Do svidaniya, Challenge Cup! Rugby-ul românesc a picat în ”Cupa Intertoto” a sportului cu balonul oval. Timişoara Saracens a cedat barajul cu ruşii de la Enisei, iar următoarea campioană a României merge în a treia competiţie europeană

21 apr 2019 863 afişări Rugby
Do svidaniya, Challenge Cup! Rugby-ul românesc a picat în ”Cupa Intertoto” a sportului cu balonul oval. Timişoara Saracens a cedat barajul cu ruşii de la Enisei, iar următoarea campioană a României merge în a treia competiţie europeană
GALERIE (3 de imagini) VEZI GALERIA
  • Rugby-ul românesc a mai pierdut o bătălie importantă la nivel internaţional, de data aceasta în extremitatea vestică a Siberiei, la Krasnoyarsk.
  • Timişoara Saracens a jucat în calitate de campioană a României barajul pentru menţinerea şi în sezonul viitor în Challenge Cup, a doua competiţie continentală inter-cluburi nivel european.
  • În tur, Timişoara a câştigat cu 20-18, un avantaj spulberat la Krasnoyarsk, unde ruşii au triumfat cu 40-32.
  • Anul trecut, bănăţenii au pierdut dubla confruntare cu campioana Germaniei, Heidelberg. Nemţii au fost însă descalificaţi, deoarece aveau acelaşi patron ca Stade Francais Paris, iar regulamentul nu permitea participarea a doua echipe cu acelaşi patron în Challenge Cup.

 

Practic, miza barajului a fost una importantă pentru tot rugby-ul românesc, deoarece indiferent cine va câştiga finala campionatului de la finalul lunii mai, câştigătoarea titlului din România depinde de ce făceau timişorenii în dubla manşă de acum. Cum ruşii de la Enisei au triumfat, în toamna viitoare, campioana ţării noastre va juca în Continental Shield, a treia competiţie valorică la nivel continental, una cu un nivel mult sub Challenge Cup, a doua competiţie valorică.

Un pas însă oarecum firesc dacă privim scăderea numărului de copii care vin să joace rugby la nivel juvenil, scandalul monstru ce a dus la eliminarea României de la Cupa Mondială, infrastructura precară, precum şi momentele ridicole, cum a fost amânarea finalei Cupei după ce a fost programată pe stadionul cu teren îngheţat, Iuliu Haţieganu. Într-un cuvânt, panta descendentă a sportului cu balonului oval românesc.

La pauză - la bal, la final - la spital

Meciul nu a început atât de rău pentru Timişoara Saracens, care, la pauză, avea calificarea în mâna. După 3-3 în urma unor lovituri de pedeapsă, primul eseu l-au dat ruşii, prin Meşki. A urmat însă şi prima încercare a românilor, datorită lui Vlăduţ Popa. Apoi a fost rândul lui Shennan să ajungă în terenul de ţintă al ruşilor, iar ambele eseuri a fost transformate de Luke Samoa. Ruşii au punctat dintr-o lovitură de pedeapsă şi au mai dat un eseu prin Baranovs. La pauză, Timişoara avea 20-16, scor la care era calificată.

După pauză, ruşii au revenit în joc cu eseul lui Krotov. Timişoara a reintrat în joc cu eseul lui Manumua, netransformat, şi cel al lui Vlăduţ Zaharia, transformat de Samoa. Artilieria grea a fost descărcată însă de ruşi pe final, care au revenit de la 23-32. Au fost două eseuri transformate, marcate de Temnov şi Kotonov şi altă lovitură de pedeapsă transformată de Gaisin, iar Timişoara rămâne doar cu amintirea unei vizite în Siberia.

Foto: Enisei-STM rugby club

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.