimă pentru seniori are loc la Torun (Polonia), în perioada 20-25 iunie.
Probele de scrimă de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016 au loc în perioada 8-14 august.

SISTEMUL DE CALIFICARE LA JOCURILE OLIMPICE DE LA RIO PENTRU SCRIMĂ

În cazul armelor care se dispută fără proba pe echipe, adică floreta feminin şi sabie masculin, sunt calificaţi:
– primii 14 sportivi din clasamentul oficial ajustat (COA) individual;
– primii 8 sportivi din COA zonal la individual;
– 10 sportivi calificaţi prin turnee zonale de calificare, deschise doar ţărilor fără sportiv calificat prin unul dintre criteriile precedente, câte unul pentru fiecare ţară şi la fiecare armă.
O ţară nu poate în nici un caz să califice mai mult de doi sportivi la fiecare armă.
În cazul armelor care se dispută cu proba pe echipe, sunt calificaţi:
A) – pe echipe:
1. primele patru ţări din COA pe echipe (câte trei sportivi pentru fiecare echipă);
2. cea mai bine ţară clasată din fiecare continent, sub rezerva că se află printre primele 16 din COA global – dacă un continent nu este reprezentat, ţara următoare din COA se califică, independent de continent.
B) – la individual:
1. cei 24 sportivi calificaţi pe echipe;
2. primii 7 sportivi din COA zonal la individual (doi pentru Europa, doi pentru America de Nord şi America de Sud, doi pentru Asia-Oceania, unul pentru Africa) câte unul pentru fiecare ţară;
3. patru calificaţi prin turnee zonale de calificare, deschise doar ţărilor fără sportiv calificat prin unul dintre criteriile precedente, câte unul pentru fiecare ţară şi la fiecare armă.
O ţară nu poate în nici un caz să califice mai mult de trei sportivi la fiecare.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.