România - Malta 12-7 la Europeanul de polo, urmează din nou Germania. Tricolorii păstrează şanse de a ajunge la turneul preolimpic, chiar dacă au pierdut în optimi la CE de la Belgrad. Noul obiectiv: locul 9

18 ian 2016 6127 afişări Polo
România - Malta 12-7 la Europeanul de polo, urmează din nou Germania. Tricolorii păstrează şanse de a ajunge la turneul preolimpic, chiar dacă au pierdut în optimi la CE de la Belgrad. Noul obiectiv: locul 9

UPDATE. Naţionala se polo a României a câştigat primul meci din grupa 9-16 la CE de la Belgrad. Luni dimineaţă, tricolorii s-au impus cu 12-7 în faţa Maltei. Golurile românilor au fost înscrise de Negrean 5, Ghiban 3, C. Radu 1, Popoviciu 1, Buşilă 1, M. Gheorghe 1. În meciul următor, România va întâlni Germania, pe 20 ianuarie, la ora 11:30. Nemţii s-au impus greu în meciul cu Slovacia, după lovituri de departajare de la 5 metri. La finele celor patru reprize regulamentare, scorul a fost egal, 8-8. După penaltyuri, Germania s-a impus cu 16-15.


Învinsă de Grecia în optimile de finală ale Campionatului European de la Belgrad, scor 9-15, naţionala de polo a României nu şi-a irosit şansele de a se califica la turneul preolimpic din luna aprilie. Tricolorii mai pot ajunge la bătălia decisivă pentru Rio dacă se vor clasa pe locul 9 la finele competiţiei continentale.
În acest moment, calculele sunt simple: Serbia, Croaţia şi Grecia sunt calificate la Jocurile Olimpice de la Rio şi au prezenţa asigurată între primele opt la Europeanul de la Belgrad. Pe lângă acestea, în sferturile CE au mai ajuns Ungaria, Spania, Muntenegru, Rusia şi Italia. Dintre acestea din urmă, cel mai bine clasată va primi de asemenea un bilet olimpic prin intermediul Campionatului European.
La turneul preolimpic din luna aprilie, Europa are cinci locuri asigurate. Vor merge cele patru necalificate, aflate acum în sferturi la Belgrad, plus locul 9. Aşadar, naţionala de polo a României trebuie să ţină garda sus şi să încerce să nu facă paşi greşiţi în următoarele trei partide. Luni dimineaţă (ora 10:30), România întâlneşte Malta, apoi va da piept pe 20 ianuarie cu învingătoarea dintre Slovacia şi Germania. Pe 23 ianuarie, în meciul decisiv pentru locul 9, tricolorii vor întâlni cel mai probabil Franţa sau Olanda.
Calificant la turneul preolimpic ar putea fi chiar şi locul 10, dacă se va retrage una dintre echipele care deja şi-au asigurat prezenţa, dar care sunt departe de valoarea naţionalelor din Europa. De pildă Mexic sau Argentina. Turneul preolimpic este programat în Italia, pe 3-10 aprilie, însă contează şi ce vă va reprezentativa peninsulară la CE. Dacă Italia obţine biletul olimpic la Belgrad, atunci turneul din aprilie va fi relocat.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.