Finala masculină se joacă așa cum s-a stabilit în teren: CSM București – Minaur Baia Mare. Recursul Extraordinar făcut de Dinamo nu a fost soluționat favorabil bucureștenilor

Redactor:
Marius Hutu
Finala masculină se joacă așa cum s-a stabilit în teren: CSM București - Minaur Baia Mare. Recursul Extraordinar făcut de Dinamo nu a fost soluționat favorabil bucureștenilor
  • Publicat:
  • Actualizat:

UPDATE 21 MAI Finala Ligii Naționale de handbal masculin se joacă după programul stabilit, CSM București – Minaur Baia Mare, vineri ora 20:30, meciul 1. Recursul Extraordinar făcut de Dinamo a fost analizat de membrii Consiliului de Administrație în ultimele 24 de ore și numai două persoane s-au pronunțat pentru rejucarea partidei Minaur – Dinamo.

Faptul că Dinamo a plătit taxa de contestație marți, 19 mai, la peste 48 de ore așa cum prevede regulamentul FRH a cântărit decisiv în luarea deciziei pentru menținerea rezultatului consemnat la sfârșitul partidei de sâmbătă.


Handbalul românesc se află în fața unei premiere, ca un meci să se rejoace după ce a fost încheiat. Minaur Baia Mare a câștigat în fața echipei Dinamo cu 27-24 în meciul decisiv din semifinalele Ligii Naționale de handbal masculin, dar finalul nu s-a desfășurat conform regulamentelor, a atacat formația bucureșteană.

Jocul respectiv a fost decis la aruncările de la 7 metri după executarea a două serii (8 execuții de fiecare echipă în total), Minaur impunându-se cu 6-3. La sfârșitul primei serii, scorul a fost egal 3-3, iar Dinamo a reclamat faptul că din acel moment totul a fost în afara regulamentului. Adică a doua serie ar fi trebui să înceapă cu Dinamo (tot Minaur a aruncat prima), iar execuții ar fi trebuit să fie 1-1, până când o formație rata!

Formația bucureșteană a făcut sâmbătă o contestație pentru a se rejuca partida. Aceasta a fost analizată marți de Comisia de Competiții. Surse ProSport susțin că s-a decis să rămână rezultatul de la sfârșitul jocului, iar observatorul Remus Cojocaru și arbitrii Gorina și Melencu să fie judecați de comisiile abilitate. Dinamo a mers mai departe și a făcut Recurs Extraordinar la Consiliul de Administrație al FRH, care ar urma joi să se pronunțe electronic în acest caz.

Mai mulți membri ai CA ar fi fost anunțați că n-ar putea vota în acest caz din motive de incompatibilitate: Daniel Kotecz (conducător HCM), Jean Mateescu (președinte Comisie Competiții), Flaviu Sâsâeac (Potaissa Turda, club implicat în finala mică), Doru Manea (președinte Comisie Observatori), Alin Cârligeanu (președinte Comisie Arbitri).

Interesant este faptul că Minaur ajunge joi în București, cu avionul, pentru meciul cu CSM din finala mare a Ligii Naționale. Jocul este programat vineri de la ora 20:30.

UPDATE 15:50 Înaintea seriei a doua de aruncări de la 7 metri, s-a dat din nou cu banul, care echipă va executa prima. Ionuț Irimuș a câștigat tragerea și a ales în primă fază să schimbe porțile! Arbitrii nu au fost de acord, iar portarul a preferat să apere primul.

Apoi, după prima execuție din seria a doua în care Sadoveac a înscris iar Mironescu a ratat, gazdele au sărbătorit victoria! Atunci a fost al doilea moment în care s-a încălcat regulamentul. Baia Mare era la rândul ei îndreptățită să conteste rezultatul final dacă Dinamo ar fi întors rezultatul la 7 metri, după formula adoptată de arbitri și observator.

UPDATE 15:58 Surse ProSport susțin că Dinamo are o șansă să câștige Recursul Extraordinar dacă dovedește că procedural a acționat în termenii regulamentari. Contestația trebuia făcută la 10 minute după terminarea partidei, dar acest lucru nu s-a întâmplat, lucru pe care l-au susținut ambele tabere. Oficialii dinamoviști au spus sâmbătă că au trimis contestația direct la FRH, pentru că după joc observatorului i s-a făcut rău.

UPDATE 16:18 „Ar fi o mare eroare să se rejoace partida din punct de vedere al regulamentului”, susțin surse federale. Întâmpinarea făcută de Dinamo nu poate fi interpretată ca și contestație, iar „faptele nu constituie nici motive pentru protest”, a mai spus sursa ProSport. Vinovații după jocul Minaur – Dinamo, observatorul și arbitrii, au fost înaintați către Comisia de Disciplină.

UPDATE 16:36 Juriștii clubului Dinamo au trimis un material către Federația Română de Handbal și Ministerul Tineretului și Sportului în care reclamă faptul că se vând bilete pentru finala CSM București – Minaur și s-a programat jocul în condițiile în care pe rol este încă un litigiu nesoluționat! „Înseamnă că s-au antepronunțat?”, este întrebarea retorică a oficialilor dinamoviști.

UPDATE 16:48 Membrii Consiliului de Administrație trebuie să se exprime în acest caz până joi – ora 10:00!

UPDATE 17:08 Clubul băimărean a fost primit un avertisment din partea Jandarmeriei! Motivul? La meciul cu Dinamo au fost prea mulți spectatori în sală! De altfel, la toate jocurile importante din ultima vreme, atât la feminin, cât și la masculin, inclusiv pentru Liga Campionilor, Baia Mare a avut și spectatori în picioare.

UPDATE 17:15 Acesta este al treilea caz major înregistrat în acest sezon în Ligile Naționale, după Cazul „Ecusoanele” și Cazul „Pârâianu”. În primul caz, CSM București a câștigat clar partida în teren cu SCM Craiova, dar rezultatul s-a decis în afara terenului pentru că antrenorii n-au avut ecusoanele și au fost trimiși în tribună. În al doilea caz, Steaua a învins pe teren Energia Tg Jiu, dar a rezultatul a fost schimbat la Comisii din cauză că nu s-a plătit o amendă de 500 de lei. Pârâianu, în schimb, își ispășise etapa de suspendare.

UPDATE 17:22 Surse din Baia Mare susțin că Minaur nu se va prezenta la un nou joc cu Dinamo, în cazul în care FRH ar lua o astfel de măsură, pentru că ar fi împotriva regulamentelor.

UPDATE 17:30 Caz petrecut la Campionatul Mondial din 1995. În partida Rusia – Germania un oficial al primei reprezentative a fost descalificat, astfel că echipa a rămas cu un jucător mai puțin pe teren timp de 2 minute. La aproximativ 5 minute distanță a fost descalificat un oficial și din naționala Germaniei. Doar că în acest caz nu s-a diminuat efectiful cu un handbalist pe teren pentru două minute! După joc, Rusia a făcut protest. Rezultatul din teren a rămas, dar arbitrii au fost judecați de Comisia de specialitate a Campionatul Mondial.

UPDATE 17:37 FRH l-a delegat ca observator la ultimul meci Minaur – Dinamo pe Remus Cojocaru, observator care a asistat și la meciul din sezonul regulat, desfășurat în Capitală. Și atunci a fost meci cu probleme. Bucureștenii au reclamat faptul că Petru Pop, antrenorul secund, nu a avut ecusonul la dispoziție, dar a stat pe bancă. Observatorul a fost suspendat 4 etape!

UPDATE 17:49 Membri din Consiliul de Aadministrație susțin că Daniel Georgescu, vicepreședinte FRH, și Ioan Băban, antrenor din Baia Mare, nu ar trebui să se pronunțe în acest caz pentru că nu au cum să fie altfel decât … subiectivi!

UPDATE 18:25 Președintele FRH, Alexandru Dedu susține decizia luată de Comisia de Competiții: „Contestația clubului Dinamo nu a fost depusă în condițiile regulamentare. Nu au fost respectate prevederile Art 29.2 din Regulamentul de organizare și desfășurare al FRH”

Șeful handbalului românesc a precizat că Dinamo nici nu a făcut contestația în raportul de joc, deși arbitrii au stat o oră la sală, nici nu a achitat taxa în termen de 48 de ore: „Din punctul meu de vedere nu a fost respectat articolul din regulament și ca atare se menține rezultatul”.

UPDATE 18:42 Oficialii dinamoviști reacționează cu privire la faptul că n-au scris contestația în raportul de joc: „Faxul, mailul nu sunt tot în scris?”. Totodată, susțin că au plătit taxa de contestație în termenii legali: „Sâmbătă și duminică nu se lucrează cu băncile, cred că cele 48 de ore sunt începând de luni. Dacă meciul e vineri seara, înseamnă că un club nu mai poate face contestație că expiră cele 48 de ore până luni când s-ar putea plăti?„. Dinamo a virat marți banii în contul FRH.

UPDATE 21:55 Contravaloarea taxei de contestație a fost plătită de vicepreședintele FRH, Daniel Georgescu!

Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Va fi obligatoriu pentru mașinile pe benzină sau motorină. Intră în vigoare din 1 mai
Va fi obligatoriu pentru mașinile pe benzină sau motorină. Intră în vigoare din 1 mai
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen