LIVE BLOG | România - Ungaria 29-31. Pierdem după ce Cristina Neagu s-a accidentat grav, dar mergem la Paris pentru o semifinală de gală! Cum s-a terminat Olanda - Germania, meciul care ne-a trimis în lupta pentru aur

12 dec 2018 70572 afişări Handbal
LIVE BLOG | România - Ungaria 29-31. Pierdem după ce Cristina Neagu s-a accidentat grav, dar mergem la Paris pentru o semifinală de gală! Cum s-a terminat Olanda - Germania, meciul care ne-a trimis în lupta pentru aur SORIN PANA / MEDIAFAX FOTO
  • România a pierdut cu Ungaria, 29-31, dar s-a calificat în semifinalele EURO 2018, după ce Olanda nu i-a dat nicio şansă Germaniei în al doilea meci al zilei, scor 27-21.
  • Pentru un loc în marea finală, vom juca în faţa Rusiei, marea favorită la câştigarea trofeului, vineri, la Paris, de la ora 18:30, în direct pe TVR 1 şi TVR HD şi în format LIVE BLOG pe www.prosport.ro.
  • În a doua semifinală se vor înfrunta, tot la Paris, Franţa şi Olanda, tot vineri, de la ora 22:00.

 Olanda - Germania 27-21

  • Olanda câştigă: Olanda se califică de pe primul loc, România câştigă clasamentul în trei cu Ungaria şi Norvegia şi termină pe locul al doilea.
  • Egal: Aceeaşi stituaţie.
  • Victorie Germania: Norvegia, România, Olanda, Germania şi Ungaria termină la egalitate de puncte (şase) şi se face un clasament în cinci. Norvegia are golaveraj +17, România +6, Olanda -5, Germania -5, iar Ungaria -13. Astfel, România e depăşită de Germania dacă nemţoaicele înving la 12 goluri sau mai multe. Dacă Germania bate la 11 goluri, România şi Germania ar fi la egalitate la golaveraj (+6), caz în care ar conta numărul de goluri marcate. Noi avem 111, Germania are 82, ceea ce înseamnă că Germania trebuie să marcheze cel puţin 32 de goluri pentru a trece peste noi.

Minutul 60, 27-21: Olanda câştigă lejer, la şase goluri diferenţă, şi face rost de o semifinală cu Franţa, tot la Paris, vineri!


Minutul 53, 23-18: MERGEM ÎN SEMIFINALE! Germania nu mai are timpul necesar pentru a câştiga la 12 goluri, iar România va juca în penultimul act vineri, de la 18:30, contra Rusiei!


Minutul 37, 16-13: Olanda îşi vede de jocul ei, alert în atac şi exact în apărare, şi se menţine la o diferenţă care ne aduce linişte.


Pauză, 13-11: Totul merge conform planului pentru olandeze, care vor câştiga grupa şi ne vor trimite în semifinale.


Minutul 22, 11-8: Germania nu joacă rău, dar plusul de valoare al olandezelor se vede din plin. Trupa lui Helle Thomsen joacă foarte bine pe atac poziţional, nu are nevoie de artificii pentru a marca, iar tabela contorizează gol după gol, de cele mai multe ori graţie jocului combinativ, în viteză. Nu vor fi probleme pentru România în a obţine calificarea în semifinale.


Minutul 6, 4-2: Nemţoaicele încep bine, se duc la 2-0, dar Olanda nu are nevoie de prea mult timp pentru a pune lucrurile în ordine: batavele marchează de patru ori consecutiv, se desprind şi nu par că vor avea prea multe emoţii.


22:00 A început meciul de la Nancy, cu Olanda în atac.


România - Ungaria 29-31 (17-17)

România: Dedu, Dumanska - portari; Udriştioiu, Geiger, Buceschi 4, Neagu 9, Perianu, Laslo 3, Ardean-Elisei 2, Pintea 7, Florică 1, Raţiu, Polocoşer, Băcăoanu, Chiper 1, Dragut 2. Antrenor: Ambros Martin

Ungaria: Biro, Kiss - portari; Tovizi 2, Schatzl 6, Kovacsics 5, Orban, Palos-Bognar, Kovacs 4, Meszaros, Planeta 1, Kazai, Hafra 6, Lukacs 5, Szabo, Toth, Lakatos 2. Antrenor: Kim Rasmussen

Minutul 60, 29-31: FINAL şi ghinion teribil! Laslo ratează de la şapte metri la ultima fază, pierdem la două goluri, dar suntem la un milimetru de semifinale! Avem nevoie ca Germania să nu bată Olanda la 13 goluri diferenţă în meciul care începe la ora 22:00!


Minutul 59, 29-31: Marcheză Buceschi un gol crucial, dar primim foarte uşor, de la Sczaltl, de pe extremă, şi situaţia se complică. Facem rost de o aruncare de şapte metri, dar Ardean trimit în tribune, la trei metri de poartă, şi mai avem şanse pur teoretice! Cel mai important e să nu pierdem la mai mult de două goluri, dar maghiarele au atacul!


Minutul 55, 28-29: E şoc în sala din Nancy, atât printre jucătoare cât şi printre fanii români. Mulţi sunt în lacrimi, conştientizând ce s-a întâmplat, dar veştile bune vin de la Dragut şi Ardean. Prima înscrie de pe nouă metri, Alice transformă cu multe emoţii o aruncare de la şapte metri şi încă sperăm!


Minutul 52, 26-27: CLIPE TERIBILE! Neagu se loveşte foarte grav la genunchi după un duel cu Planeta Szimonetta, rămâne prăbuşită pe teren şi e scoasă din joc, fiind dusă direct de urgenţă la spital! Incredibil...
 


Minutul 52, 26-27: CRIS-TI-NA! Neagu îşi asumă responsabilitatea într-un moment critic, trage perfect şi ne duce la un gol, apoi Denisa Dedu are o paradă excepţională! Atacăm pentru a egala, cu Dragut, Laslo şi Neagu pe semicerc.


Minutul 50, 25-27: Înscriem prin Neagu, după o fază creată de Laslo, dar Kovacsics nu ne lasă nici de această dată să ne aşeză în apărare şi marchează foarte rapid. Trage Dragut într-un moment teribil de important, dar o face la braţele Evei Kiss şi nu marcăm!


Minutul 48, 23-26: Denisa scoate o minge foarte importantă, apoi Valentina Ardean arată că handbalul nu se uită şi înscrie superb. Maghiarele nimeresc bara, Laslo trage superb, în plasa laterală, şi ne apropiem la două goluri. Time out Kim Rasmussen!


Minutul 46, 22-26: Coşmar pe atac! Înscrie Cristina, apoi Eva Kiss se transformă în Manuel Neuer şi pur şi simplu nu are ce discuta cu fetele noastre. Trage prost Pintea, servită de Neagu, apoi Florica nu găseşte unghiul şi mai primim un gol. Partea bună e că Dragut prinde o aruncare excepţională şi ne duce la 22-26, dar avem MARE nevoie de ajutor din partea defensivei şi a Denisei Dedu.


Minutul 41, 20-25: Coşmarul Eva Kiss! Neagu scoate şapte metri şi eliminare, dar Eliza, pusă în faţa unei aruncări incredibil de importante, trage slab, jos, şi nimereşte doar piciorul portarului maghiar. Rasmussen scoate portarul, Ungaria marchează rapid, ne batem joc de un atac, Ambros Martin atacă fără portar, iar un gol din jumătatea adversă duce scorul la 20-25. Momente teribile, intră Dragut!


Minutul 40, 20-23: Revenirea în atac înseamnă un fault neinspirat al Elizei Buceschi, apoi Perianu faultează pe semicerc, e eliminată, iar inferioritatea numerică ne e taxată imediat. Trei goluri în spate, veşti proaste peste veşti proaste...


Minutul 39, 20-22: Pierdem luciditatea în atac, Schatzl recuperează şi marchează pe contraatac, iar Ambros Martin simte momentul slab şi cere un nou time out.


Minutul 38, 20-21: Trei ratări consecutive! Chiper, o dată de pe centru şi o dată de pe extremă, şi Pintea, de pe pivot, o fac mare pe Eva Kiss, care apără trei mingi într-un minut...


Minutul 36, 19-20: Laslo are imaginaţie, scoate din joc două adversare şi o lasă pe Pintea în poziţie perfectă, Crina marchează, însă maghiarele ne copiază mişcarea şi pivotul Tovizi pune pe tabelă un gol rapid.

Revenim în atac, Laslo e pianista, o găseşte perfect pe Chiper, iar Iulia marchează pentru 20-20 primul ei gol în acest meci.


Minutul 34, 18-19: Unguroaicele mai irosesc un atac în inferioritate numerică, apoi revenim "back to basics" şi Crina marchează pentru a şasea oară din opt aruncări (75%). Nu găsim, însă, ritmul în defensivă şi maghiarele trec din nou în avantaj.


Minutul 32, 17-18: Scăpăm de primul atac maghiar, apoi arbitrele suedeze nu acordă o lovitură de şapte metri pentru un fault la Pintea. O fac în sens invers, Florica e eliminată, Kovacs înscrie şi România e condusă pentru prima dată în meci!


Statistica: Neagu a marcat de şase ori, Crina a reuşit cinci goluri, Eliza Buceschi trei, Laslo două, iar Florica unul. Dumanska a apărat trei aruncări din 12 (25%), Dedu una din nouă (11%) şi aceea de la şapte metri.

E nevoie de mai multă implicare din partea Melindei Geiger, dar şi de activitate suplimentare din partea extremelor, pentru că Florica şi Chiper au avut rare momente în care au creat pericol. De altfel, Iulia are o singură aruncare, ratată.

Golurile Cristinei:


Miutul 30, 17-17: Buceschi marchează după o recuperare inspirată a Crinei şi impresia e că vom intra la cabine cu un gol avantaj, dar Kovacsics scoate din joben un gol incredibil şi pornim de la zero.

17-17 după 30 de minute, şase goluri pentru Cristina, cinci pentru Pintea, dar o apărare care nu a mai impresionat pe final de repriză.


Minutul 29, 16-16: Egalitate, după o repriză în care am condus în permanenţă.Cum s-a ajuns aici? Geiger a risipit un atac din cauza unui fault, Kovacsics ne-a prins nepregătite şi a marcat pe o repunere foarte rapidă.

E rândul lui Ambros Martin să ceară time out.

Ambros Martin cere joc 1 la 1 sau 2 la 2, iar Rasmussen vrea mai multă atenţie în defensivă şi o apărare care să iasă mai repede la gurile de foc ale României.

Revenim la schema clasică, Pintea agaţă mingea, lobează frumos şi trecem în avantaj, dar unguroaicele repun rapid, nu ne lasă să ne aşezăm în defensivă şi restabilesc egalitatea.


Minutul 27, 15-14: Eliza "ia la mână" apărarea adversă, scoate o lovitură de la şapte metri şi o transformă, dar îngrijorător e că atacul maghiarelor începe să funcţioneze. După un gol al lui Kovacs, de la şapte metri, interul Hafra marchează uşor şi ajunge la trei goluri din şapte aruncări.


Minutul 24, 14-12: Crina, ca Messi şi Maradona.Dacă sunteţi fani ai fotbalului, e imposibil să nu vă aduceţi aminte momentele în care magicienii argentinieni erau înconjuraţi de jumătate de echipă adversă. Aşa s-a întâmplat şi cu Pintea, care a fost doborâtă de patru apărătoare maghiare şi ne-am ales cu două minute de superioritate. Unele de care profităm graţie braţului drept al Cristinei Neagu, care înscrie clasic şi ajunge la şase goluri din nouă aruncări.


Minutul 23, 13-12: Se întoarce Crina Pintea pe teren, dar pierdem aiurea o minge şi nota de plată vine de la Planeta Szimonetta. De la 1.98m şi 103 kilograme aruncă teribil, Dumanska nu mai are ce face şi avansul scade la un gol.

1/2 pentru Planeta, vedeta lui Rasmussen.


Minutul 22, 13-10: Ne-au găsit punctul nevralgic. Punctul de greutate al atacurilor maghiare se mută spre extreme, iar Lukacs ne penalizează din nou. De altfel, Lukacs (3/3) şi Schatzl (3/3), cele două extreme, au marcat şase dintre cele zece goluri ale adversarelor.


Minutul 20, 13-9: Perianu anticipează perfect şi recuperează o nouă minge, Buceschi scoate o lovitură de la şapte metri, dar Neagu ratează. Nu e nicio problemă, pentru că tot Cristina se revanşează cu o aruncare marcă înregistrată, la colţul lung.

5/8 pentru Neagu, 4/5 pentru Pintea, 1/1 pentru Buceschi, 2/2 pentru Laslo şi 1/1 pentru Florica până acum.


Minutul 18, 12-9: Singura problemă e venită de pe extremele maghiare, unde Schatzl şi Lukacs fac o treabă bună. Pintea e odihnită puţin, intră Băcăuanu, iar asta se vede pe tabelă, pentru că maghiarele marchează trei goluri consecutive, toate uşoare. Rezolvă, însă, Cristina, cu o aruncare superbă, de pe inter dreapta!


Minutul 15, 11-6: Ideile lui Rasmussen nu funcţionează, iar Ambros Martin o trimite în apărare pe experimentata Valentina Ardean. Ne apărăm sus, punem mari probleme liniei de nouă metri, scoatem încă o minge, apoi Cristina planează deasupra vecinelor şi mai trimite o rachetă în poarta adversă. Cinci goluri avans în 15 minute, început fabulos!


Minutul 12, 10-6: Facem bine când ducem mingea în braţele Crinei Pintea, iar pivotul nostru mai reuşeşte un gol, al patrulea în primele 12 minute. Răspunde Hafra, cu o execuţie prea bună pentru ca Dumanska să poată face ceva, dar le liniştim rapid pe unguroaice prin Eliza Buceschi: aruncare superbă, de la şold, şi ajungem la patru goluri.

Timpul pentru un time out din partea lui Kim Rasmussen.


Minutul 11, 8-5: Cristina Laslo intră perfect în meci, "rupe" gleznele apărătoarelor adverse, iar fenta ei frumoasă aduce o aruncare de la şapte metri, dar şi prima eliminare pentru vedeta Planeta Szimonetta. Apare Neagu la linia de şapte metri, iar rezultatul e o minge trimisă în vinclu, fără şanse pentru Biro.

Ne apărăm la un nivel incredibil, Ungaria mai pierde o minge, iar acum avem 40 de secunde pentru un atac în superioritate numerică.


Minutul 9, 7-4: Chiper ratează de pe extremă, dar Crina Pintea e exact unde trebuie, recuperează şi înscrie de pe semicerc. Sunt deja trei goluri pentru pivotul nostru, iar apărarea mai scoate o minge din mâinile unguroaicelor.

Plecăm imediat pe contraatac, Laslo arată că are încheietură fină, o lobează pe Biro şi mergem la trei goluri după nouă minute.


Minutul 7, 5-4: Primim două goluri de pe extreme, dar punctăm prin Crina Pintea, care face legea pe semicercul advers şi înscrie uşor.


Minutul 5, 4-2: Szimonetta nu mai apare la şapte metri, e trimisă Kovacsics care trage în bară, dar apoi are noroc, recuperează şi înscrie. Noi ratăm, dar Cristina Florica se mişcă mai repede decât toată lumea, recuperează şi reface avansul de două goluri. Iese la rampă şi Dumanska, cea care apără în poziţie de 1 vs. 1, iar defensiva noastră e aşezată impecabil.


Minutul 4, 3-1: Primim un gol uşor, apoi Cristina Neagu e blocată de Biro, dar rămânem în atac şi veştile bune continuă. Laslo îşi asumă răspunderea, pătrunde frumos şi înscrie la vinclu, iar prima concluzie e că apărarea maghiarelor e mult mai puţin mobilă decât cea a spanioloaicelor.


Minutul 3, 2-0: Cristina începe cu o "rachetă" marcă înregistrată, apoi Denisa Dedu e trimisă în poartă şi apără aruncarea de la şapte metri a Planetei Szimonetta. Revenim în atac, traseul Neagu-Pintea merge de minune şi începutul ne aparţine!


19:00 Curaj, fetelor! A început meciul de la Nancy şi există două schimbări faţă de partida cu Spania. Prima, apără Dumanska în locul Denisei Dedu. A doua, jucăm în galben.

Toţi ochii pe Cristina, aşa cum ne îndeamnă şi contul de twitter al EHF.


18:51 Aşteptările lui Ambros Martin: "Avem un handicap faţă de Ungaria, ele vin după trei zile, iar noi nu am avut timp să pregătim meciul şi nici să ne recuperăm după meciul de ieri. Au o echipă nouă, au schimbat multe jucătoare, dar joacă foarte apropiat de Spania. Folosesc multe ruperi de ritm, trebuie să abordăm jocul foarte inteligent", a spus selecţionerul spaniol al României, înainte meciului.


18:40 Încredere de la casele de pariuri. România pornea oricum ca favorită în opinia bookmakerilor, dar în ultimele ore cota noastră a scăzut mult, ajungând în jur de 1.43 - 1.46. Contează şi succesul Norvegiei, care lasă Ungaria fără şanse de calificare.


 


18:20 Surpriză la Nantes. Danemarca a învins Muntenegru, care ratează astfel şansa de a mai prinde semifinalele Campionatului European. Rusia şi Franţa rămân pe primele două locuri, cu opt, respectiv cinci puncte. În această etapă, Rusia înfruntă Suedia, iar Franţa dă piept cu codaşa Serbia.


18:12 Spania - Norvegia 26 - 33. Nordicele au început modest partida, însă au reuşit să defileze în partea secundă. Spania termină grupa principală cu zero puncte, în timp ce Norvegia rămâne în cursa pentru semifinale. România e calificată dacă obţine cel puţin un punct din meciul cu Ungaria, care va începe la 19:00.


18:00 Au mai rămas zece minute până la final în Spania - Norvegia. Carmen Martin&Co au fost devansate categoric după pauză. Norvegia conduce cu 31-23


17:46 Norvegia s-a trezit după pauză. Nordicele au început foarte bine partea secundă şi s-au distanţat considerabil pe tabelă.


17:34 Pauză în primele meciuri ale zilei de miercuri. După 30 de minute, Norvegia conduce Spania, scor 18-17. În cealaltă grupă, Muntenegru e condusă de codaşa Danemarca, scor 15-11. Dacă Norvegia se încurcă, iese din cursa pentru semifinale. De partea cealaltă, dacă Muntenegru pierde, ratează de asemenea şansa de a ajunge în penultimul act.


România porneşte cu şanse uriaşe de a ajunge în semifinala Campionatului European din Franţa, înainte de ultimul meci din grupele principale ale turneului final. Adversara din această seară va fi Ungaria, rivala tradiţională, care le-a lăsat acasă pe: Gorbicz, Bodi, Triscsuk, Klivinyi şi Hornyak. În locul lor, au fost aduse 10 jucătoare noi cu care se va construi noua generaţiei maghiară. 

5 tricolore activează azi în campionatul Ungariei: Denisa Dedu, Melinda Geiger, Gabriela Perianu (toate trei la Siofok), Ana Maria Dragut (Kisvardai) şi Mădălina Zamfirescu (Debrecen).

Inclusiv la nivelul antrenorilor există puncte în comun. Ambros Martin a antrenat Gyor nu mai puţin de şase ani în perioada 2012-2018, astfel că ştie în detaliu calităţile jucătoarelor maghiare. La fel de adevărat, Kim Rasmussen a jucat cu CSM Bucureşti un sezon în Liga Naţională în 2015-2016 şi are un feedback destul de bun despre tot ce înseamnă handbalul feminin

Cum ajunge România în semifinală: 

Ce se întâmplă dacă România pierde, dar Norvegia şi Olanda câştigă:

  • În acest caz, România va termina la egalitate de puncte cu Ungaria şi Norvegia, astfel că se va întocmi un clasament în trei. Înaintea partidei cu Ungaria, tricolorele au plus 8 goluri la golaveraj după victoria directă cu Norvegia la Brest, 31-23. Acum se vede cât de important a fost acel succes cu campioana en-titre, dar şi diferenţa la care s-au impus. Norvegia are plus 5 goluri, având în vedere că a bătut Ungaria cu 38-25. Astfel, România s-ar califica şi cu o înfrângere la două goluri diferenţă în ultimul meci. Ungaria s-ar califica într-un clasament în trei doar dacă ar câştiga la 19 goluri diferenţă!

Dacă România câştigă, dar Olanda pierde:

  • Olanda, Germania şi Norvegia ar fi la egalitate de puncte, iar în acest caz s-ar califica... Germania, cu victorii obţinute în faţa celor două selecţionate.

Dacă România şi Olanda pierd

  • În acest caz, cinci echipe s-ar afla la egalitate de puncte. Norvegia s-ar califica de pe primul loc, având plus 17 goluri la golaveraj. România ar avea înaintea meciului cu Ungaria golaveraj plus 8 goluri şi ar avea a doua şansă. Fără a socoti înfrângerea cu Germania, Olanda ar avea minus 5 goluri la golaveraj. Ungaria fără un succes cu România ar avea minus 15 goluri la golaveraj, iar Germania fără victorie în faţa Olandei ar avea minus 5 goluri.

Ce şanse mai are Ungaria

  • Succesul Norvegiei în faţa Olandei a diminuat mult şansele Ungariei de a mai prinde semifinalele. Selecţionata lui Kim Rasmussen are şanse mai bune doar dacă Norvegia nu învinge Spania în primul meci al zilei. În aceste condiţii, Ungaria s-ar califica cu victorie directă în faţa României, indiferent de rezultatul partidei Olanda - Germania.
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.