Negocierile cu viitorul antrenor al CSM Bucureşti sunt aproape de finalizare! Cine a alcătuit echipa pentru sezonul următor şi de ce Magnus Johansson a fost numit „principal” abia în miezul verii trecute. EXCLUSIV

28 mar 2019 4553 afişări Handbal
Negocierile cu viitorul antrenor al CSM Bucureşti sunt aproape de finalizare! Cine a alcătuit echipa pentru sezonul următor şi de ce Magnus Johansson a fost numit „principal” abia în miezul verii trecute. EXCLUSIV

Gabriela Szabo, directorul general al CSM Bucureşti, a lămurit în cadrul ProSport LIVE, câteva probleme ridicate de suporteri în ultima perioadă, în contextul nereuşitelor din Liga Naţională şi Liga Campionilor. Cine a făcut lotul pentru 2018-2019, de ce numirea antrenorului – în speţă Magnus Johansson – a fost făcută abia în miezul verii trecute, cine a făcut echipa pentru următorul an competiţional, dar şi cine va fi viitorul antrenor şi când va fi anunţat.

„Din câte ştiu eu, discuţia a fost în felul următor. Fostul antrenor al echipei, Per Johansson, împreună cu Adrian Vasile au creionat lotul pentru sezonul 2018-2019. Ne-am dorit foarte tare ca Per să fi continuat cu noi. Ba a lăsat discuţia pentru a califica echipa, apoi a rămas foarte concentrat pentru a duce la bun sfârşit Final Four, cert este că în ultimul moment a declinat oferta CSM Bucureşti. Şi atunci am intrat într-o criză de timp şi majoritatea antrenorilor erau deja sub contract cu alte echipe. În handbal, contractele se fac sau negocierile încep undeva în luna noiembrie-decembrie şi se finalizează în februarie, începutul lunii martie. Atunci, după ce Per ne-a refuzat, a fost foarte greu să se identifice un antrenor care să preia CSM Bucureşti, iar Magnus Johansson a venit pe recomandarea lui Per Johansson, a fost secundul lui la echipa naţională”, a declarat Gabriela Sazbo la ProSport LIVE.

Plecând de aici, discuţia s-a mutat şi către viitorul sezon, având în vedere că nu a fost anunţat încă antrenorul care va veni din vară. În schimb, lotul este definitivat în proporţie de 90-95%. Echipa a fost alcătuită în urma unui cumul de idei adunate de la câţiva antrenori cu care CSM Bucureşti a discutat în această perioadă pentru a prelua echipa din vară. „Explicaţiile pe care le-am primit eu şi Consiliul de Administraţie este că s-a luat legătura cu potenţialii antrenori, care şi-au trimis viziunile şi strategiile lor despre construcţia echipei. În acest fel s-a alcătuit echipa pe anul viitor. 3-4 nume erau la toată lumea vizavi de cum vedeau ei construcţia viitoare”, a susţinut Gabriela Szabo.

Tomas Ryde este antrenorul care ar urma să preia frâiele de la Dragan Djukic în vară. „Lăsaţi-ne să comunicăm oficial. Negocierile sunt aproape de finalizare, chiar zilele trecute au mai venit câteva lucruri, pe care trebuie să le discutăm, după care se va face comunicarea oficială”, a afirmat directorul general al CSM Bucureşti.

Campioana en-titre a efectuat deja nouă transferuri pentru viitorul sezon. În plus, Tomas Ryde a primit derogarea din partea FR de Handbal pentru a sta pe banca tehnică, deşi nu deţine licenţa Master Coach, cu rezerva că trebuie să se înscrie în vară la aceste cursuri.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.