Ce înseamnă să fii cel mai bun din LUME! Să învingi Statele Unite, Rusia şi China. Acest lucru a fost realizat de spadasinele din România

12 aug 2016 4345 afişări JO 2016
Ce înseamnă să fii cel mai bun din LUME! Să învingi Statele Unite, Rusia şi China. Acest lucru a fost realizat de spadasinele din România 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/32826/15558417/2/scrima1.jpg

România a câştigat o primă medalie la Jocurile Olimpice de la Rio, chiar de aur, după ce echipa de spadă feminin a făcut un concurs superb. Acest succes va fi disecat în aceste zile.

O primă remarcă a unui succes de poveste este faptul că Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop şi Loredana Dinu au ajuns în vârful marii performanţe după ce au învins, pe rând, Statele Unite ale Americii (sferturi), Rusia (semifinale) şi China (finală)! Spada feminină din România a reuşit să învingă trei din cele mai importante puteri ale lumii.

Pentru scrima românească, titlul din această noapte este al patrulea aur olimpic, primul cucerit însă la o probă pe echipe.

  • 16 medalii reprezintă acum zestrea de medalii aduse de scrimă în istoria Jocurilor Olimpice

Spada feminină a cucerit un titlu olimpic după 16 ani, când Mihai Covaliu, actualul preşedinte ale Federaţiei Române de Scrimă, cucerea aurul la sabie individual. Celelalte două medalii au venit la floretă individual şi au fost câştigate de Laura Badea (1996) şi Ion Drâmbă (1968).

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.