Seară de gală pentru un sezon de gală! Jucătoarele de la CSM Bucureşti au eclipsat asistenţa la prezentarea oficială. Clubul din Capitală şi-a propus două titluri şi prezenţa la turneul Final 4 al Ligii Campionilor

12 aug 2015 2257 afişări Handbal
Seară de gală pentru un sezon de gală! Jucătoarele de la CSM Bucureşti au eclipsat asistenţa la prezentarea oficială. Clubul din Capitală şi-a propus două titluri şi prezenţa la turneul Final 4 al Ligii Campionilor
GALERIE (3 de imagini) VEZI GALERIA

CSM Bucureşti şi-a prezentat marţi seara, la Clubul "Diplomatic", cele două loturi cu care va încerca să câştige ambele titluri din Liga Naţională (feminin şi masculin), dar să aibă şi un parcurs cât mai lung în cupele europene, chiar un Final 4 al Ligii Campionilor cu echipa de fete sau măcar până în grupele Cupei EHF cu băieţii.

Evenimentul a ieşit din tiparele obişnuite, fiind unul de gală cu ţinute sofisticate şi şampanie la primirea invitaţilor. Ca la orice petrecere dichisită, fetele au fost în prim-plan, reuşind să atragă toate privirile. Jucătoarele au apărut la prezentare îmbrăcate în ţinute de "mare bal", aşa cum probabil îşi doresc să facă şi în noul sezon al Ligii Campionilor, în rochiţe sau rochii lungi care mai de care mai elegante, şi cu tocuri pe care au făcut totuşi eforturi să le poarte pentru aproximativ 2-3 ore.

Cum s-au simţit, de fapt, handbalistele pe tocuri? "Nu prea bine, în condiţiile în care noi suntem mai tot timpul cu adidaşii, cu încălţări joase", a susţinut Oana Manea. Totuşi, Cristina Vărzaru a ţinut să evidenţieze: "Nu e chiar foarte greu pe tocuri, suntem şi noi femei, mai purtăm şi noi din când în când. Nu mergem numai în adidaşi".

Băieţii au părut mai stingheri într-o asemenea companie, dar cu siguranţă că vor dori să fie la rândul lor în prim-plan în Liga Naţională şi în cupele europene. "Aşteptările sezonul acesta sunt destul de mari, atât la feminin cât şi la masculin. Dacă anul trecut am terminat pe locul 2, sezonul acesta ar trebui să ne batem la titlu. La masculin sunt cel puţin 5 echipe care se bat la titlu la masculin, la feminin e cam clară treaba, va fi tot o dispută între CSM şi HCM Baia Mare", a susţinut Marius Stavrositu.

Pentru a nu face însă diferenţe între cele două echipe, gazdele evenimentului au prezentat handbaliştii câte o fată şi un băiat pe fiecare post în parte. Prezentarea formaţiilor a fost spectaculoasă, în prezenţa membrilor Consiliului General al Primăriei, oficiali FRH şi suporteri. Pe cât de frumoasă şi elegantă a fost petrecerea, pe atât de mari sunt şi aşteptările în noul sezon.

"Avem o echipă senzaţională din punctul meu de vedere şi dacă o să rămânem sănătoase sunt convinsă că suntem capabile să facem lucruri frumoase", a precizat Cristina Vărzaru. "După o prezentare atât de frumoasă ne dorim şi un parcurs cât mai lung în Liga Campionilor. Pentru asta ne-am strâns, pentru asta s-a format această echipă", a punctat şi pivotul Oana Manea.

Inevitabil, după jucătoarele care au fost aduse în această vară pentru a întări CSM Bucureşti, Isabelle Gullden, Aurelia Brădeanu, Line Jorgensen, Jelena Grubisic şi Ana Maria Fisker, au început din nou comparaţiile cu Dream Team-ul Oltchim dinainte ca echipa să se desfiinţeze. Jucătoarele de la CSM Bucureşti, foste în trecut şi pe la Oltchim, au încercat pe cât posibil să evite astfel de comparaţii. "E foarte greu de comparat CSM cu Oltchim. Îmi este foarte greu să fac o comparaţie şi cu Viborg, echipa la care am jucat eu. Sunt jucătoare din generaţii diferite, eu sunt singura care am mai rezistat în generaţia asta, nu mă simt cea mai în vârstă dar sunt cea mai în vârstă. E o echipă foarte puternică şi mai presus decât atât sunt nişte fete cu caracter foarte frumos. Mă bucur foarte mult că sunt colegă cu ele, că împărţim aceeaşi echipă, că putem să ne cunoaştem unele pe celelalte şi sper să putem să facem lucruri minunate împreună", a declarat Cristina Vărzaru. "Eu îmi doresc să se nască o echipă tare, dar niciodată nu pot să fac comparaţie cu Oltchim. Vâlcea are în spate mulţi ani de performanţă şi este greu să se ajungă unde a fost Oltchim. Noi ne dorim să facem performanţă, abia este începutul, abia s-a format echipa de 2 ani de zile", a adăugat şi Oana Manea.

Lotul echipei de fete pentru sezonul 2015-2016

 • portari: Mayssa Pessoa, Jelena Grubisic (Gyor), Alina Iordache
 • extreme stânga: Fernanda Da Silva, Iulia Curea, Maria Fisker (Viborg)
 • interi stânga: Linnea Torstensson, Bianca Bazaliu
 • centri: Isabelle Gullden (Viborg), Aurelia Brădeanu (Corona Braşov), Ana Paula Rodrigues, Elena Nicula
 • interi dreapta: Line Jorgensen (FC Midjylland), Deonise Fachinello
 • extreme dreapta: Cristina Vărzaru, Carmen Martin
 • pivoţi: Ekaterina Vetkova, Oana Manea, Cristina Nan
 • Antrenori: Mette Klit şi Adrian Vasile

Aşteptările sunt mari şi în cazul echipei masculine, chiar dacă blitz-urile sunt acum pe echipa feminină. "CSM Bucureşti poate să obţină două titluri. Este momentul ca şi la masculin să revină titlul în Bucureşti după mai mulţi ani de pauză şi cred că CSM  este o echipă puternică şi capabilă să facă acest lucru. Şi sper din tot sufletul să o facă şi cu mine în teren. Baia Mare, Dinamo, în principal, şi Odorhei, sunt adversarele în lupta pentru titlu, dar cred că vor mai fi şi alte echipe care vor putea pune probleme, precum Turda, Steaua", a concluzionat Iulian Stamate.

Lotul echipei de băieţi pentru sezonul 2015-2016

 • Portari: Ionuţ Iancu, Mario Blazevic, Linus Persson
 • Extreme stânga: Vlad Sîncelean, Nicu Negru, Marian Răpciugă
 • Interi stânga: Krsto Milosevic, Ramon Şomlea, Robert Militaru
 • Coordonatori: Saşa Marijanac, Marius Stavrositu, Valentin Pătru
 • Interi dreapta: Marko Simovic, Nicuşor Ungureanu, Javier Humet
 • Extreme dreapta: Milos Kostadinovic, Tiberiu Constantinescu
 • Pivoţi: Marius Novanc, Iulian Stamate, Adrian Rotaru
 • Antrenori: Zvonko Sundovski şi Marko Isakovic

Echipa feminină va intra prima în competiţiile oficiale, pe 19 august în Supercupa României, adversară fiindu-i deja rivala HCM Baia Mare.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.