FABULOS! Alin Moldoveanu este CAMPION OLIMPIC, după o finală magică! Transmite-i un mesaj băiatului de AUR

30 iul 2012 18327 afişări JO 2012
FABULOS! Alin Moldoveanu este CAMPION OLIMPIC, după o finală magică! Transmite-i un mesaj băiatului de AUR Senzaţie Alin Moldoveanu, record olimpic în calificările în proba de tir - puşcă

Alin Moldoveanu a acordat primul interviu după ce a obţinut medalia de aur la tir la JO de la Londra.

"Nu am ştiut până la ultima tragere rezultatul. Am văzut că am luat aurul abia după ultimul foc, când m-am uitat pe tabelă. M-am izolat de exterior şi mi-am văzut de treabă. Cred că am slăbit 2-3 kg. A avut o greşeală mică, speram să fiu în primii 3.

A fost prima oară în viaţa mea când s-au vândut toate biletele la un concurs de tir. N-am omorât nici măcar o vrabie, noi suntem paşnici, tragem doar în cartoane. Am permis de port-armă, dar şi de conducere",
a spus Alin Moldoveanu după ce a cucerit prima medalie de aur a României la JO 2012.


Alin Moldoveanu a câştigat prima medalie de aur pentru România la Jocurile Olimpice, după ce s-a impus în proba de puşcă aer comprimat 10 m, din cadrul competiţiei de tir. Sportivul român ne-a ţinut cu sufletul la gură până la ultimele focuri, dar a demonstrat că are sânge rece, învingându-l la ultimele două trageri pe campionul mondial Camparini. Alin a dominat finala, dar după şase trageri a cedat primul loc. Totuşi, Moldoveanu a reuşit să îşi păstreze calmul şi a realizat o performanţă excepţională.

De notat că sportivul român a terminat calificările egalând recordul olimpic: 599 de puncte. Bătălia pentru medalii a fost una extremă, la intrarea în finală primii patru concurenţi fiind despărţiţi de un singur punct ( Niccolo Campriani a reuşit şi el să egaleze recordul olimpic deţinut de chinezul Zhu Qinan de la JO de la Atena, din 2004.

După locul 4 obţinut la Beijing, când a ratat pentru un milimetru bronzul olimpic, Moldoveanu şi-a luat revanşa şi a obţinut a doua medalie a delegaţiei României de la Londra, după argintul Alinei Dumitru, de la judo. Românul a terminat finala cu 702,1 puncte, pe locurile următoare clasându-se italianul Niccolo Campriani, cu 701.5 puncte şi indianului Narang Gagan, cu 701.1 puncte.

A fost primul român calificat la Olimpiadă

Trăgătorul Alin Moldoveanu a fost primul sportiv român care a obţinut calificarea la Jocurile Olimpice. Sportivul din Focşani, pregătit de legendarul Sorin Babii (dublu medaliat olimpic) şi-a reglat tirul în această perioadă pentru o nouă finală olimpică, pe care a simţit-o la propriu şi în 2008. Nu oricum, ci prin câte 5-6 ore de trudă zilnică, în mai multe colţuri ale ţării.

100.000 euro şi o maşină în valoare de 25.000 euro va primi Moldoveanu pentru AURUL olimpic


LIVE TEXT - Finala probei de tir-puşcă, aer comprimat cu 60 de focuri

- Alin Moldoveanu este CAMPION OLIMPIC. Deşi Campriani a tras excelent în ultima sesiune şi a pus presiune mare pe sportivul român, acesta şi-a păstrat sângele rece şi a obţinut o performanţă fabuloasă.

- Italianul ratează din nou şi Alin obţine cu 1 punct şi o zecime mai mult decât el. Alin este pe primul loc, cu o singură tragere rămasă. Şapte zecimi diferenţă între Moldoveanu şi Campriani.

- Încă două trageri şi sportivul român se apropie de aur. Campriani a ratat, astfel că Alin se apropie la doar 4 zecimi de lider. 681,3 puncte pentru român, care are un avans de 1,2 puncte faţă de locul trei.

- După şapte trageri, Moldoveanu are de recuperat 8 zecimi pentru aurul olimpic. Din fericire, Narang a greşit, astfel că Alin şi-a consolidat locul secund.

- Moldoveanu pierde prima poziţie, dar diferenţa este extrem de mică. Campriani a tras perfect şi l-a devansat pe român, care împarte locul doi, cu 660,7 puncte cu Narang, la trei zecimi de campionul mondial.

- A cincea sesiune de tragere îl distanţează pe Moldoveanu de contracandidaţi. Cu 650,8 puncte, Alin are şase zecimi avans în faţa lui Campriani.

- Moldoveanu îşi mărşte avansul. Cu 640,2 puncte, românul este la patru zecimi în faţa locului secund, ocupat tot de italianul Campriani.

- 629,9 puncte pentru român după a treia tragere. Moldoveanu îşi menţine primul loc, la trei zecimi de Campriani, care a revenit pe locul secund.

- După a doua sesiune de trageri, Alin şi-a consolidat primul loc (619,8 puncte), cu şase zecimi avans faţă de Wang Tao (China) - 619,2 puncte

- Alin Moldoveanu a trecut pe primul loc, după prima tragere, cu un total de 609,3 puncte.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.