Robert Licu îl acuză pe Alexandru Dedu pentru că a prezentat abia acum contractul cu Dacia, pentru a-şi creşte cota de încredere înainte de alegeri. ”Le ofer posibilitatea celor care au încheiat respectivul parteneriat să publice data la care a fost semnat”

8 feb 2018 1734 afişări Comentează şi tu Handbal
Robert Licu îl acuză pe Alexandru Dedu pentru că a prezentat abia acum contractul cu Dacia, pentru a-şi creşte cota de încredere înainte de alegeri. ”Le ofer posibilitatea celor care au încheiat respectivul parteneriat să publice data la care a fost semnat”

Robert Licu, unul dintre candidaţii la funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Handbal, a avut o opinie tranşantă după ce forul de specialitate a fost implicat în două acţiuni în ultimele zile, o consfătuire a arbitrilor şi prezentarea parteneriatului cu Dacia.

”Avantajul celui aflat la putere a ieşit la suprafaţă în ultimele zile. O consfătuire a arbitrilor a fost programată chiar înaintea alegerilor de la FRH, în timpul sezonului competiţional. Doar că a apărut un scurt circuit. Nu e pentru cine se pregăteşte (Alexandru Dedu), ci pentru cine se nimereşte (Narcisa Lecuşanu a fost şi ea prezentă, ţinând şi o alocuţiune despre alegeri). Inutil să spunem că mulţi dintre cei prezenţi în respectiva adunare au drept de vot. Fairplay-ul şi transparenţă clamate de atâtea ori au fost uitate”, şi-a început ”alocuţiunea” Robert Licu.

Fostul internaţional român s-a arătat apoi foarte intrigat de faptul că Federaţia Română de Handbal a anunţat parteneriatul cu Dacia cu doar câteva zile înainte de alegeri, mai ales că maşinile puse la dispoziţie de sponsor sunt folosite încă din 2017.

”Reversul medaliei. Deşi maşinile unei firme celebre nu doar în România, Dacia Renault, erau folosite de ceva vreme de angajaţii FRH, contractul a fost adus la cunoştinţa opiniei publice de abia acum. Cumva, pentru a creşte cota de încredere şi pentru a-l ajuta pe cel care are, vremelnic, pâinea şi cuţitul în mâini. Nu e o practică nouă pe malul Dâmboviţei, cu siguranţă, nici prin alte părţi. Astfel de comportamente spun multe despre caracterul fiecăruia în parte.

O greşeală recunoscută este pe jumătate iertată. Promisiunile aruncate şi nerespectate, însă, te trag în jos ca un bolovan legat de picior. Obligat de situaţie, scoţi în faţă ce poţi.

Ca punct final al transparenţei, le ofer posibilitatea celor care au încheiat respectivul parteneriat să publice data la care a fost semnat. Chit că normalitatea spune că informaţia să fie completă: perioadă, sumă, obligaţiile părţilor, tot. De aceea se şi numeşte parteneriat. O înţelegere. Nimeni nu ascunde nimic. Transparenţă. Pentru binele handbalului românesc şi pentru fairplay”, a comentat Robert Licu.

Preşedintele în exerciţiu, Alexandru Dedu, a dat în urmă cu 2 zile un răspuns pe această temă, de ce a fost anunţat abia acum parteneriatul cu Dacia, în condiţiile în care însemnele sponsorului sunt folosite încă de la sfârşitul lunii noiembrie: ”FRH a dorit să marcheze semnarea contractului încă de la inceputul lunii decembrie. Acest lucru a fost imposibil deorece toată luna decembrie a fost ocupată cu un eveniment foarte important al Partenerului: lansarea Noului Duster. Am înţeles acest lucru şi am stabilit să facem conferinţă de presă atunci când partenerul hotărăşte momentul oportun iar toate maşinile sunt la dispoziţia noastră şi colantate cu însemnele celor 2 entităţi. Acest lucru s-a întâmplat ieri, iar astăzi am celebrat acest eveniment important pentru Handbal. Decizia a fost 100% a Partenerului nostru. Lucru care putea şi poate fi verificat printr-un telefon sau adresă către Dacia. Asta în cazul în care eram întrebaţi şi nu eram crezuţi. Sunt în schimb flatat fiindcă se consideră că eu pot face calendarul unui colos ca Dacia Renault!”.

  • Alexandru Dedu va fi prezent joi, de la ora 14:00, în studioul ProSport (LIVE pe www.prosport.ro şi pe Pagina de Facebook ProSport), şi va avea ocazia să vorbească despre programul cu care speră să câştige alegerile din 14 februarie, dar şi despre temele actuale din ultimele zile.
  • Pe lângă încercarea de a stat de vorbă cu cei trei candidaţi la funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, Narcisa Lecuşanu şi Robert Licu (enumeraţi în ordine alfabetică), ProSport va prezenta de azi şi până duminică interviuri cu toţi cei 5 candidaţi pentru funcţiile de vicepreşedinte, adică Sorin Dinu, Daniel Georgescu, Rudi Stănescu (enumeraţi în ordine alfabetică, sectorul masculin), respectiv Steluţa Luca, Mariana Tîrcă (sectorul feminin). Deschiderea va fi făcută cu Daniel Georgescu, vicepreşedinte în funcţie.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.