Retragerea unei campioane! Simona Gogîrlă agaţă oficial ”ghetele în cui”, într-un eveniment caritabil de excepţie la Vâlcea. ”Aş mai putea juca şi acum”. Nume mari ale naţionalei au confirmat prezenţa la gală

16 mai 2018 2466 afişări Comentează şi tu Handbal
Retragerea unei campioane! Simona Gogîrlă agaţă oficial ”ghetele în cui”, într-un eveniment caritabil de excepţie la Vâlcea. ”Aş mai putea juca şi acum”. Nume mari ale naţionalei au confirmat prezenţa la gală

Liga Naţională de handbal feminin se încheie oficial la sfârşitul acestei săptămâni, dar evenimentul numărul 1 al săptămânii se desfăşoară în afara competiţiei. Duminică, mai multe jucătoare care au scris istoria handbalului feminin în ultimii 15-20 de ani se adună la Vâlcea, într-un meci demonstrativ Oltchim – Rulmentul (începând cu ora 15:00), scopul fiind în primul rând unul caritabil. Cu această ocazie va avea loc şi meciul de retragere al Simonei Gogîrlă (43 ani), vicecampioană mondială cu naţionala în 2005.

Ideea unui Oltchim – Rulmentul s-a născut în primul rând pentru a ajuta un copilaş în vârstă de câteva luni, care suferă de o boală genetică rară. Evenimentul a fost pus ”pe roată” pentru a-i oferi copilului o şansă la viaţă. Pentru a spori interesul publicului şi a atrage mai uşor şi jucătoare importante la acest eveniment, organizatorul Dragoş Muscalu i-a propus Simonei Gogîrlă un meci de retragere. Handbalista ajunsă la vârsta de 43 de ani nu a avut parte de un asemenea moment atunci când a decis să lase echipamentul de joc pentru haina de antrenor, astfel că a acceptat pe loc! ”Este un moment special pentru mine, am foarte multe emoţii, chiar mai mari decât atunci când jucam. Dragoş m-a sunat şi mi-a spus că vrea să facă un meci caritabil, să încerc să-l ajut să adun fetele de la Oltchim şi Rulmentul din perioada marelui derby. La scurt timp mi-a spus că nu am avut un meci de retragere şi mi-a propus să marcăm în cadrul acestui meci demonstrativ şi acest moment. Cu gândul la băieţel, la Ayan, pentru a-i da o şansă la viaţă, am acceptat”, ne-a declarat Simona Gogîrlă.

Interul stânga al naţionalei la Mondialul din 2005 spune că nu a mai jucat de câţiva ani un meci întreg, dar se simte încă într-o formă sportivă bună: ”M-am retras în sensul că nu am mai jucat, dar nu am ieşit complet din sală. Mai intru la antrenament cu fetele, poate mă mişc ceva mai bătrâneşte, dar încă binişor. Dacă n-aş antrena cum trebuie, cred că aş mai face faţă şi acum la Liga Naţională pentru câteva minute”.

Nume grele ale handbalului românesc, precum Carmen Amariei, Ildiko Kerekes, Luminiţa Huţupan-Dinu, Clara Vădineanu, Valeria Motogna, Roxana Cherăscu, Janina Luca, Mia Rădoi, Adina Meiroşu, Stăncuţa Guiu, Ionica Munteanu, Magdalena Urdea Voicu, Mihaela Tivadar, Cristina Niculae, Mori Torok, Edith Matei, Victorina Bora, Alexandra Andrei şi Dana Vălean au confirmat prezenţa. În ultimele zile, alte fete de top, precum Paula Ungureanu, Iulia Curea şi Ramona Farcău au anunţat că vor fi la Vâlcea pentru acest eveniment.

Am răspuns pozitiv invitaţiei, în primul rând pentru că îmi doresc ca prin prezenţa noastră, a celor de pe parchet şi a voastră, a celor din public, să oferim o şansă la viaţă micuţului Ayan. În al doilea rând, mi-am dorit sa fiu alături de Simona Gogîrlă la acest ultim meci, aşa cum şi colegele mele m-au încântat cu prezenţa la Gala Campioanelor. Aşa că vă invit să veniţi în număr cât mai mare în Sala Traian, la acest eveniment”, a susţinut Ramona Farcău pe pagina personală de Facebook. În amintirea meciurilor Oltchim – Rulmentul, la gală au fost invitaţi şi conducătorii celor echipe, ”tripleta” Constantin Roibu, Ioan Gavrilescu, Petre Berbecaru (Oltchim) şi Teodor Florescu (Rulmentul). Iar pentru a conduce un asemenea meci au fost ”delegaţi” Constatin Din şi Sorin Dinu, cei mai importanţi arbitri români din ultimii ani, care astfel vor marca, la rândul lor, retragerea oficială din scenă, după ce au condus la începutul anului meciuri de la Campionatul European masculin.  

Cel mai mult îmi doresc ca lumea să vină la sală. Sper să iasă un lucru frumos şi să-l ajutăm astfel pe micuţul Ayan”, a mai adăugat Simona Gogîrlă. Biletele sunt deja puse în vînzare. Deocamdată acestea se găssesc la organizatorul evenimentului, iar duminică, de la ora 12:00, se vor vinde şi la Sala Traian.

Simona Gogîrlă a fost una din cele mai valoroase jucătoare ale României din ultimii 20 de ani. Interul stânga a jucat la echipe mari în Europa, precum Oltchim, Krim Ljubljana şi Gyor. La echipa maghiară a stat 3 sezoane (2004-2007), în jurul ei, dar şi a altor handbaliste din România, precum Aurelia Brădeanu, Ana Maria Şomoi şi Stăncuţa Guiu fiind puse bazele unei echipe care azi a devenit cea mai bună din Europa. Simona Gogîrlă a disputat ultimul meci oficial în 2010, la Rulmentul. În sezonul următor, ea a fost legitimată şi la Rapid, dar nu a mai intrat în teren, ci a rămas doar ca antrenor pe banca tehnică.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.