Stejarii au rămas din nou fără selecţioner! Thomas Lièvremont a fost dat afară

7 dec 2018 1130 afişări Rugby
Stejarii au rămas din nou fără selecţioner! Thomas Lièvremont a fost dat afară Foto FRR

Selecţionerul reprezentativei de rugby, Thomas Lièvremont, a fost demis vineri, conform unui comunicat emis de forul intern. Motivul deciziei îl reprezintă nerespectarea mai multor clauze contractuale. Există zvonuri conform cărora cei doi au fost îndepărtaţi pentru că nu au acceptat micşorarea salariilor.

Comunicatul emis de FRR: "În cadrul şedinţei de pe 5 decembrie, care a avut loc la Bucureşti, membrii Biroului Federal al Federaţiei Române de Rugby au decis în unanimitate denunţarea unilaterală a contractului antrenorului principal al naţionalei de seniori a României, Thomas Lièvremont şi a contractului antrenorului responsabil cu pregătirea fizică, Olivier Rieg. Motivul acestei decizii este nerespectarea mai multor clauze contractuale, fapt care a generat neîndeplinirea obiectivelor de performanţă stabilite de comun acord de World Rugby şi Federatia Română de Rugby şi asumate de cei doi antrenori.

În urma analizarii rapoartelor pregătite de toţi membrii staff-ului echipei naţionale şi in contextul rezultatelor obţinute în partidele internaţionale din luna noiembrie, membrii Biroului Federal au decis în unanimitate rezilierea celor doua contracte, la şedinta în care a fost luată hotararea fiind prezent şi consultantul World Rugby pentru proiectul de Înaltă Performanţ Tier 2, Richie Dixon.

Au fost începute deja de către forul mondial şi Federaţia Română de Rugby demersurile în vederea identificării celor mai potrivite persoane care să îi pregătească pe Stejari în viitoarea campanie din cadrul Rugby Europe International Championship, care va debuta la începutul lui 2019.

În luna noiembrie Romania a susţinut trei meciuri, în care a înregistrat o victorie şi două înfrângeri. În prima întâlnire România a învins Portugalia cu 36-6, această victorie mentinându-i pe Stejari în primul esalon al Rugby Europe International Championship. Celelalte două meciuri, partide test World Rugby, au fost pierdute de Stejari cu 31-5, în fata echipei Statelor Unite ale Americii şi cu 27-20, în faţa Uruguayului."

Thomas Lievremont a evoluat pentru selecţionata Franţei în perioada 1996-2004. La nivel de club,a fost legitimat la Perpignan (1996-2000), Biarritz (2000-2007) şi Dax (2007-2008). Francezul fusese numit la conducerea echipei naţionale de rugby pe 13 septembrie.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.