Larisa renaşte! Cea mai mare speranţă a României la individual compus trage tare să arate că poate concura: "Să nu ne mire dacă va face şi 4 aparate"

28 iul 2012 2952 afişări Comentează şi tu JO 2012
Larisa renaşte! Cea mai mare speranţă a României la individual compus trage tare să arate că poate concura: "Să nu ne mire dacă va face şi 4 aparate" Larisa renaşte!

Cât de gravă este accidentarea Larisei Iordache? Aceasta-i tema tema zilei în sânul delegaţiei olimpice a României la Londra
Surse din echipa României susţin că Larisa ar putea face toate cele patru aparate

Joi la prânz, Satul Olimpic. Larisa (16 ani) intră cu privirea în pământ în blocul în care este cazată echipa României. Aproape că plânge. Este însoţită de antrenorul Lucian Sandu şi de încă două persoane din staff, care fac zid în jurul ei. Nu era nevoie, oricum nimeni nu s-a înghesuit să-i pună întrebări micuţei. Sportiva se întorcea de la medicul echipei Germaniei, care o consultase, iar veştile nu erau bune, deşi ea refuza să le accepte. "Ea aleargă pe holuri să mă convingă că nu o doare, dar noi nu vrem să riscăm", spune antrenoarea Mariana Bitang în prima intervenţie oficială de la aflarea veştii că Larisa are o inflamaţie la călcâiul stâng.

Joi seara, North Greenwich Arena, sala care va găzdui întrecerile de gimnastică. Fetele au programat antrenamentul pe podium. Ajung la arenă cu trei ore mai devreme, semn că problemele Larisei lungesc timpul necesar pentru încălzire. Se intră pe aparate la ora 20:00 (ora Londrei). Larisa face doar linia artistică de la sol, execută paralelul, care nu tensionează călcâiul, şi, surpriză, dansează impecabil pe bârnă. Îşi face exerciţiul de parcă nu ar fi avut nimic la călcâi! Săriturile ies din schemă. La ieşirea de la antrenament, în zona mixtă, Iordache schiţează primul zâmbet. Mariana Bitang îi face o piruetă şi o împinge spre vestiar. Nicio declaraţie.

Ieri, la sala de antrenament a Academiei lui Beckham. Larisa este din nou pe aparate. Execută la sol doar linia artistică şi repetă la nesfârşit bârna şi paralelul. Iese din sală cu broboane de sudoare pe frunte şi un surâs larg pe buze. "Sunt bine", este prima ei declaraţie dată în ultimele două zile. Octavian Bellu explică: "Va face sigur două aparate, paralele şi bârnă. La sol a încercat şi s-a convins şi ea că nu se poate. Ea are un sol foarte dificil şi presiunea ar fi prea mare. Vom vedea ce va fi la sărituri".

De ieri, speranţele au revenit în lotul de gimnastică al României, chiar dacă Larisa ar putea să rateze concursul de individual compus. Nici această variantă nu este însă sigură. "Accidentarea Larisei este de cel puţin două săptămâni. În mod normal, în 10-12 zile o astfel de problemă se poate remedia. Perioada a cam trecut, să nu ne mire dacă Iordache va face patru aparate", susţin voci din cadrul delegaţiei olimpice române.
Cât de gravă este accidentarea Larisei? O întrebare la care vom afla răspunsul duminică şi în zilele care urmează.


-Lotul feminin de gimnastică va intra în concurs mâine, când va încerca să‑şi obţină locul în finala pe echipe, dar şi cât mai multe locuri în finalele pe aparate

-Larisa Iordache este cotată cu şansele cele mai mari din delegaţia României să urce pe podium la individual compus

-La ultima ediţie a Jocurilor Olimpice (Beijing 2008), România s-a clasat pe locul 3 în proba pe echipe şi a cucerit un aur la sol prin Sandra Izbaşa


Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.