POVESTE | Suporterul numărul 1 al naţionalei de handbal feminin a coborât din tribună! ”Doamna cu toba” de la meciurile României a pus la cale un eveniment inedit pentru copiii din comuna Veţel. Marele ei vis în materie de handbal

6 sep 2017 2337 afişări Handbal
POVESTE | Suporterul numărul 1 al naţionalei de handbal feminin a coborât din tribună! ”Doamna cu toba” de la meciurile României a pus la cale un eveniment inedit pentru copiii din comuna Veţel. Marele ei vis în materie de handbal Foto: Dan TĂUŢAN / MEDIAFAX 3 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7960/16720088/2/angela-pop.jpg

Din dragoste pentru handbal, Angela Pop, suporterul numărul 1 al echipei naţionale, a decis să coboare din tribună pe teren, astfel că a înfiinţat în comuna Veţel o echipă de junioare 4. Doamna care stă întotdeuna în primul rând al galeriei României, în spatele unei tobe, a organizat în weekend-ul trecut şi un prim eveniment pentru copii – Cupa ”Comunei Veţel”. A strâns mai mulţi copii din satele din apropiere şi i-a adus pe terenul de handbal! Mai mult, a depus de curând un proiect de finanţare pentru formarea şi susţinerea unei echipe de minihandbal pentru copiii din micuţa localitate: ”Suntem în perioada în care facem selecţia. Doar astăzi am găsit 3 copilaşi, 3 fetiţe de 6-7 ani, vrem să începem cu cei mai mici”. Cum a început această poveste interesantă?

”Până când am venit eu aici, nu s-a jucat handbal. Eu m-am mutat în Veţel în urmă cu 9 ani şi fiind <<cunoscută>> ca suporter al echipei naţionale, cei de la Primărie, de la şcoala din localitate m-au căutat şi mi-au propus să facem un club. Şi aşa am început treaba. Prima dată am avut patru copilaşi şi încet-încet am format o echipă. Ne-am înscris şi în campionatul judeţean cu o echipă de junioare 4, am reuşit să strângem 13 copii. Săptămâna trecută, fiind zilele Veţelului, în colaborare cu Primăria Veţel şi Consiliul Local, am organizat ediţia întâi a Cupei cu numele comunei”, ne-a relatat Angela Pop.

Pasiunea pentru handbal a descoperit-o însă mai devreme, la începutul anilor 2000, fără a avea tangenţe cu sportul. Ca profesie, Angela Pop este tehnician la o termocentrală. ”Vinovată este Valentina Ardean Elisei, ea a jucat la Remin Deva în anii 2000. Automat când am cunoscut-o, avea 18 ani când a venit la Deva, am prins drag de ea şi peste tot pe unde s-a transferat, la toate echipele, am urmat-o ca suporter, inclusiv la Oltchim, Baia Mare, naţională. Acum mai greu cu Craiova, dar oricum ţinem legătura”, a povestit suporterul numărul 1 al echipei naţionale.

”Pentru Trier suntem deja un grup de 10 suporteri”

Angela Pop a fost nelipsită de la turnee finale din ultimii ani şi a anunţat deja că va fi prezentă şi în Germania, la Campionatul Mondial din luna decembrie: ”Pentru Trier suntem deja un grup de 10 suporteri. Am fost alături de fete în ultimii ani şi aşa va fi şi cu această ocazie. Visul cel mare este o medalie olimpică şi îmi doresc tare mult să ajung la Tokyo 2020 ca suporter, după naţionala de handbal. Ştiu că sunt foarte multe fete din naţională, care sunt aproape de finalul carierei, fete extraodinare cum e Neagu, cum e Elisei. Îşi doresc enorm de mult o medalie la Jocurile Olimpice. Fiind cea mai apropiată ediţie şi probabil unica la care mai pot participa, îmi doresc din tot sufletul pentru ele să vină acasă cu o medalie de acolo”.

Angela Pop a mărturisit că ţine în general cu toate echipele la care evoluează handbaliste din echipa naţională, dar a evidenţiat că are o slăbiciune pentru formaţiile cu Valentina Ardean-Elisei în componenţă, aşa cum este cazul SCM Craiova în momentul de faţă. Doamna are însă şi un of, faptul că Deva nu mai are în prezent o echipă în Liga Naţională de senioare. ”Mă doare sufletul că nu mai e echipă în Deva şi tocmai de aceea m-am înfuriat şi am spus că trebuie să facem ceva în sensul acesta. Şi sper ca în viitorul apropiat să avem o echipă din nou în Ligă”, a concluzionat Angela Pop.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.