Sosirea handbalistelor olimpice. De ce n-au fost reprezentanţii MTS şi COSR la aeroport. CSM Bucureşti - patru buchete de flori! Pe cine a mai pus ochii clubul primăriei?

21 mar 2016 10439 afişări Handbal
Sosirea handbalistelor olimpice. De ce n-au fost reprezentanţii MTS şi COSR la aeroport. CSM Bucureşti - patru buchete de flori! Pe cine a mai pus ochii clubul primăriei?
  • Handbalistele tricolore au sosit astăzi în ţară după calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio.
  • Tricolorele au câştigat turneul de la Aaarhus (Danemarca), după două victorii şi un egal, revenind în familia olimpică după o pauză de opt ani.

Pentru a marca evenimentul, Federaţia Română de Handbal a organizat sosirea la salonul oficial al Aeroportului Henri Coandă. Dintre artizanii calificării au lipsit antrenorul Tomas Ryde, rămas pe meleagurile nordice pentru a merge acasă, în Suedia, şi Eliza Buceschi, jucătoarea tricoloră alegând o altă rută pentru a merge la echipa de club, în Germania.

Fetele au fost aşteptate de familii, prieteni şi oficiali de la cluburi. Între aceştia şi doi reprezentanţi ai CSM Bucureşti. Team-managerul Nicolae Luca şi antrenorul Adi Vasile au adus patru buchete de flori, pentru jucătoare care îmbracă sau vor îmbrăca tricoul echipei campioane. Câte un buchet au primit Oana Manea şi Aurelia Brădeanu (actuale jucătoare ale CSMB), dar şi portarul Paula Ungureanu (viitoare Tigroaică, neanunţată încă oficial). Cei doi reprezentanţi ai clubului Primăriei nu au vrut să dezvăluie pentru cine era pregătit cel de-al patrulea buchet!

La sosire nu au fost prezenţi însă nici reprezentanţii COSR şi nici ai MTS. Ioan Dobrescu, secretarul general al COSR, explică: „Noi nu mai mergem de ceva timp la sosirile sportivilor noştri, pentru că ne-am săturat de genul acesta de atitudini postcomuniste. Considerăm că este un moment al lor şi numai ei trebuie să iasă în faţă, sportivii, antrenorii, federaţiile şi familiile sportivilor. Îi respectăm, suntem lângă ei, îi premiem, aşa cum este şi cazul naţionalei de handbal, dar nu trebuie să ne arogăm merite care nu ni se cuvin. Să nu uităm că în urmă cu ceva ani, după Doroftei alergau o mulţime de miniştri, iar el nu a putut face categoria”.

Neagu: "Danemarca, a doua casă pentru noi"

Obosite după un drum care a demarat la ora 3:00 de dimineaţă, odată cu plecarea de la Aarhus, handbalistele tricolore au găsit resurse de a discuta cu jurnaliştii. „Suntem extrem de mulţumite de ce am realizat în ultimul timp. Am muncit foarte mult, nu doar noi, jucătoarele, ci şi toţi membrii stafului tehnic. Ne dorim să fim sănătoase şi să facem o figură frumoasă la Jocurile Olimpice”, a declarat Valentina Elisei Ardean.

Cristina Neagu: „Cred că este un moment mare pentru handbalul românesc. Ne-am calificat la Jocurile Olimpice într-un mod care pare mai uşor decât în alţi ani. Succesul ni se datorează nouă şi staffului tehnic. Iar După Campionatul Mondial am început să jucăm un handbal frumos, care arată altfel. Echipa noastră emană siguranţă pe teren, atitudine, avem o comunicare foarte bună cu antrenorii noştri. Şi ţinând cont de locul unde s-a desfăşurat acest turneu preolimpic, pot spune că Danemarca este a doua noastră casă. Este normal să ne gândim cu speranţă mai departe, spre Jocurile Olimpice”.

"La Rio, un loc mai sus ca la Mondiale!"

Costică Buceschi (antrenor secund naţionala feminină): „Aşa cum au spus şi fetele suntem foarte mulţumiţi de ceea ce am realizat şi de jocul pe care l-am etalat la acest turneu de calificare. Un lucru bun început în 2016, cu un meci câştigat la Cluj, contra campioanei mondiale, Norvegia, şi continuat cu această calificare la turneul olimpic de la Rio. O calificare obţinută după trei jocuri, în special primul a fost extrem de frumos, cu o victorie care nu a lăsat nici un dubiu asupra echipei care a fost mai bună pe teren. Sperăm ca după terminarea sezonului, foarte încărcat pentru multe jucătoare, să ne reîntâlnim sănătoşi şi să ne punem pe muncă, pentru că, aşa cum au spus şi fetele şi cum ne dorim cu toţii, sperăm ca la Jocurile Olimpice să reuşim un rezultat mai bun decât la Mondiale. Le mulţumim tuturor celor care au fost alături de noi şi sperăm să nu-i dezamăgim”.

"Câteva fete au avut enterocolită, Eliza a jucat cu o gleznă imensă. Le mulţumesc pentru dăruire"

Alexandru Dedu (preşedinte FRH): „Este un rezultat mare pentru handbalul românesc şi pentru întreaga României. Suntem primul joc de echipă care merge la Rio şi aşteptăm ca şi naţionala den polo să ni se alăture. Vreau să mulţumesc întregului handbal românesc pentru această performanţă şi vreau să amintesc faptul că anul acesta Federaţia Română de handbal împlineşte 85 de ani de existenţă. Această calificare arată că avem trecut, prezent, dar şi viitor. Puţini ştiu că mai multe fete au avut enterocolită, dar au trecut peste dureri şi au jucat la cel mai înalt nivel. De asemenea, Eliza Buceschi a avut o gleznă imensă, dar cu toate acestea a intrat în teren şi a jucat. Marea performanţă se face cu durere şi vreau să le mulţumesc fetelor pentru dăruirea lor. Aş vrea să le mulţumesc tuturor. Avem un staff şi o echipă care şi-au făcut datoria. La final, transmit întregii echipe că a ridicat ştacheta foarte sus şi îi doresc ca reprezentarea la Jocurile Olimpice să fie cât mai frumoasă".

!După discursul său, Alexandru Dedu le-a strâns pe fete în jurul său şi le-a transmis că seara urmau să participe la o emisiune TV. Fetele au fost destul de supărate. "Ne-am făcut şi noi program, abia aşteptam să ajungem acasă, la familii, la prieteni". "Este un moment favorabil pentru handbal. Este bine şi pentru voi. Nu vă cer decât o oră să vă rupeţi din timp", le-a spus Dedu.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.