"Stejarii" sunt respectaţi în Marea Britanie. "România este o echipă inteligentă, care scoate totul din resursele limitate pe care le are", scriu ziariştii de la "The Telegraph"

3 iun 2015 918 afişări Rugby
"Stejarii" sunt respectaţi în Marea Britanie. "România este o echipă inteligentă, care scoate totul din resursele limitate pe care le are", scriu ziariştii de la "The Telegraph"

Rugbyul se pregăteşte de cea mai importantă competiţie ce va avea loc în acest an, Cupa Mondială din Anglia,programată între 18 septembrie şi 31 octombrie 2015. Jurnaliştii britanici de la "The Telegraph" au realizat o prezentare a tuturor celor 16 echipe care vor paricipa la Cupa Mondială. Calificată direct după ce a terminat Cupa Europeană a Naţiunilor pe locul secund, România a câştigat respectul fanilor din ţara care a inventat sportul cu "balonul oval". "România este o echipă inteligentă, care scoate totul din resursele limitate pe care le are, cu un joc prin care îşi determină adversarul să greşească, mai ales în grămadă", se arată în caracterizarea făcută de cei de la "The Telegraph".

Adversarele României la Cupa Mondială:
Franţa, 23 septembrie, Stadionul Olimpic, Londra
Irlanda, 27 septembrie, Stadionul Wembley, Londra
Canada, 6 octombrie, Stadionul King Power, Leicester
Italia, 11 octombrie, Stadionul Sandy Park, Exeter

Cum s-a calificat:
locul doi în Cupa Europeană a Naţiunilor, unde au pierdut doar în faţa Georgiei

Locul în ierarhia mondială: 18

Cea mai bună performanţă la Cupa Mondială: Prima victorie în faţa Statelor Unite ale Americii, 27-25, pe Lansdowne Road în 1999, după ce mijlocaşul la grămadă american a ratat o penalitate

Cea mai slabă performanţă la Cupa Mondială: Nu a strălucit la nicio ediţie a Cupei Mondiale, dar cea mai mare înfrângere a venit în faţa Australiei la Brisbane, în 2003, când "wallabies" au marcat 13 eseuri şi s-au impus cu 90-8.


România nu a trecut niciodată de faza grupelor la Cupa Mondială

107 zile au mai rămas până la Cupa Mondială din Anglia

Antrenor: galezul Lynn Howells, care a fost asistentul lui Graham Henry în timpul Cupei Mondiale din 1999. El se află pe banca României din 2012.

Jucătorul care este de urmărit la Cupa Mondială: Chiar şi Howells recunoaşte că nu are jucătorii de treisferturi pe care şi i-ar dori, jucătorul care ar putea străluci la această ediţie este căpitanul care joacă ca închizător şi flanker, Mihai Macovei.


Cotă: 5.000 la 1.


Stereotipul este...
Joc fizic, de construcţie, pe grămadă şi cam nimic pe treisferturi

Realitatea este...
"România este o echipă inteligentă, care scoate totul din resursele limitate pe care le are, cu un joc prin care îşi determină adversarul să greşească, mai ales în grămadă"

Statistică:
România deţine recordul pentru cele mai puţine puncte marcate în timpul unei ediţii a Cupei Mondiale, "stejarii" au marcat doar 14 la ediţia din 1995.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.