HANDBAL | Mai rău ca la fotbal! Naţionala masculină a României a ratat calificarea la Euro. Selecţionerul Xavi Pascual: "Nu trebuie să ne înşelăm, nu există termen de comparaţie între noi şi Belarus. Suntem cea mai slabă echipă din grupă"

16 iun 2017 2333 afişări Handbal
HANDBAL | Mai rău ca la fotbal! Naţionala masculină a României a ratat calificarea la Euro. Selecţionerul Xavi Pascual: "Nu trebuie să ne înşelăm, nu există termen de comparaţie între noi şi Belarus. Suntem cea mai slabă echipă din grupă"
GALERIE (2 de imagini) VEZI GALERIA

Naţionala masculină de handbal a României a ratat o altă campanie de calificare la un turneu final de Campionat European, după ce a fost învinsă net de Belarus, 32-22, într-un meci decisiv desfăşurat, joi seară, în Sala Polivalentă din Craiova. 3.000 de craioveni entuziaşti nu au reuşit să-şi ducă favoriţii spre Euro, acolo unde merg Serbia şi Belarus.

  • Ultima prezenţă a echipei masculine de handbal a României la un Campionat European datează din 1996. Adică se vor face 22 de ani de când tricolorii nu au mai participat la un turneu continental.

Aşa cum subliniase şi la conferinţa premergătoare partidei din Bănie, Xavier Pascual, selecţionerul României, a explicat înfrângerea prin diferenţa de valoare dintre naţionala României şi cea a Belarusului.

„În primul rând, doresc să mulţumesc publicului pentru atmosfera creată. Ne-am prezentat foarte prost în prima repriză. Realitatea este că ne-a învins o echipă care este mult peste noi. Este ca şi cum s-ar fi înfruntat un transatlantic şi o barcă micuţă. Suntem departe de nivelul ridicat al celor din Belarus. Nu am câştigat niciun duel unu contra unu nici în atac nici în apărare. Am avut probleme de repliere în prima repriză şi asta ne-a costat. Probabil din zece meciuri care le-am juca contra lor nu am câştiga niciunul sau maxim unu. Acesta este realitatea pe care o avem la nivel de naţională. Trebuie să încercăm să schimbăm ceva. Dacă la unu contra unu de fiecare dată câştigă adversarul, nu poţi face nimic. Aşa cum am câştigat primele meciuri şi în Serbia, ne-am ajutat mult între noi, a fost un joc de echipă, dar azi nu a fost aşa. În Belarus am câştigat pentru că i-am surprins. Ei credeau că ne vor bate foarte uşor. Nu trebuie să ne înşelăm vizavi de nivelul nostru. Adevărul este cel de azi. Este o problemă de calitate. Când o echipă joacă sub presiune, are opţiuni de a câştiga. Noi nu am fost sub presiune, nu suntem la nivelul celorlalte echipe din grupă. Când o echipă ca Belarus se află mereu în fazele superioare ale competiţiei asta se datorează valorii. Nu căutăm scuze şi explicaţii. Ar fi o greşeală. Sunt mai buni ca noi. Accident a fost la Minsk. Ei sunt mai buni. Nu există termen de comparaţie. Şi Serbia şi Polonia sunt mai tari ca noi. Atunci când vom accepta asta atunci vom putea începe să facem ceva”, a spus tehnicianul spaniol.

Valentin Ghionea a recunoscut şi el diferenţa de valoare, mulţumind totodată fanilor din oraşul său natal: „Atmosfera de la Craiova a fost frumoasă, prielnică pentru a câştiga un meci, dar jocul nostru nu a fost aşa de bun. Pentru asta ne pare rău, pentru că am muncit mult în această săptămână, să pregătim meciul cu Belarus. Ei l-au pregătit mai bine decât noi, îi felicit pentru victorie. Noi mai avem încă de muncit pentru a ajunge la acest nivel”, a spus jucătorul care evoluează în Polonia, la Wisla Plock.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.