Flic-flac de 10

24 iun 2008 35 afişări JO 2008
Flic-flac de 10 După întoarcerea de la Olimpiadă, Steliana Nistor vrea să se înscrie la cursurile Facultăţii de Educaţie Fizică

Timp de o oră, Steliana Nistor a schimbat sala de antrenament cu cea de clasă. În prima zi a examenului de Bacalaureat ea a obţinut nota 10 la proba orală de Limba şi Literatura Română.

Ziua de ieri a fost încărcată pentru liderul lotului olimpic al României. La fel cum va fi întreg acest an. Între două antrenamente, Steliana Nistor s-a prezentat la unul dintre centrele de examinare din Deva, însoţită de antrenorul secund Lucian Sandu. Sibianca a sosit cu o jumătate de oră înainte de a intra în sală, având la ea un pix şi un manual de Limba şi Literatura Română, din care a repetat cât timp şi-a aşteptat rândul. A intrat în sala de examen, iar după o oră a ieşit surâzătoare. Bileţelul cu numărul 66 care solicita elaborarea unui eseu despre Constituţia României i-a purtat noroc. „Este subiectul la care m-am pregătit cel mai bine şi la care mă aşteptam să îmi cadă. A fost bine, am luat nota 10”, a spus Steliana, mărturisind că a avut emoţii mari.

„Greu cu bac-ul în an olimpic“


Următoarele două săptămâni vor fi foarte solicitante pentru Nistor care va face naveta între Deva, Ploieşti şi Bucureşti, va susţine examenul de Bacalaureat şi va participa la două competiţii, Nationalele de la Ploieşti şi un concurs pe echipe, în Italia. Lotul olimpic feminin de gimnastică pleaca astăzi la Ploieşti unde la sfârşitul săptămânii vor avea loc Campionatele Naţionale fără Steliana, care va rămâne la Deva unde va susţine joi proba orală la limba engleză iar vineri proba scrisă la Limba şi Literatura Română. Imediat după examen, Steliana va pleca şi ea la Naţionale de unde se va întoarce la Deva duminică seara pentru a pregăti examenul scris de marţi, la Istorie. Şi miercurea viitoare va fi zi de examen pentru gimnastă, însă nu are emoţii pentru proba de maestrie sportivă pe care o va da în timpul unui antrenament. După ultima probă a Bacalaureatului, pe care o va susţine în scris de maine într-o săptămână la Geografie, Steliana va pleca în Italia la un campionat internaţional de gimnastică pe echipe care se va desfăşura în 5-6 iulie. "Mă simt pregătită să fiu la înălţime şi la Bacalaureat şi în concursuri dar nu pot să prevăd cum va fi, cum mă voi descurca. Este pentru prima dată când sunt pusă într-o astfel de situaţie. Însă, este foarte solicitant să mă pregătesc în paralel şi în sală şi să învăţ pentru examenul de Bacalaureat în an Olimpic", spune Steliana Nistor.

 

Sami Tamaş (Deva)

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.