Luminiţa Huţupan-Dinu, în faţa unei noi provocări în carieră la Mioveni: ”Încerc să mă obişnuiesc cu noul statut. Este greu, dar mi-a plăcut dintotdeauna să muncesc”. Ultima experienţă de la Vâlcea, ”de neuitat”

13 oct 2017 3726 afişări Handbal
Luminiţa Huţupan-Dinu, în faţa unei noi provocări în carieră la Mioveni: ”Încerc să mă obişnuiesc cu noul statut. Este greu, dar mi-a plăcut dintotdeauna să muncesc”. Ultima experienţă de la Vâlcea, ”de neuitat”

Luminiţa Huţupan-Dinu, una dintre cel mai mari handbaliste ale României din toate timpurile, a preluat de câteva zile conducerea tehnică a echipei Dacia Mioveni, locul 7 în Divizia A – Seria B. Debutantă în postura de antrenor principal, ex-portarul naţionalei a obţinut şi primele victorii în noua postură, 24-23 cu Mureşul Tg. Mureş în deplasare şi 31-29 cu Corona Braşov 2.

  • Luminiţa Huţupan-Dinu (45 ani) are aproape 8 ani de când a trecut în tagma tehnicienilor, dar până a acceptat oferta de la Dacia Mioveni a lucrat mai mereu din postura de antrenor cu portarii, la loturile naţionale, la CNE Vâlcea sau la diverse cluburi din Liga Naţională. În această perioadă de 8 ani a mai avut şi o revenire pe terenul de joc, ea apărând buturile echipei Oltchim în semifinala Ligii Campionilor cu Gyor din 2012.

Luminiţa a primit o nouă provocare în viaţă, poate puţin neaşteptată având în vedere că planul iniţial era să vină la Mioveni împreună cu Carmen Ameriei, colega de lot naţional cu care a făcut echipă şi la Universitatea Cluj în sezonul trecut. ”Am avut-o alături pe Carmen la Tg. Mureş, a stat în tribună, a şi venit cu nişte indicaţii, dar ea nu a mai ajuns până la urmă la Mioveni. Am rămas antrenor principal şi am acceptat oferta la propunerea primarului, îl cunosc de mai mult timp, am şi fost invitată în mai multe rânduri la Mioveni să dau startul la diferite meciuri de junioare. A avut încredere în mine şi mi-a oferit această oportunitate”, ne-a relatat Huţupan-Dinu.

Fostul portar al naţionalei are la dispoziţie un lot de 18 jucătoare, iar pentru un prim sezon şi-a propus să obţină cât mai multe victorii cu Dacia Mioveni: ”Nu avem ca obiectiv promovarea, poate din vară dacă se vor mai face şi câteva achiziţii. Dar până atunci îmi propun să obţinem cât mai multe victorii. Încă nu cunosc potenţialul fiecărei jucătoare, nu pot estima deocamdată până unde pot ajunge aceste copile, dar cu siguranţă voi încerca să scot ce este mai bun din ele. Pentru mine, este o nouă provocare, un nou început şi îmi doresc să am rezultate”.     

  • Sâmbătă, Luminiţa Huţupan-Dinu va înfrunta ca antrenor principal al Daciei Mioveni echipa CSU de Vest Timişoara. Antrenorul a fost categoric înaintea acestei deplasări: ”Nu merg la plimbare de această dată la Timişoara, am fost acolo de peste 100 de ori până acum. Încercăm să ne ridicăm la înălţimea adversarului”.

Luminiţa a primit o nouă şansă în carieră şi speră să profite la maximum, după o dezamăgire cruntă suferită în vară la Vâlcea.

”La sfârşitul sezonului trecut, am avut o şedinţă în vestiar şi fiecare în parte a fost anunţat cine pleacă, cine rămâne. De ce nu mi s-a spus şi mie atunci? Pe 7 iunie, domnul Aurelian Roşca a semnat contractul cu HCM Rm. Vâlcea, şi-a trecut şi o clauză în contract prin care să-şi aleagă colaboratorii. Eu am fost anunţată abia pe 30 iunie că nu mai au nevoie de serviciile mele. Nu era nicio problemă că nu mă păstrează în staff-ul tehnic, fiecare îşi alege oamenii cu care lucrează, nu trebuia să înceapă sezonul cu mine. Dar cred că pentru persoana Luminiţa Huţupan-Dinu, pentru ce am făcut de-a lungul timpului pentru Vâlcea, meritam un răspuns mai devreme. Aşa era normal, aveam timp măcar o lună să-mi fac alte planuri. M-au anunţat târziu că nu mai contează pe mine, când nu aveam unde să mai merg în altă parte. Am fost foarte supărată, am vrut să renunţ şi la diploma de cetăţean de onoare al oraşului Rm. Vâlcea, pentru că absolut nimeni nu mai răspundea la telefon. Nu am spart eu norii şi nici nu am vrut să dau pe cine la o parte, dar vino şi spune-mi că nu ai nevoie de mine!”, ne-a relatat Huţupan, care a dezvăluit că după experienţa de la Rm. Vâlcea şi până să vină oferta de la Mioveni, doar Ramona Farcău şi Mariana Tîrcă au căutat-o pentru a-i propune o colaborare la şcolile de handbal pe care cele două foste mari sportive le deschid în această perioadă.

Tripla câştigătoare a Ligii Campionilor priveşte acum doar în prezent şi spre viitor. ”Încerc să mă obişnuiesc cu noul meu statut. Este greu, dar mi-a plăcut dintotdeauna să muncesc. Nu am venit să promit marea cu sarea, ci vreau să arăt că pot şi ca antrenor”, a susţinut Luminiţa, care a mai vrut să lămurească două despre care s-a vorbit în spaţiul public: ”De la Baia Mare nu m-a dat nimeni afară, ci pur şi simplu au fost probleme, iar conducerea Clujului a pus-o pe Ionica Munteanu antrenor cu portarii, pentru că nu mai puteau să o plătească pe Luminiţa Huţupan. Carmen Amariei mi-a luat apărarea, dar până la urmă am plecat împreună”.

După o carieră excepţională, Luminiţa Huţupan-Dinu şi-a început activitatea de antrenor în 2009, în cadrul Centrului Naţional de Excelenţă de la Rm. Vâlcea. În 2010, în mandatul lui Radu Voina la echipa naţională, ea a fost antrenor cu portarii, şi are în palmares medalia de bronz la Campionatul European. Apoi, după ce a născut şi a jucat semifinala Oltchim – Gyor în Liga Campionilor, fostul mare portar a lucrat cu Mariana Tîrcă la lotul naţional generaţia 98-99, cu care au ajuns pe locul 4 la CE sub 17 ani din 2015. Apoi, în ultimii 2 ani şi-a făcut ”ucenicia” în Liga Naţională, la HCM Baia Mare, U Cluj şi HCM Rm. Vâlcea.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.