Luptătorul care l-a făcut praf pe Mircea Badea a trecut la dezvăluiri: "M-a enervat că râdea de mine". Teodor Emi s-a destăinuit într-un interviu. Singurul lucru de care îi pare rău: "Nu am văzut un KO cum şi-a luat el..."

5 feb 2019 22546 afişări Comentează şi tu Alte Sporturi
Luptătorul care l-a făcut praf pe Mircea Badea a trecut la dezvăluiri: "M-a enervat că râdea de mine". Teodor Emi s-a destăinuit într-un interviu. Singurul lucru de care îi pare rău: "Nu am văzut un KO cum şi-a luat el..."

Teodor Emi, luptătorul care l-a făcut KO în 5 secunde pe Mircea Badea sâmbătă, într-un meci demonstrativ desfăşurat într-un mall din Capitală, a oferit mai multe explicaţii despre momentele premergătoare evenimentului care era să se încheie tragic pentru agresivul prezentator de la A3. Campion la arte marţiale şi, în timpul liber, pasionat de motociclism, Emi a vorbit despre metodele mai puţin ortodoxe folosite de omul de televiziune pentru a-l provoca, dar a şi recunoscut că şi-ar fi dorit să-l ţină pe Badea în momentul în care acesta s-a prăbuşit la podea, pentru a evita o dramă. 

Prezentatorul postului Antena 3, Mircea Badea, a fost făcut sâmbătă KO într-un meci demonstrativ de kick-boxing, după 5 secunde. Teodor "Tedi" Emi îl mai bătuse tot prin abandon şi acum 4 ani pe Mircea Badea. La momentul respectiv s-a ajuns la confruntare într-un meci de kick-boxing după ce, deranjat că Emi se plimba cu motocicleta prin faţa sediului A3, Mircea Badea a declarat în emisiune: "Prietene, dacă vin după tine, o să plângă mă-ta!". Acum, Tedi l-a pus acum pe podea pe guralivul angajat al A3 în 5 secunde. Reacţia lui Mircea Badea, pe Facebook.

La trei zile de la întâlnirea din ring, care a avut loc într-un centru comercial din Bucureşti, motociclistul luptător a acordat un interviu pentru wowbiz.ro.

Cum s-a ajuns ca cei doi să fie faţă în faţă pe un teren care îl avantajează clar pe Teodor Emi: „Nu ştiu exact motivul lui de a lupta, dar pot să presupun. Am pus o postare pe facebook, la sfârşitul anului, privind nişte accidentari destul de urâte ale mele. (...) Cred că asta i-a dat curaj lui Badea şi, la câteva zile, exact când mi-am scos copcile, a venit propunerea promotorului Cristian Iordache pentru acest meci.

Gala a fost organizată pe reguli de kick-boxing K1, noi am luptat pe sistem de kickboxing profesionist care include lovituri de pumn şi picior asupra tuturor zonelor corpului, lovituri de genunchi şi o singură lovitură de genunchi din clinci. Eu, fiind multiplu campion de muay-thay şi antrenându-mă în Thailanda cu nişte legende ale acestui sport, m-am specializat pe loviturile de genunchi, acestea sunt punctul meu forte. Lovitura aplicată a fost chiar cu genunchiul bolnav”.

Luptătorul susţine că nu a încasat bani de pe urma acestui meci demonstrativ: „Meciul nu a fost foarte promovat. Nu am luat bani pentru lupta asta… Voiam să închei discuţia asta, pentru că mă durea capul! Eu am făcut o înţelegere reciproc avantajoasă din alte puncte de vedere. Cel puţin din partea mea, cu promotorul Cristian Iordache”

Citeşte şi: VIDEO | Prima apariţie la TV a lui Mircea Badea după şocul suferit în ring. Ce a spus în direct pe post

Sportivul susţine că a avut parte de mai multe şicane înainte de meci: ”Mircea a trimis, la început, nişte copii sau, pot să presupun, pentru că el a tot spus că o să primesc niste provocări… Dupa aceea au început tot felul de copii, mai mult sau mai puţin sănătoşi la cap, să îmi scrie provocări pe facebook. Eu i-am lăsat în plata lor, mi-am făcut meciurile mele. Dar, în cei 4 ani cred că a avut destul timp sa se antreneze. Nu ştiu, e discutabil ce şi cu cine s-a antrenat. Am auzit că a fost o perioadă la sală la faimosul boxer Mayweather, în America, dar… Pot să presupun că nu a fost constant în antrenamente şi, în al doilea rând, nu are experienţa mea. Cred că experienţa a facut marea diferenţă. Asta a fost si motivul disputei. El a criticat nişte sportivi care muncesc foarte mult. Eu am muncit foarte mult ca să ajung la aceste rezultate”.

  • Teodor Emi susţine că nu şi-ar mai dori o a treia luptă şi speră ca vedeta Antenei 3 să-şi fi învăţat lecţia.

”Copilăreşte, dar se adună chestiile astea… M-a enervat că râdea de mine că nu am reuşit să îl bat bine prima dată, când am fost mai degajat. M-a enervat că a zis că o să primesc provocări şi îmi trimitea tot felul de copii sau tot felul de ciudaţi ca să mă provoace. M-a enervat că mi-a lansat provocarea exact când am fost accidentat, toate acestea m-au făcut să îl iau puţin mai în serios, de data asta. Mai ales că eu credeam, din momentul ce a cerut revanşa şi în ring – pentru că asta a şi fost disputa, în primul meci, că dacă era în ring se termina mai repede – că vine foarte pregatit. Credeam că o sa fie un pic mai greu… Nu ma îndoiam, la nivelul meu de experienţă, că nu o să câştig, dar mă gândeam că o să fie un pic mai greu şi el, fiind om de televiziune, ştie să managerieze anumite ştiri. Adică, dacă el îmi prindea o lovitură, două, aşa cum a fost în primul meci – când deşi nu mi-a prins nicio lovitură s-a tot agăţat de chestia că nu l-am batut destul de repede – ar fi dat imaginea asta de o sută de ori, chiar dacă pierdea. Asta m-a şi întărâtat şi m-a făcut să îl iau un pic in serios”

Cum l-a înfrânt luptătorul pe realizatorul Antenei 3: ”Tactica se abordeaza în funcţie de adversar. L-am simţit foarte slab pregătit. El, în primul meci, a stat în garda normală, cu stângul în faţă. Acum, el a stat cu dreptul în faţă şi-a schimbat garda, ceea ce înseamnă să te reinventezi, ca să zic aşa. Iar el, la 40 de ani şi cu experienta pe care o avea, nu avea cum să se reinventeze. Eu bănuiesc că el şi-a schimbat garda special pentru a lovi cu piciorul de forţă, piciorul stâng, chiar pe piciorul meu lovit. Prima mea lovitură, acel low-kick, i-a mutat piciorul din loc. Şi chiar mă aşteptam – pentru că tactica mea este, de obicei, să lovesc foarte tare pe coapsă, cum am dat mai multe KO în meciuri anterioare – să blocheze, dar am văzut că stătea cu piciorul foarte moale… Nu i-am simţit o reacţie… Si atunci am trecut la combinaţie. Mircea Badea s-ar putea bate cu oameni neantrenaţi, ar avea o şansă… Poate cu colegul lui, Ciuvică. Posibil ar câştiga, are totuşi o pregătire de ani mulţi de arte marţiale”

Citeşte şi: "Coşmarul lui Mircea Badea, groggy! VIDEO | Momentul în care Teodor Emi e făcut K.O. şi reacţia incredibilă a vedetei Antena 3: "Distrugerea acestui golan tupeist. A venit salvarea să-i pună oxigen să nu crape"

Regretul lui Teo după luptă: ”Efectul loviturii asupra lui a fost destul de puternic. A fost un KO foarte puternic şi, sincer, chiar nu vă spun ca să mă pun bine cu el sau să vreau să par eu băiatul bun sau alte chestii… Dar, dacă aş fi ştiu de dinainte că o să pice atât de rău, l-aş fi ţinut. Sincer. Adică, chiar a cazut foarte urat. I-am ţintit fix bărbia. El s-a şi lăsat un pic şi asta a amplificat impactul. Adică el, practic, a dat un pic cu capul în genunchiul meu. Eu am vrut să îi dau cu genunchiul în cap, iar el a dat cu capul în genunchi. Lovitura a fost cam de nota 9,5. Eu am dat cam de 8, mai ales că forţa e mai mare la corp decât la cap, dar având în vedere că el a dat cu capul în genunchi, de la 8 s-a ridicat cam la 9,5. Nu am stat să îl număr, eu vorbeam cu elevul meu care stătea cu mine la colţ, mă uitam prin sală, nu am stat să număr. Dar, cred, după ce am văzut filmarea, cred că a stat 5-10 secunde, a stat sigur. Dupa aceea, este normal sa nu te lase (sa te ridici, n. red.), ar fi fost chiar o crimă să îl lase. Deci el nu mai era în stare să continue meciul sub nicio formă. Putea să aibă urmări foarte grave… (…) Cand l-am vazut leşinat, căzut, am fost uimit. Am fost uimit de efectul loviturii, chiar nu mă aşteptam. Din experienţa mea de 18 ani de arte marţiale nu am vazut un KO cum şi-a luat Mircea Badea, să cadă cu capul aşa… Dacă era să ştiu dinainte, chiar l-aş fi prins”.

"Am vorbit după meci. I-am reproşat faptul că am primit tot felul de provocări şi nu a venit el personal. El a zis că nu i-a trimis el, deşi se cam leaga, e cam mare coincidenţa să spună că voi primi provocări şi să şi apară tot felul de măscărici… I-am urat multă sănătate şi noroc în viaţă”, a încheiat Teodor Emi, pentru wowbiz.

Mircea Badea şi "Tedi" s-au mai înfrunat şi în 2014, când tot motociclistul a ieşit învingător. Conflictul dintre cei doi a pornit în 2014, când Mircea Badea l-a jignit pe "Tedi". Motociclistul, care e şi campion naţional de Muay Thai, l-a provocat pe Mircea Badea la un meci în ring. De fiecare dată, Mircea Badea a fost pus la pământ de "Tedi", care a doua oară a părut dezamăgit că totul s-a sfârşit după doar cinci secunde.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.