Spectacol total în miez de noapte la Rio, în care şi-a făcut loc şi un român. Phelps a cucerit a 23-a medalie olimpică. S-au stabilit trei noi recorduri mondiale

8 aug 2016 4778 afişări JO 2016
Spectacol total în miez de noapte la Rio, în care şi-a făcut loc şi un român. Phelps a cucerit a 23-a medalie olimpică. S-au stabilit trei noi recorduri mondiale

Întrecerile zilei a doua de la nataţie au fost extrem de spectaculoase şi savurate de publicul spectator. Au fost stabilite trei noi recorduri mondiale în cele patru finale, iar Michael Phelps a cucerit a 23-a medalie olimpică. Parte a show-ului a fost şi românul Ribert Glinţă, care la 19 ani a prins finala la 100 metri spate.

Sarah Sjostrom (Suedia) a încălzit atmosfera cu un record mondial în proba de 100 metri fluture, noul reper fiind 55.48. Succesul a fost destul de clar, canadianca Penny Oleksiak fiind la o distanţă de aproximativ o secundă. Pe locul 3 a încheiat Danna Volmer (SUA).

Adam Petty (Marea Britanie) a continuat cu record mondial la 100 metri bras, timpul stabilit fiind 57.13. Pe podium au mai urcat Cameron van der Burgh (Africa de Sud) şi Cody Miller (SUA).

Vedeta serii a fost Kathleen Ledecky (SUA), care a spulberat recordul la 400 metri liber. Sportiva de 19 ani a fost înregistrată cu timpul de 3:56.46, avansul ei faţă de următoarele clasate, Jazmin Carlin (Marea Britanie) şi Leah Smith (SUA), fiind imens, de peste 4, respectiv 5 secunde.

În fine, în miez de noapte la Rio, Michael Phelps, cel mai medaliat olimpic din toate timpurile, a stabilit un nou record. El a ajuns la 23 de medalii olimpice, dintre care 19 de aur, după ce a câştigat cu ştafeta Statelor Unite proba de 4x100 metri liber. Franţa şi Australia au cucerit medaliile de argint, respectiv bronz.

Într-o seară de excepţie, românul Robert Glinţă s-a calificat în finala de la 100 metri spate, după ce a parcurs distanţa în semifinale în 53.34. El s-a clasat pe locul 4 în a doua serie şi l-a lăsat în afarăa finalei pe australianul Joshua Beaver, care a beneficiat de un culoar mai bun.

La 19 ani, Glinţă va concura în sesiunea de noapte de luni în prima lui finală olimpică. 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.