ÎNDRĂZNEALĂ SAU NEBUNIE? Handbaliştii tricolori debutează astă-seară, de la ora 22:15, la Mondialul sub 21 de ani: România - Portugalia. În sânul delegaţiei se vorbeşte de câştigarea titlului mondial!

20 iul 2015 2340 afişări Handbal
ÎNDRĂZNEALĂ SAU NEBUNIE? Handbaliştii tricolori debutează astă-seară, de la ora 22:15, la Mondialul sub 21 de ani: România - Portugalia. În sânul delegaţiei se vorbeşte de câştigarea titlului mondial!

Naţionala de tineret (sub 21 de ani) debutează luni la Campionatul Mondial din Brazilia într-o partidă cu echipa similară a Portugaliei. Cele două reptezentative fac parte din Grupa B, alături de alte patru echipe, Spania, Qatar, Angola şi Serbia. Jocul va începe la ora 16:15 (ora locală), adică cu şase ore mai târziu în România, luni seara (ora 22:15).

Grupele Campionatului Mondial din Brazilia Under 21

 • Grupa A: Suedia, Rusia, Olanda, Tunisia, Belarus, Paraguay
 • Grupa B: Spania, România, Serbia, Qatar, Portugalia, Angola
 • Grupa C: Danemarca, Franţa, Argentina, Chile, Coreea de Sud, Algeria
 • Grupa D: Germania, Brazilia, Egipt, Norvegia, Uruguay, Japonia

România revine după 10 ani la un Campionat Mondial la acest nivel cu dorinţa de a da marea lovitură, să obţină un rezultat care ar putea reprezenta un restart şi pentru handbalul masculin la nivel de echipe naţionale. Antrenorii Ovidiu Mihăilă şi Daniel Apostu au la dispoziţie un lot extrem de închegat, omogen, cu jucători care au început să se impună şi în Liga Naţională şi chiar în Liga Campionilor, cum a fost cazul lui Dan Racoţea, autor a 24 de goluri pentru Wisla Plock. Tinerii tricolori au avut obiective importante în ultimele luni la seniori, la echipele de club, concretizate prin calificări în cupele europene, iar acum vor să se realizeze şi cu naţionala Under 21.

"Băieţii au reuşit să treacă peste problema cu acomodarea din Brazilia. Am mare încredere în acest grup, care poate face o performanţă notabilă la acest Campionat Mondial. Trebuie să avem convingerea că aceşti băieţi se vor sacrifica, se vor dărui pe teren astfel încât la finalul acestui turneu final nimeni să nu aibă ce să le reproşeze. Mai sunt câteva probleme uşoare de sănătate, dar ei mi-au garantat că indiferent de situaţia lor şi de starea lor fizică vor fi acolo, pe teren, cu sufletul şi cu inima pentru a reuşi o performanţă de care unii oameni se îndoiesc", a declarat antrenorul Ovidiu Mihăilă pentru ProSport. România a plecat încă de acum o săptămână în Brazilia, iar în minţile staffului tehnic şi ale jucătorilor s-a înfiripat chiar ideea câştigării titlului mondial! Pretenţiile şi curajul au crescut după ce tricolorii au eliminat Croaţia, vicecampioana mondială en-titre la această generaţie de vârstă (94-95), şi Slovenia în turneul de calificare şi au câştigat un meci amical cu Franţa, chiar la ea acasă.

Meciul de debut al României nu este deloc uşor. Portugalia se bazează pe lotul care în urmă cu o săptămână a câştigat medalia de aur la Jocurile Universitare!

"Debutul nostru la acest Campionat Mondial este o necunoscută în proporţie de 80 la sută. Întâlnim Portugalia despre care ştim doar că a câştigat un amical în Spania şi ca a câştigat Jocurile Universitate din Coreea de Sud. Toate aceste lucruri spun multe despre adversar, ce meci de debut ne aşteaptă", a comentat antrenorul principal al naţionalei. Ovidiu Mihăilă a mai susţinut: "La ora primului joc oficial de la acest Mondial, echipa naţională de tineret a României va fi motivată şi conectată sută la sută la importanţa jocului. Mulţumim din suflet tuturor celor care au fost şi vor fi alături de noi!".

Lotul României pentru Campionatul Mondial din Brazilia

 • portari: Ionuţ Iancu (CSM Bucureşti), Alexandru Bucătaru (Energia Tg. Jiu), Daniel Bobeică (CSM Ştiinţa Bacău)
 • extreme stânga: Nicuşor Negru (CSM Bucureşti), Vlad Sâncelean (CSM Bucureşti)
 • interi stânga: Robert Militaru (CSM Bucureşti), Dan Racoţea (Wisla Plock), Gabriel Burlacu (CSU Suceava)
 • centri: Ramon Şomlea (CSM Bucureşti), Petru Stroe (RomCri Braşov)
 • interi dreapa: Nicuşor Ungureanu (CSM Bucureşti), Bogdan Mănescu (Energia Tg. Jiu)
 • extreme dreapta: Roland Thalmaier (Potaissa Turda), Ionuţ Nistor (Energia Tg. Jiu)
 • pivoţi: Andras Szasz (HC Odorhei), Adrian Rotaru (CSM Bucureşti), Andrei Voinea (Dunărea Călăraşi)
 • Antrenori: Ovidiu Mihăilă şi Daniel Apostu

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.