România a fost învinsă de Germania şi a terminat pe locul 6 la JO

4 aug 2012 7799 afişări JO 2012
România a fost învinsă de Germania şi a terminat pe locul 6 la JO Adio, MEDALIE! Fetele "Power Praf" au fost PRAF. România - Coreea de Sud 38-45

UPDATE Echipa feminină de spadă a României, formată din Ana Maria Brânză, Simona Gherman, Anca Măroiu şi Loredana Iordăchioiu, a fost învinsă, sâmbătă, de Germania, scor 45-36, şi a terminat pe locul şase la Jocurile Olimpice de la Londra.

Echipa feminină de spadă, una dintre favoritele la medalia de aur având în palmares două titluri campioană mondială în 2010 şi 2011, a fost întrecută în sferturi de Coreea de Sud, scor 45-38. În primul meci de clasament, România a trecut de Italia, cu scorul de 45-38.


UPDATE Fetele noastre au reuşit să învingă Italia, scor 45-38, şi va lupta pentru locul cinci cu Germania, care a trecut de Ucraina, scor 45-36, la Jocurile Olimpice de la Londra.

Întâlnirea România - Germania, pentru locul cinci, se va disputa în jurul orei 17.00.


Creditate ca principalele favorite la aurul olimpic, fetele din echipa de spadă a României au avut o evoluţie jenantă în primul tur de la Londra. Anca Măroiu, Ana Maria Brânză şi Simona Gherman, toate clasate în ierarhia mondială între primele şapte, au repetat prestaţia de la individual şi au fost învinse neverosimil, de Coreea de Sud, scor 45-38.

Pentru România, prima a intrat pe planşă Ana Maria Brânză, care remizat cu Hyojung Jung, scor 4-4. Simona Gherman a urmat pentru România împotriva lui Injeong Choi, românca fiind învinsă, iar scorul a devenit 6-10. Anca Măroiu a evoluat cu Shin A Lam, scorul devenind 14-9 pentru sud-coreence.

A fost din nou rândul Anei Maria Brânză, care a fost depăşită de Injeong Choi, şi scorul a devenit 20-12. Apoi şi Anca Măroiu a fost depăşită de Hyojung Jung, 4-2, iar scorul general a ajuns 24-14, pentru sud-coreence. România nu a reuşit să se impună nici la al şaselea releu, după ce Simona Gherman a fost învinsă de Shin A Lam şi scorul a ajuns la 30-18.

România a reuşit să câştige abia al şaptelea releu al întâlnirii, când Anca Măroiu a trecut de Injeong Choi, 4-3, dar scorul la general a fost 33-22. Ana Maria Brânză a evoluat apoi împotriva lui Shin A Lam, încercând să refacă diferenţa, dar a pierdut, 4-5 şi scorul a fost 38-26.

Ultima spadasină care a evoluat pentru România a fost Simona Gherman, cu Hyojung Jung, românca reuşind să câştige releul spectaculos, scor 12-7, dar insuficient, astfel că echipa Coreei de Sud s-a impus la general, scor 45-38.

În semifinalele competiţiei, sud coreencele vor da piept cu SUA, care nu au avut mari probleme cu Italia

2 titluri de campioane mondiale aveau fetele în palmares, în 2010 şi 2011

39-24 era scorul în favoarea asiaticelor, înainte de ultimul releu. Jung nu s-a mai concentrat, fiind sigură de victorie, astfel că Simona Gherman ne-a oferit de doi bani speranţă pentru semifinala olimpică

Comentariul LIVE-TEXT al meciului România - Coreea de Sud

Al nouălea releu: Simona Gherman - Jung H 12-6

Al optulea releu: Ana Maria Brânză - Shin a Lam 3-6

Al şaptelea releu: Anca Măroiu - Choi Injeong 4-3

Al şaselea releu: Simona Gherman - Shin a Lam 4-6

Al cincilea releu: Anca Măroiu - Jung H 2-4

Al patrulea releu: Ana Maria Brânză - Choi Injeong 3-6

Al treilea releu: Anca Măroiu - Shin a Lam 3-4

Al doilea releu: Simona Gherman - Choi Injeong 2-6

Primul releu: Ana Maria Brânză - Jung H 4-4


Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.