Olguţa Vasilescu a identificat principala cauză a dezastrului de la Rio 2016: "Toată lumea e de acord şi toată lumea se întreabă de ce! Cât de greu e să se priceapă?"

23 aug 2016 61038 afişări JO 2016
Olguţa Vasilescu a identificat principala cauză a dezastrului de la Rio 2016: "Toată lumea e de acord şi toată lumea se întreabă de ce! Cât de greu e să se priceapă?"

România a ocupat locul 47 la Jocurile Olimpice de la Rio, o evidenţă a faptului că lucrurile merg prost în sportul românesc. Delegaţia tricoloră revine în aceste zile din Brazilia, iar în spaţiul public se cere o analiză profundă a situaţiei în care a ajuns sportul. În urmă cu 16 ani, la Sydney 2000, România obţinea nu mai puţin de 26 de medalii, dintre care 11 de aur, cu care ocupa locul 11 în clasamentul pe naţiuni. Acum se întoarce acasă doar cu 5 medalii şi poziţia menţionată mai sus!

Lia Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova, a avut o reacţie tranşanstă după terminarea Jocurilor Olimpice. A postat un mesaj pe pagina personală de Facebook în care a indentificat principala cauză a situaţiei sportului de azi, O LEGE FOARTE PROASTĂ. Vă redăm în totalitate mesajul edilului:

”Dezastru pentru România la Olimpiadă! Toată lumea e de acord şi toată lumea se întreabă de ce! Cât de greu e să se priceapă? Autorităţile locale finanţează sportul cât să nu moară subit, din cauza unei legi foarte proaste. Şi cel puţin ultimii trei miniştri ai Tineretului şi Sportului s-au pronunţat public că e proastă, dar nu au făcut nimic să o îmbunătăţească. Sponsorii nu mai finanţează. Că se lasă cu puşcărie... Vezi inclusiv cazul meu, care e în aceeaşi notă. Ministerul Sportului se preface că susţine sportul. Indemnizaţiile sportive sunt o bătaie de joc, nu se acoperă nici echipamentul şi vitaminele. De unde performanţă? Se trezeşte cineva sau ne plângem două zile şi după aceea revenim la ale noastre şi uităm? De la 100 de medalii, am ajuns la 5. Şi e o minune că există şi alea...”

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.