Trei evenimente fierbinţi în afara fotbalului care merită urmărite în acest weekend: turneul Final Four al Ligii Campionilor la volei feminin, finala Cupei EHF la handbal feminin şi startul Turului Italiei la ciclism

4 mai 2018 1372 afişări Comentează şi tu Handbal
Trei evenimente fierbinţi în afara fotbalului care merită urmărite în acest weekend: turneul Final Four al Ligii Campionilor la volei feminin, finala Cupei EHF la handbal feminin şi startul Turului Italiei la ciclism 3 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7960/17183342/2/csm-volei-alba-blaj.jpg

Sportul românesc ar trebui să vibreze la sfârşitul acestei săptămâni prin echipele Alba Blaj (volei feminin) şi SCM Craiova (handbal feminin), care joacă pentru câştigarea unor trofee europene de mare prestigiu! Evenimentele merită urmărite, poate chiar mai presus de orice altă competiţie, inclusiv fotbalul.

CSM Volei Alba Blaj joacă sâmbătă şi duminică, în Sala Polivalentă, pentru câştigarea Ligii Campionilor. Este prima formaţie din istoria voleiului feminin care a ajuns la două zile distanţă de câştigarea celui mai prestigios trofeu. Formaţia ardeleană luptă împotriva a trei echipe cu bugete impresionante, care le au în componenţă pe ”Messi”, ”Ronaldo”, etc. Spre exemplu, VakifBank Istanbul, principala favorită la câştigarea trofeului, are un buget de aproximativ 12 milioane de euro, iar Zhu Ting, MVP-ul ultimei ediţii a Jocurilor Olimpice, are venituri de peste 1 milion de euro la formaţia turcă.

Interesul este major pe plan european, mai scăzut în România prin prisma impactului pe care l-a avut voleiul românesc în rândul publicului în ultimii 10-20 de ani. La Bucureşti vor juca două formaţii turce, VakifBank şi Galatasaray, motiv pentru care vor sosi în România şi peste 1.200 de fani turci. Dacă îi mai punem la socoteală şi pe ialienii de la Conegliano, atunci numărul străinilor depăşeşte 1.500. Este pentru prima dată în ultimii 6 ani, când un număr atât de important de suporteri se deplasează în România, după finala Atletico Madrid – Bilbao în Europa League, când ”efectivele” ajunse la Bucureşti au fost de câteva ori mai mari.

Pentru a ajunge în finala de duminică, Alba Blaj va trebui să treacă sâmbătă de Galatasaray, în semifinala care va începe la ora 19:00. În cealalată semifinală vor juca VakifBank şi Conegliano, cu începere de la ora 16:00. Finalele sunt progranate duminică de la aceleaşi ore

A doua bătălie a unei echipe româneşti pentru un trofeu european se dă la sfârşitul acestei săptămâni în Norvegia. SCM Craiova dispută sâmbătă, de la ora 18:00, prima manşă a finalei Cupei EHF cu Vipers Kristiansand. Calificarea în finala acestei competiţii reprezintă deja o mare performanţă pentru formaţia din Bănie, care a fost nevoită să treacă de 12 meciuri pentru a ajunge în acest punct. Şi cel puţin în jumătrate din cestea, SCM Craiova nu a fost favorită.

Vipers Kristiansand este o formaţie cu multe vedete, din lot făcând parte inclusiv legendarele surori Lunde. Bănia freamătă înaintea acestui eveniment. Pentru jocul retur din 11 mai, programat la Craiova, cererea de bilete este imensă: peste 20.000 de cereri!

În fine, un alt treilea eveniment major în afara fotbalului, din punctul nostru de vedere, este startul Turului Italiei la ciclism, care se va da vineri, în ... Ierusalim! Punctul de atracţie este participarea lui Chris Froome, rutierul britanic care încearcă să facă ”Marele Slam”, după victoriile din 2017 înregistrate în Turul Franţei şi Turul Spaniei.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.