"MAC", omul care plachează şi un dinozaur şi omul cu eseurile din victoria împotriva Canadei: "Nu îmi place să pierd, indiferent că e joc de rugby sau joc de relaxare, mi-e extrem de greu să accept un loc 2"

7 oct 2015 3692 afişări Comentează şi tu Rugby
"MAC", omul care plachează şi un dinozaur şi omul cu eseurile din victoria împotriva Canadei: "Nu îmi place să pierd, indiferent că e joc de rugby sau joc de relaxare, mi-e extrem de greu să accept un loc 2"

România a obţinut prima victorie la Cupa Mondială de rugby, 17-15 cu echipa Canadei, după o partidă în care "stejarii" au avut spirit şi o determinare ieşită din comun, cum rar se vede în ultimul timp în sportul românesc. În minutul 50, "stejarii" erau conduşi cu 15-0, însă căpitanul Mihai Macovei a sunat adunarea, iar sportul mondial a asistat, la Leicester, la cea mai spectaculoasă răsturnare de situaţie din istoria Cupei Mondiale de rugby. Acelaşi Macovei a fost cel care a şi marcat cele două eseuri ale României.

  • "Prima repriză nu a fost foarte bună, dar în partea secundă am reuşit acel prim eseu, apoi am crezut în şansa noastră de a reveni şi a câştiga. N-au fost eseurile mele, au fost eseurile echipei. Mulţumesc fanilor prezenţi la meci, sunt foarte fericit", Mihai Macovei, căpitan România

Victoria împotriva Canadei a însemnat şi prima obţinută de Mihai Macovei la o Cupă Mondială. Şi cu siguranţă nu o va uita niciodată. Din 1991 un căpitan al României nu mai reuşise să înscrie un eseu la o Cupă Mondială. În urmă cu 24 de ani performanţa era reuşită de Hari Dumitraş, actualul preşedinte al FR de Rugby, acum, Mihai Macovei a reuşit nu o dată, ci să culce de două ori balonul în terenul de ţintă. 

"Sunt mai impulsiv de fel, mă enervez extrem de repede. Nu îmi place să pierd, indiferent că e joc de rugby sau joc de relaxare, mi-e extrem de greu să accept un locul 2. Apoi îmi place să pun suflet în tot ceea ce fac şi mă implic 100% ca totul să iasă bine", aceasta era autocaracterizarea pe care şi-a făcut-o la un moment dat Mihai Macovei, într-un interviu acordat pentru ProSport.


UPDATE Mihai Macovei este şi liderul Cupei Mondiale la numărul de placaje: 41. Rugby World Cup a postat şi o fotografie pe Facebook şi a specificat faptul că liderul "stejarilor" ar putea bloca orice, inclusiv un dinozaur!


  • Cel supranumit "Mac" are 28 de ani şi joacă la Massy, o formaţie din ProD2 (liga a doua franceză), echipă ce îşi are baza la Massy, o suburbie a Parisului.

În ianuarie 2015, căpitanul naţionalei a fost foarte aproape de locul unde a avut atentatul de la Charlie Hebdo, revista de satiră, încheiat cu 12 persoane ucise şi alte 10 rănite. "Am ajuns în centru în jurul orei 14:00 şi era foarte multă poliţie, era agitaţie mare. Lumea vorbea pe stradă despre ce s-a întâmplat, dar nu erau zone închise, nu se făceau percheziţii, nu eram opriţi de poliţie. Toţi trecătorii păreau, cum să zic, nu speriaţi, ci doar mai atenţi decât de obicei, mai atenţi şi mai grăbiţi. Faţă de o zi obişnuită parcă nu era aşa multă lume pe stradă, probabil că s-au ferit să iasă, pentru a fi mai în siguranţă. Sunt mulţi musulmani în Franţa, chiar şi la Massy unde locuiesc eu, dar nu au fost niciodată probleme, s-a trăit în linişte. Nu-ţi poţi imagina că astfel de lucruri chiar se întâmplă”, a explicat la vremea respectivă, Mihai Macovei.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.