Au pierdut pe mâna lor. CSM Bucureşti n-a avut vreo şansă în faţa lui Gyor, echipa antrenată de selecţionerul României. Cu Neagu în zi slabă şi o defensivă adormită, trupa lui Johansson nu putea emite pretenţii. Aşa am trăit meciul

12 mai 2018 11756 afişări Comentează şi tu Handbal
Au pierdut pe mâna lor. CSM Bucureşti n-a avut vreo şansă în faţa lui Gyor, echipa antrenată de selecţionerul României. Cu Neagu în zi slabă şi o defensivă adormită, trupa lui Johansson nu putea emite pretenţii. Aşa am trăit meciul

CSM - Gyor 20-26

Min.60 Meciul se termină. CSM Bucureşti ratează calificarea în finala Final Four-ului Ligii Campionilor, scor 20-26 cu Gyor, la finele unei partide în care campioana României a făcut un meci mediocru în toate compartimentele. Ambros Martin, antrenorul unguroaicelor şi selecţioner al României a pregătit perfect tehnico-tactic partida şi a dat mesaje clare pentru a fi anihilate jucătoarele cheie ale CSM-ului. Poarta nu ne-a ajutat, prin defensivă s-a trecut ca prin brânză.

Min.59 20-26 Oana Manea marchează a patra oară din patru aruncări

Min.58 18-23 Înscrie şi nemţoaica Anja Althaus, nicio şansă pentru campioana României să mai răstoarne scorul. Joc palid, defensivă moartă

Min.53 18-22 Groot pătrunde printre lateral şi intermediar şi punctează lejer. Revine Neagu cu o aruncare în vinclu. Fără idei de joc, elevele lui Johansson joacă la întâmplare, nimeni nu-şi mai asumă să ia o acţiune pe cont propriu.

Min.51 17-20 Înscriem în inferioritate numerică prin Amanda Kurtovic. Extrema înscrie după o secetă de 11 minute!

Min.48 Per Johansson solicită TIME OUT. "Respectaţi sistemul când jucaţi 6 la 6!", cere suedezul. Se păstreazşă diferenţa de trei goluri după ce Hagman şi Line Jorgensen irosesc două ocazii bune de a reduce din diferenţă.

Min.45 16-17 Groot o învinge pe Grubisic, jocul cu pivotul suferă la CSM. Baza rămâne în inventivitatea lui Gullden şi forţa de pătrundere a Cristinei Neagu. Amorim măreşte diferenţa, 18-16.

Min.43 16-16 Pentru prima dată în meci, elevele lui Johansson egalează! Amanda Kurtovic aruncă fără speranţe pentru portarul lui Gyor şi ajunge la trei reuşite din cinci tentative.

Min.40 14-15 Fără Amorim pe teren, Gyor caută în van soluţii, apărărea CSM-ului devine mai sigură. Neagu înscrie, medicii unguri o consultă pe jucătoarea din Brazilia. Ratăm egalarea după ce Jorgensen tratează superficial o fază simplă.

Min. 35 13-15 Mehmedovic punctează dintr-un unghi imposibil, Amorim se accidentează

Min.33 12-14 Line Jorgensen marchează elegant de pe extremă, dar Gorbicz nu ratează, 4 gorluri din 5 aruncări. Marchează clasic Cristina Neagu. Defensiva noastră devine mai compactă, unguroaicele duc jocul spre pasiv.

Min.31 A început repriza a doua. Linia de 9 m a bucureştencelor e formată din Jorgensen, Gullden şi Neagu. Se face 13 -10, după golul olandezei Broch


După un început greoi - au marcat primul gol în minutul 11 -, bucureştencele au intrat în meci pe fondul unui joc colectiv. Anihilată, Cristina Neagu a punctat doar de trei ori din opt tentative, din cauza unei apărări ermetice a unguroaicelor. Gorbicz apare în extrema stângă când e nevoie, Amorim forţează pătrunderile cu ştiinţă, iar Oftedal mizează pe un repertoriu vast de aruncări. Poarta nu ne-a ajutat, extremele au fost statice. CSM a încercat sistematic să spargă blocul defensiv al lui Ambros Martin mai ales prin intermediar şi lateral, însă gazdele au menţinut un avans de două goluri la pauză. Nora Mork e trecută pe foaia de joc, însă nu a fost trimisă pe parchet de antrenorul spaniol.

Min. 26 9-11 Neagu înscrie din 7 m, dar construcţie e tot defectuoasă. Amorom o execută cu stil pe Grubisic. Rămasă singură, Niombla ratează egalarea, la 11, în minutul 28.

Min.21 6-9 Oftedal aruncă de pe primul pas, înşelător, şi urcă din nou avansul la trei lungimi. Poarta nu le ajută pe Tigroaice, defensiva campioanei României e fragilă. Gullden înscrie şi ea. Grubisic intră în locul Paulei Ungureanu 

Min.19 6-8 Mobilă şi inventivă, Oana Manea stă ca un ghimpe în coasta maghairelor. Provoacă o eliminare şi înscrie după un dialog cu Cristina Neagu.

Min.16 5-8 Manea ia prim-planul şi o execută pe Grimsbo, dar Gorbicz face şah-mat apărarea lui Per Johansson. Se joacă cu garda jos, Neagu îşi arată forţa impresionantă a braţului, dar unguroaicele nu stau pe gânduri şi profită de bulevardul din extrema dreaptă.

Min.14 3-5 Atacul poziţional al bucureştencelor e citit de unguroaice care nu lasă nicio breşă în mecanismul lor defensiv. Neagu nu paote aduce varietate, dar înscrie Mehmedovic după o aruncare întoarsă a lui Jorgensen.

Min.13 2-5 Mehmedovic înscrie uşor la capătul unui contratac fulger, dar gazdele menţin ecartul prin golul reuşit de Groot

Min.11 1-4 Cristina Neagu ne scapă de fantasma celor 10 minute fără gol, dar Gorbicz menţine diferenţa după ce face harcea-parcea defensiva bucureştencelor.

Min.7 0-3 Anita Gorbicz nu o iartă pe Paula Ungureanu. Maghiarele mizează pe o defensivă agresivă, cu un joc la limita regulamentului la Cristina Neagu. Suferim la jocul cu pivotul, extremele sunt inexistente. Avem noroc, Gorbicz iroseşte o lovitură de la 7 m. Jucăm cu doi pivoţi

Min.5 Eva Kiss o hipnotizează pe Gullden, suedeza aruncă în transversală de la 7 m

Min.3 0-2 Tigroaicele nu găsesc culoare libere, Paula Ungureanu îi ia prim planul unei adversare după o minge bâlbăită, dar tot unguroaicele înscriu printr-o aruncare la semi-înălţime a norvegiencei Oftedal

Min.1 0-1 Fosta voleibalistă, Edoarda Amorim, aruncă devastator şi Gyor punctează. Kurotvic - Gullden - Neagu e linia de 9 metri a CSM-ului, pe poziţional

16:15 Începe meciul. Va fi şi un duel de la distanţă între Paula Ungureanu şi Grimsbo.

16:00 Foaia de joc a meciului CSM - Gyor. Nora Mork a fost trecută pe foaia de joc, deşi se află în recuperare după o accidentare gravă

15:45 Tomori şi Mork lipsesc din lotul lui Ambros Martin. "Vor încerca să se apere foarte bine şi vor pleca foarte repede pe contratac. Se bor baza pe jocul cu pivotul şi pe pătrunderile celor doi centri", a spus la Digi, Costică Buceschi. "Se califică cine va avea o apărare mai bună", a spus Steuţa Luca, în timp ce Simona Spiridon, fost pivot al naţionalei României dar şi al reprezentativei Austriei a subliniat că "şi aportul portarilor va fi decisiv". Simona Spiridon ocupă funcţia de antrenor federal la forul austriac.

15:40 Corespondentul ProSport, Marius Huţu, ne teleportează în sala din Budapesta. Vacarm de nedescris în aşteptarea celor două partide. A doua semifinală e Vardar - Rostov Don .

15:35 'Mă bucur că fanii care au susţinut aseară echipa SCM Craiova au venit cu maşinile personale, pe parcursul nopţii, aici, în Budapesta. Asta înseamnă să iubeşti handbalul", a spus, la Digi, fosta mare handbalistă, Steluţa Luca. "Ştiu că bilete au mai fost, deci cine a vrut să vină a avut de unde să-şi procure", a completat Bogdan Vasiliu, preşedintele secţiei de handbal de la CSM.

15:30 Aşa arată în detaliu scaunele din superba arenă din Budapesta. România face parte din altă lume la capitolul săli polivalente. Suntem cu ani lumină în urmă, iar apariţia unei săli moderne în Bucureşti nu va fi prinsă nici de nepoţii nepoţilor noştri.

15:20 "Sunt convinsă cu Gorbicz va apărea şi la linia de 9 metri. Când avem o echipă cu o constelaţie de vedete precum Gyor, uităm să privim şi spre extreme, cred că şi de acolo va veni pericolul. Gyor are cel mai bun pivot al Europei, deşi Cvijic este câştigtoarea Ligii Campionuilor", a spus Cristina Vărzaru, la Digisport. Fosta extremă dreaptă a câştigat de 4 ori Liga Campionilor (2006, 2009, 2010, 2016). Anita Gorbicz joacă de câţiva ani pe postul de extremă stânga, deşi ea a cunoscut consacrarea pe postul de centru.

15:15 Totul este pus la punct în sala Papp Laszlo din Budapesta. Fanii şi-au achiziţionat bilete încă de luna trecută, aşa că sala va fi full. În arenă sunt peste 2.500 de suporteri români. Şi veniţi din Bucureşti, dar şi români care locuiesc în Ungaria

Well here we GO! The fans have started entering the Papp László Budapest Arena for the 1st semi-final of the Women’s #ehffinal4! First game @audietokc_gyor vs #CSMBucuresti throws off at 15:15 on https://t.co/IxekV9aMF3 pic.twitter.com/aIesfhyBNW


CSM Bucureşti abordează semifinala cu Gyor (sâmbătă, ora 16:15) în Liga Campionilor, având un lot cu foarte multă experienţă. Nu mai puţin de 9 jucătoare din lot, adică 50%, au câştigat deja trofeul. Printre aceste jucătoare se numără şi Iulia Curea, extrema stângă cu 10 ani de meciuri în spate la cel mai înalt nivel, multe şi împotriva campioanei Ungariei.

În ciuda experienţei, Iulia Curea are emoţii înaintea jocului de sâmbătă. ”Avem emoţii, dar constructive. Nu ne facem griji, doar abia aşteptăm meciul! Simţim presiunea şi aşteptăm ora jocului să intrăm practic în acţiune”, a declarat extrema stângă.

Handbalista echipei nu ia în calcul decât un singur pronostic, victoria, nu este îngrijorată din cauza parcursului din ultimele luni şi a anunţat fanii că vor vedea la lucru o echipă foarte motivată: ”Cred că ultimele trei sezoane a fost cu suişuri şi coborâşuri, nu numai acesta. Ne aşteptăm la un meci extrem de greu, în care noi vom face orice ne stă în putinţă să câştigăm. Atunci când faci orice şi dacă să spunem ai pierde, eşti satisfăcut, da, te-au bătut pentru că au fost mai bune. Dar dacă noi vom da totul şi vom fi foarte bune, eu nu cred că au cum să ne bată. Suntem extra-motivate. O parte dintre jucătoare vor pleca din sezonul următor, dar noi am vorbit între noi şi am spus, haideţi să luăm ce putem acum! Acum e timpul, nu la anul, nu peste nu ştiu câte zile. Sâmbătă e primul meci cu Gyor şi trebuie câştigat pentru a juca duminică finala mare”.

Iulia Curea o va avea ca adversară directă în principal pe Bernadette Bodi, cu care are un istoric de aproximativ 10 ani, din întâlnirile Oltchim – Gyor şi CSM – Gyor. Adversara directă nu îi dă însă fiori. ”Nu mi-e frică de Gyor, mi-e mai frică de noi. Atunci când noi am dat totul şi am fost conectate, aţi văzut ce s-a întâmplat acasă cu Metz”, a susţinut Iulia Curea.

  • Dacă am ajuns în Final Four printre titani înseamnă că suntem între cele mai bune echipe din lume şi trebuie să ne mândrim cu asta”, Iulia Curea, extremă stânga CSM Bucureşti
  • ”Nu mă gândesc decât la victorie cu Gyor, altceva nu trebuie să-mi treacă prin cap”, Iulia Curea, extremă stânga CSM Bucureşti

Cristina Neagu, Iulia Curea, Oana Manea, Isabelle Gullden, Jenela Grubisic, Majda Mehmedovic, Alina Iordache, Bianca Bazaliu şio Line Jorgensen sunt cele nouă handblaiste de la CSM Bucureşti care au câştigat Liga Campionilor.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.