Cupa Mondială la rugby | Atuurile favoritelor în „sferturi”. Unde așteptăm surpriza – o excelentă analiză a lui Florin Vlaicu, transformerul tricolorilor. UPDATE Africa de Sud, prima semifinalistă: calificare dramatică în fața Țării Galilor

Autor: Matei Udrea Publicat: 17 Oct. 2015, 16:51 Actualizat: 17 Oct. 2015, 20:06 Rugby

UPDATE Primul sfert de finală, început la ora 18:00 (ora României), a fost, așa cum anticipa Florin Vlaicu, foarte strâns, iar Africa de Sud a învins Țara Galilor cu 23-19, după ce la pauză era condusă cu 13-12. Meciul de pe „Twickenham”, disputat în fața a 79.572 de spectatori, a avut o desfășurare de o tensiune aproape insuportabilă.

Socotiți cu șansa a doua inclusiv de casele de pariuri înaintea partidei, galezii au surprins din nou, așa cum făcuseră și la senzaționala victorie din grupe, cu Anglia, iar eroul lor, Dan Biggar, s-a descurcat excelent în prima repriză, când a înscris 8 puncte (o lovitură de pedeapsă, un dropgol și transformare a singurului eseu din primele 40 de minute) și a contribuit decisiv la înscrierea eseului de către echipa sa.

Sud-africanii n-au izbutit să spargă apărarea galeză și au replicat prin transformerul Handre Pollard, care a înscris toate cele patru lovituri de pedeapsă de care a beneficiat.

În repriza a doua, Pollard a început să dea rateuri. Dropgolul din minutul 52 a fost însoțit de două lovituri de pedeapsă ratate până în minutul 60. În acest timp, Dan Biggar a mai transformat o lovitură de pedeapsă.

Ambele echipe au fost foarte precaute, preferând să încerce cât mai multe transformări din lovituri libere, în locul unui joc la mână. S-a mers cap la cap, Africa de Sud și Țara Galilor alternând la conducere.

Europenii au făcut 16-12 printr-o nouă lovitură de pedeapsă transformată de Biggar.

„Springboks” au preluat conducerea, 18-16, printr-un dropgol și o lovitură de pedeapsă reușite de Pollard.

Imediat, Biggar a transformat iar o lovitură de pedeapsă, iar galezii au revenit în avantaj în minutul 64: 19-18.

Cu cinci minute și 30 de secunde înaintea finalului, în minutul 74:30, sud-africanii au reușit însă o acțiune excelentă plecată dintr-o grămadă ordonată și au înscris un eseu prin Du Preez. Pollard a ratat transformarea, astfel că „Springboks” au preluat conducerea cu doar patru puncte, 23-19.

Finalul a fost incendiar. Cu 30 de secunde înainte de terminarea timpului regulamentar de joc, galezii s-au năpustit în atac știind că balonul nu trebuie să părăsească terenul, altfel meciul se va încheia dacă trec cele 80 de minute. S-a purtat o luptă fantastică pentru balon, dar sud-africanii au reușit să-l recupereze când trecuseră câteva secunde peste minutul 81 și să-l șuteze în tribune.

S-a încheiat 23-19 pentru Africa de Sud, care se califică astfel, după un meci foarte strâns și în care s-au marcat doar două eseuri (câte unul de fiecare parte), în semifinalele Cupei Mondiale.


Florin Vlaicu, cel mai bun marcator al României la Cupa Mondială de rugby, a analizat pentru ProSport sferturile de finală ale competiției care încep azi cu partidele Africa de Sud – Țara Galilor (ora 18:00) și Noua Zeelandă – Franța (ora 22:00) și continuă mâine cu Irlanda – Argentina (ora 15:00) și Australia – Scoția (ora 18:00).


Florin Vlaicu a înscris cele mai multe puncte pentru România la această Cupă Mondială

Transformerul tricolorilor, care a marcat 22 de puncte la această Cupă Mondială în meciurile cu Franța, Irlanda, Canada și Italia, spune că, în opinia sa, favorite la calificare sunt Africa de Sud, Noua Zeelandă, Australia și – atenție! – Argentina.

Africa de Sud – Țara Galilor
Sâmbătă, ora 18
:00; „Twickenham”, Londra; în direct pe DigiSport 3

„Mă aștept la un meci strâns, dar Africa de Sud e favorită. Țara Galilor are prea mulți jucători accidentați. Diferența se va face în grămezile spontane, unde africanii sunt foarte puternici. După părerea mea, în acest moment al jocului, al grămezilor spontane, sud-africanii sunt cei mai buni de la această Cupă Mondială. Îi vor domina pe galezi și pe linia de treisferturi, acolo unde europenii au nu mai puțin de cinci jucători accidentați. Am văzut că Țara Galilor va folosi acolo un jucător cu doar două meciuri în națională. Nu cred că vor face față.”

Noua Zeelandă – Franța
Sâmbătă, ora 22:00; „Millennium Stadium”, Cardiff; în direct pe DigiSport 3


Bătuți la scor de Irlanda în grupă, francezii nu le vor rezista astă-seară neozeelandezilor, spune Florin Vlaicu

„Franța le-a pus întotdeauna probleme neozeelandezilor la Cupa Mondială, mai ales atunci când au fost meciuri în fazele eliminatorii, cum e cazul acum, dar cred că de data asta „All Blacks” vor câștiga fără probleme. Am jucat împotriva francezilor chiar acum, la această Cupă Mondială, și i-am simțit, nu văd cum vor putea ține piept Noii Zeelande. Nu mai sunt echipa de acum câțiva ani, au foarte mulți tineri în echipă, le lipsesc experiența și valoarea de acum patru ani. De partea cealaltă, Noua Zeelandă n-a făcut încă schimbul de generații. E mult mai pregătită de Mondiale.

Noua Zeelandă îi e superioară Franței în toate momentele jocului. O va domina în grămadă, în margine, mai ales pe jocul deschis, pe linia de treisferturi. Neozeelandezii au cel mai bun contraatac de la acest turneu final.”

Irlanda – Argentina
Duminic
ă, ora 15:00; „Millennium Stadium”, Cardiff; în direct pe DigiSport 1


Argentina va furniza surpriza sferturilor de finală, estimează Vlaicu

Am văzut Argentina la acest turneu final și a jucat foarte-foarte bine în grupe, chiar dacă a pierdut cu Noua Zeelandă. Are un joc foarte frumos. Va fi un meci extrem de strâns, dar eu merg pe mâna Argentinei, mai ales după ce am jucat împotriva Irlandei în grupe și am simțit ce poate. Irlandezilor le vor lipsi foarte tare căpitanul O”Connell și numărul 10, Sexton.

Irlandezii sunt dați favoriți pentru că, de-a lungul timpului, au câștigat mai multe meciuri cu Argentina. Dar acum cred că va fi altceva.

Argentina are o grămadă ordonată foarte puternică și, la fel, e excelentă în molurile de margine. Arma irlandezilor este organizarea. Sunt foarte bine organizați, fac lucrurile simple foarte bine, au un joc cu piciorul excepțional. Cred că așa vor juca și cu Argentina, vor încerca să joace cu piciorul pentru aripile lor. Aici poate suferi Argentina. Însă eu cred că, în ansamblu, sudamericanii sunt mai buni și vor câștiga.”

Australia – Scoția
Duminică, ora 18
:00; „Twickenham”, Londra; în direct pe DigiSport 2

Este cel mai dezechilibrat meci din sferturile de finală. Australienii sunt mari favoriți. Dintre toate cele opt echipe calificate în faza eliminatorie, australienii practică rugby-ul complet. Au o apărare absolut excepțională, cu Țara Galilor au reușit să nu primească eseuri chiar și cu doi oameni în minus. Vor câștiga fără probleme cu Scoția. Scoțienii sunt acum într-un schimb de generații, au avut dificultăți și în grupă. Australia, de când a venit noul antrenor, etalează un rugby foarte frumos și eficient.”


Cel mai dezechilibrat sfert de finală va fi cel dintre Australia și Scoția. „Cangurii” sunt mari favoriți

Cupa Mondială la rugby

Sferturi de finală

Sâmbătă, 17 octombrie

Africa de Sud Țara Galilor
Ora 18:00; „Twickenham”, Londra; în direct pe DigiSport 3

Noua Zeelandă – Franța
Ora 22:00; „Millennium Stadium”, Cardiff; în direct pe DigiSport 3

Duminică, 18 octombrie

Irlanda – Argentina
Ora 15:00; „Millennium Stadium”, Cardiff; în direct pe DigiSport 1

Australia – Scoția
Ora 18:00; „Twickenham”, Londra; în direct pe DigiSport 2

 

Autor: Matei Udrea Publicat: 17 Oct. 2015, 16:51 Actualizat: 17 Oct. 2015, 20:06 Rugby
Pe aceeași temă
Cum făceau amor Andreea Marin și Ștefan Bănică! Ce 'fetish' bizar avea Zâna în pat
Cum făceau amor Andreea Marin și Ștefan Bănică! Ce 'fetish' bizar avea Zâna în pat
Ţăranii de elită ai lui Ştefan cel Mare. Călăreţii şi arcaşii de legendă care nimereau pasărea din zbor
Ţăranii de elită ai lui Ştefan cel Mare. Călăreţii şi arcaşii de legendă care nimereau pasărea din zbor
Ora de iarnă 2020: România dă ceasul înapoi în „cea mai lungă noapte din an”, dar ar putea exista efecte pe termen scurt asupra sănătăţii. Reglementarea propusă de Benjamin Franklin în 1784
Ora de iarnă 2020: România dă ceasul înapoi în „cea mai lungă noapte din an”, dar ar putea exista efecte pe termen ...
INDECENT! MASACRU pe teren! O data in viata vezi asa ceva in fotbal: cat s-a putut termina meciul jucat de Ajax in Olanda
INDECENT! MASACRU pe teren! O data in viata vezi asa ceva in fotbal: cat s-a putut termina meciul jucat de Ajax in Olanda
9 semne care îţi arată că vei trăi cel puţin 100 de ani
9 semne care îţi arată că vei trăi cel puţin 100 de ani
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit un oltean după ce a chemat acasă o prostituată, cu 200 de lei/oră
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit un oltean după ce a chemat acasă o prostituată, cu 200 de lei/oră
Anunţ îngrijorător. Libera circulaţie pe timp de noapte ar putea fi restricţionată
Anunţ îngrijorător. Libera circulaţie pe timp de noapte ar putea fi restricţionată
Axinte de la Vacanța Mare, condamnat la pușcărie pentru ȘANTAJ! Și Dan Diaconescu e implicat în dosar
Axinte de la Vacanța Mare, condamnat la pușcărie pentru ȘANTAJ! Și Dan Diaconescu e implicat în dosar
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare minut''. Detaliile îngrozitoare ale unui ''serviciu'' pe care Guvernul a încercat să îl ascundă
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare minut''. Detaliile îngrozitoare ...
Un tânăr a fost înşelat de logodnică cu prietenul cel mai bun. Modul „diabolic” în care s-a răzbunat: „Ha, ha! 600?”
Un tânăr a fost înşelat de logodnică cu prietenul cel mai bun. Modul „diabolic” în care s-a răzbunat: „Ha, ha! 600?”
Iohannis e în stare de ȘOC. Lovitura a venit de unde nu se aștepta
Iohannis e în stare de ȘOC. Lovitura a venit de unde nu se aștepta
BOALA pe care fiul Andreei Bănică o are. Artista a povestit diagnosticul și chinul CRUNT: „Mi se rupea sufletul”
BOALA pe care fiul Andreei Bănică o are. Artista a povestit diagnosticul și chinul CRUNT: „Mi se rupea sufletul”
Legea Pensiilor a fost modificată: Reduceri de vârstă de pensionare cu 2 ani pentru mai multe categorii
Legea Pensiilor a fost modificată: Reduceri de vârstă de pensionare cu 2 ani pentru mai multe categorii
Când simți „un gâdilici” în gât virusul și-a croit deja calea în organism. Remediul care te face ca nou peste noapte
Când simți „un gâdilici” în gât virusul și-a croit deja calea în organism. Remediul care te face ca nou peste noapte
Camionul Poliției folosit pentru scanarea vehiculelor. În câteva clipe polițiștii văd tot ce ai în mașină - FOTO
Camionul Poliției folosit pentru scanarea vehiculelor. În câteva clipe polițiștii văd tot ce ai în mașină - FOTO
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce urmează e ULUITOR
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce urmează e ULUITOR
Ludovic Orban a anunţat că ia în considerare restricţionarea circulaţiei pe timp de noapte, din cauza epidemiei de SARS-CoV-2
Ludovic Orban a anunţat că ia în considerare restricţionarea circulaţiei pe timp de noapte, din cauza epidemiei de SARS-CoV-2
Au ieșit pe stradă fără sutien! Cine are cei mai frumoși sâni?
Au ieșit pe stradă fără sutien! Cine are cei mai frumoși sâni?
După ce și-a înșelat soția, un cunoscut actor ar putea avea probleme cu legea! Ce a putut să facă cu actrița tinerică a înfuriat pe toată lumea. Cei doi nu au mai ținut cont de nimic
După ce și-a înșelat soția, un cunoscut actor ar putea avea probleme cu legea! Ce a putut să facă cu actrița tinerică ...
FĂRĂ PRECEDENT: Ţara europeană care a scos armata pe străzi. Vrea să testeze TOATĂ populaţia în numai câteva zile. Milioane de oameni sunt pe listă
FĂRĂ PRECEDENT: Ţara europeană care a scos armata pe străzi. Vrea să testeze TOATĂ populaţia în numai câteva zile. ...
Horia Brenciu, dar de maniere am uitat? Prins în „focurile” jocului, artistul a scuipat și a aruncat gunoi pe jos / PAPARAZZI
Horia Brenciu, dar de maniere am uitat? Prins în „focurile” jocului, artistul a scuipat și a aruncat gunoi pe jos / ...
Premiile Grammy: 14 momente de menţionat din istoria evenimentului muzical
Premiile Grammy: 14 momente de menţionat din istoria evenimentului muzical
Ce nu-ți spune producătorul când cumperi Dacia Logan. Un șofer PĂȚIT spune ce se întâmplă după 100.000 de km
Ce nu-ți spune producătorul când cumperi Dacia Logan. Un șofer PĂȚIT spune ce se întâmplă după 100.000 de km
FOTO. Vica, dezbrăcată în așternuturi! S-a pozat goală, deși are 45 de ani și a stârnit controverse
FOTO. Vica, dezbrăcată în așternuturi! S-a pozat goală, deși are 45 de ani și a stârnit controverse
FOTO. Cum mai arată Alexandra Dinu la aproape 40 de ani. Fosta soție a lui Adi Mutu e mai frumoasă ca niciodată!
FOTO. Cum mai arată Alexandra Dinu la aproape 40 de ani. Fosta soție a lui Adi Mutu e mai frumoasă ca niciodată!