INTERVIU | O româncă a lansat primul program internațional de supraviețuire în apă. Raluca Steblea: „Devine necesar pentru că atât adulții, cât și copiii mor zilnic înecați”

Redactor:
Andru Nenciu
INTERVIU | O româncă a lansat primul program internațional de supraviețuire în apă. Raluca Steblea:
  • Publicat:
  • Actualizat:

ProSport vă prezintă un interviu cu Raluca Steblea, o o fostă înotătoare, o tipă care a lansat un proiect inedit. Steblea susține că „Business-urile cu personalitate au la bază personalitatea și întreaga dăruire a oamenilor care le construiesc, acesta fiind cu siguranță un bussines cu personalitate”.

Raluca, ce este Swimming Survival?
O prezentare generală a pregătirii militare de salvare în apă, tehnici și cursuri de formare optimizată, dezvoltarea și maximizarea probabilității de supraviețuire în orice fel de condiții pe mare, cât și în cazul Dezastrelor Naturale. Swimming Survival este un proiect privat inițiat de mine, un program de cursuri intensive de supraviețuire în apă și de păstrare a calmului în cele mai neplăcute și periculoase situații acvatice și subacvatice.

Cum a pornit Start-Up-ul Salvator?
Povestea Swimming Survival a luat nastere in vara anului 2010, pornind dintr-o mare dragoste si pasiune pentru apa si calatorii. Proiectul Swimming Survival a inceput sa se concretizeze in momentul in care eram antrenor de inot, iar unul dintre studentii mei curiosi si ambitiosi s-a aratat profund intersat sa afle si sa practice tehnicile necesare supravieturii in apa. Una dintre persoanele care a avut o influenta si un merit deosebit in realizarea acestui proiect este Mirela, o buna prietena a mea, care m-a incurajat de altfel, sa incep dezvoltarea unui program de supravietuire in apa. Din acest moment au fost necesare nu mai mult de doua saptamani, timp in care s-a lucrat la conceptul programului Swimming Survival, la ideea de comunicare pentru acest brand si la realizarea unui site oficial. In toata perioada in care am activat ca si coordonator in clubul sportiv Al Wasl din Dubai, programul Swimming Survival a fost perfectionat de la o zi la alta.

Ce te-a determinat sa creezi acest program?
Mi-am dorit dintotdeauna să impărtăsesc si cu ceilalti propriile mele experiente de supravietuire in apa, iar Swimming Survival s-a născut tocmai din această dorintă a mea de a-i invăta si pe altii in primul rand să inoate, si de ai educa in ceea ce priveste supravietuirea pe mare si in apa.

„Misiunea acestui program este de a vă pregăti  intens pentru a deveni propriul dumneavoastră salvamar”

Cui îi este destinat programul Swimming Survival si cine poate beneficia de el?
Swimming Survival este un program ce se adresează tuturor persoanelor care practică înotul sau orice alt sport acvatic, si nu numai. Sa participi la un curs Swimming Survival 1.0. , nu este obligatoriu sa sti sa inoti. În ansamblu, obiectivul principal al programului Swimming Survival este acela de a vă determina și provoca să vă însușiți tehnici acvatice specializate pentru a putea supraviețui în orice circumstanțe. Prin participarea la acest program vă veți însuși cunoștințele și procedeele necesare supraviețuirii pe mare, dezvoltate de experții noștri, putând, astfel, să faceți față cu brio confruntărilor dificile și situațiilor de criză neprevăzute, precum a valurilor uriașe, a dezastrelor naturale sau a salvării unei persoane de la inec.

…?
Chiar daca in mod paradoxal, Swimming Survival a luat naștere într-un oraș de munte și nu într-un oraș maritim, acest lucru nu exclude faptul că oamenii care locuiesc în zonele montane nu pot fi implicati în dezastre naturale și accidente acvatice. Oamenii calatoresc mult astazi si pot intalni pericole la tot pasul. Prin urmare, programul Swimming Survival se adresează oricarei persoane care doreste să învete tehnicile de supravietuire prin înot.

Care este misiunea programului Swimming Survival?
Având în vedere că 70% din suprafața pământului este acoperită de apă, misiunea acestui program este de a vă pregăti  intens pentru a deveni propriul dumneavoastră. salvamar cel mai important aspect fiind acela de a vă păstra calmul în situații mai mult sau mai puțin plăcute și de a fi întotdeuna pregătit.
 

„Primul curs este destinat adultilor, curs care cuprinde atat aspecte teoretice, cat si aspecte practice, iar cel de-al doilea este un curs pentru copii, unde pe langa discutii, lectii si povesti despre siguranta in apă se prezintă si foarte multe elemente de biologie marină”

Ce face ca programul Swimming Survival să fie special?
Este unic în lume, el fiind primul program de supravietuire în apă din lume, de origine romaneasca, care calatoreste la dispozitia clientului sau al grupului. Intrucat este un curs călător acesta poate fi livrat în orice locație dorită de clienti, fiind caracterizat de disponibilitate de mișcare, fapt care ne determină să ne menținem clienții mulțumiți de serviciile oferite de Swimming Survival.

Care este structura programului Swimming Survival?
Programul Swimming Survival este format din doua cursuri intensive: 1.0 și 2.0. Primul curs este destinat adultilor, curs care cuprinde atat aspecte teoretice, cat si aspecte practice, iar cel de-al doilea este un curs pentru copii, unde pe langa discutii, lectii si povesti despre siguranta in apă se prezintă si foarte multe elemente de biologie marină.

Ce elemente invata un cursant adult in cadrul programului Swimming Survival?
Cateva dintre elementele pe care un cursant le parcurge in cadrul programului Swimming Survival sunt despre: Simularea Înecului, Procedee de înot, Respiratia de control, Daca nu sti sa sa inoti, Pozitii plutitoare, Abilități de baza, Salvare de la inec a unei alte personae, Elemente de bază ale miscarii in apa, Moduri de a reduce crampele în apa, Tehnici de Salvare de la Inec, Atacul de Panica, Supravietuirea si Salvarea pe mare, Supravietuirea in ape agitate, Semnalizare pe mare, Cum sa supravietuiesti unui atac de rechin, Tehnici Utile in cazul Dezastrelor Naturale si Scenarii de Salvare si Supravietuire in Apa

Pe unde a calatorit pana acum Swimming Survival?
Prima sesiune de supravietuire a fost predata in Dubai, iar programul Swimming Survival este astazi prezent in Europa, Asia, si Orientul Mijlociu, orasele de interes cu activitate fiind: Monte-Carlo, Dubai, Bangkok si nu ultimul, Brasov.

Cum este perceput astazi programul Swimming Survival?
Astăzi Swimming Survival este un brand pe trend ascendent, marcă inregistrată cu drepturi intelectuale pe concept, unde lucrez zilnic la partea de cercetare pentru imbunatatirea tehnicilor de supravietuire, cu studiu continuu si cursuri de specialitate. In prezent programul Swimming Survival vizeaza mai mult tările cu deschidere la mare si cu utilizatori care inteleg necesitatea acestei educatii. Scopul nostru este să ne orientam spre clienti internationali, corporatii si evenimente de team-building. Desigur că, in spatele brandului Swimming Survival se află o echipă determinata, formată din treisprezece oameni pasionati, care lucrează zilnic la logistică si managementul programului Swimming Survival cu scopul ca acest brand sa fie imbunatatit dezvoltat si promovat pentru a se ridica la inăltimea asteptărilor clientilor si pentru a le oferi acestora cele mai bune servicii.

„Cursurile programului Swimming Survival sunt predate in limba engleză de către o echipă de specialiști formată din cei mai buni traineri din domeniul supraviețuirii pe mare, din România, Statele Unite ale Americii, Elvetia și Argentina”

Spune-mi cine predă cursurile din programul Swimming Survival?
Cursurile programului Swimming Survival sunt predate in limba engleză de către o echipă de specialiști formată din cei mai buni traineri din domeniul supraviețuirii pe mare, din România, Statele Unite ale Americii, Elvetia și Argentina.

Ce impact a avut Swimming Survival?
Impactul a fost unul spectaculos, având in vedere necesitatea de acest tip de informatie. Programul de Supravietuire Swimming Survival devine din ce in ce mai necesar avand in vedere faptul că zilnic atat adulti, cat si copii mor zilnic inecati in apă, peste tot in lume.

Cum percep consumatorii acest program?
Absolventii programului Swimming Survival sustin cu tarie că acest curs este unul folositor, atractiv si nu in ultmul rand, necesar.

Ce vrea sa transmita sloganul „Stay Alive” al programului Swimming Survival?
Semnifica motivatia pe care programul Swimming Survival o dă fiecarui cursant.

Care sunt perspectivele pe 2016 ale programului Swimming Survival?
Programul vine in 2016 cu lansarea unui Ghid scris de supravituire in apă, cu Tabere de Supravietuire pe mare, pe barcă, ce vor avea loc in vara lui 2016 in Grecia. Aceste tabere se numesc „Swimming Survival and Sailing Camp”  si sunt datorate parteneriatului pe care Swimming Survival l-a incheiat cu Vacante pe Mare.ro Vom avea si doua cursuri Swimming Survival 1.0. organizate anul acesta, Brasov si probabil Bucuresti.

 

 

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte pe măsură ce trec orele
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte pe măsură ce trec orele
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Halep, la mâna italienilor: ultima șansă a Simonei de a juca la Roma depinde de niște criterii clare
Halep, la mâna italienilor: ultima șansă a Simonei de a juca la Roma depinde de niște criterii clare
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele