HCM Baia Mare a intrat în 2015 cu acelaşi lot, dar cu antrenor nou, Tone Tiselj. Olandeza Groot, cerută de fani, imposibil de adus de club. Motivele pentru care campioana nu mai transferă jucătoare din străinătate

5 ian 2015 2735 afişări Handbal
HCM Baia Mare a intrat în 2015 cu acelaşi lot, dar cu antrenor nou, Tone Tiselj. Olandeza Groot, cerută de fani, imposibil de adus de club. Motivele pentru care campioana nu mai transferă jucătoare din străinătate

HCM Baia Mare şi-a reluat activitatea în 2015 sub conducerea unui nou antrenor, Tone Tiselj, dublu câştigător al Ligii Campionilor cu Krim Ljubljana. Lotul de jucătoare a rămas însă neschimbat: nu a plecat nimeni, nu a venit nimeni.

Obiectivele campioanei României au rămas neschimbate pe plan intern, adică un nou titlu şi Cupa. HCM Baia Mare va încerca să se califice şi în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, însă în acest caz situaţia pare mai încurcată în condiţiile în care porneşte cu zero puncte în grupa principală. Tone Tiselj se va lupta pe cele trei fronturi cu acelaşi lot de jucătoare pe care l-a avut la dispoziţie şi predecesorul său, Costică Buceschi. Echipa care a terminat sezonul de toamnă nu a suferit nicio modificare. Nici Aneta Pârvuţ nu a revenit la HCM, chiar dacă iniţial primarul Cătălin Cherecheş o anunţa din nou în rândurile formaţiei băimărene. Extrema dreaptă a rămas deocamdată la SCM Craiova, cu care de altfel pregăteşte startul returului programat la sfârşitul acestei săptămâni. Pârvuţ va juca la HCM doar dacă Ada Nechita nu va reveni în următoarea perioadă pe teren.

Postul de coordonator, principala problemă la HCM

Cea mai mare problemă a campioanei României înaintea părţii secunde de sezon este postul de coordonator de joc. Ambele jucătoare de profil din lot, Luciana Marin şi Laura Oltean, au suferit intervenţii chirurgicale, iar revenirea lor pe teren este încă necunoscută. În lumea handbalului au circulat mai multe informaţii privind nume de jucătoare, oficialii HCM au fost şi la Europene pentru a urmări handbaliste care ar fi putut fi transferate, însă până la urmă nu s-a concretizat nicio achiziţie.

Nycke Groot, "transferată" de fani la campioana României

Fanii din Baia Mare şi-au exprimat, în mediul online, dorinţa de a fi transferată la Baia Mare olandeza Cornelia Nycke Groot (FC Midjylland). Au creat chiar şi un grup special pe Facebook, "Nicky Groot, to HCM Baia Mare!", menit să adune cât mai multe persoane şi să determine conducerea echipei pentru a face acest transfer. Independent de acţiunea suporterilor, HCM a luat deja legătura cu FC Midjylland pentru a afla în ce condiţii ar putea să o achiziţioneze pe olandeză. Baia Mare s-a izbit însă din start de refuzul formaţiie daneze, care nu este dispusă să renunţe la handbalista de 26 de ani. Groot este sub contract cu FC Midjylland, iar aducerea ei la HCM ar însemna nişte eforturi financiare mult prea mari, peste puterile clubului.

Pentru orice jucătoare de afară HCM ar trebui să plătească dublu

Pentru Groot dar şi pentru alte handbaliste din străinătate pe care şi le-ar dori în echipă, Baia Mare ar trebui să plătească o sumă de transfer, dar şi taxă de înregistrare la FRH, în jur de 20.000 de euro. Pentru orice jucătoare de valoare, HCM are trebui să achite, practic, cel puţin încă o dată salariul unui handbaliste. Astfel, aducerea unui coordonator de joc de top din Europa, în această perioadă, este aproape imposibilă, jucătoarele ochite fiind sub contracte.

În atare condiţii, Baia Mare şi-a reevaluat lotul şi a descoperit două handbaliste care pot evolua în centru în a doua jumătate a sezonului: Lois Abbingh şi Eliza Buceschi. 

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.