HANDBAL LIVE BLOG. Alexandru Dedu e noul președinte al FRH, Narcisa Lecușanu e vicepreședinte. Gațu, președinte onorific?

Redactor:
Marius Hutu
HANDBAL LIVE BLOG. Alexandru Dedu e noul președinte al FRH, Narcisa Lecușanu e vicepreședinte. Gațu, președinte onorific?
  • Publicat:
  • Actualizat:

UPDATE 15:43 Conducerea FRH se schimbă din temelii. Narcisa Lecușanu este noul vicepreședinte al Federației, întrunind 107 voturi. Contracandidații Liviu Bala și Marian Muntean nu s-au putut apropia de Lecușanu, întrunind 54, respectiv 31 de voturi!


UPDATE 15:40 Printre membrii FRH care s-au adunat azi la alegeri se vorbește că Jakob Vestergaard ar urma să fie noul selecționer al naționalei de handbal feminin, într-un viitor mai mult sau mai puțin apropiat.


UPDATE 15.38 Gațu nu a mai așteptat oficializarea rezultatelor, plecând din sală.


UPDATE 15.34  „Mă așteptam să câștig din primul tur, nu am făcut promisiuni electorale, ci am spus doar adevărul în campania pe care am avut-o prin țară”, a spus Alexandru Dedu. După oficializarea rezultatelor, Dedu a spus că intenționează să îl numească pe Cristian Gațu în funcția de președinte onorific al FRH. Această propunere se va face în următoarele minute. Imediat după anunțarea rezultatelor, Dedu a mers la Gațu pentru a-i strânge mâna, iar fostul președinte al Federației a părut să fie uimit, neștiind rezultatele.


UPDATE 15:18 După ce Drăgănescu a avut 56 de voturi, iar Gațu doar 32, toate cele 104 voturi pe care ar fi trebuit Dedu să le fi întrunit au fost valide! Președintele Ligii Naționale de handbal a câștigat alegerile și va fi noul președinte al Federației Române de handbal!


UPDATE 15:18 Alexandru Dedu va fi noul președinte al FRH. Remus Drăgănescu a întrunit doar 56 de sufragii, iar Gațu 32 de voturi!! 


UPDATE 15:17 Cristian Gațu a întrunit doar 32 de voturi și a pierdut postul de președinte al FRH. Dedu și Drăgănescu se luptă pentru funcție!


UPDATE 15:14 Votarea s-a încheiat, în acest moment se numără voturile. După primele voturi numărate, Alexandru Dedu pare favorit!


UPDATE 14:20 Pentru ca un candidat să câștige din primul tur, are nevoie de 97 de voturi. Alexandru Dedu a avut un discurs liber și a prezentat două idei: nevoia de orientare către nivelul copiiilor și juniorilor și cea a schimbării regulamentelor stufoase care dau libertate la interpretări.

Remus Drăgănescu a avut un discurs scris, iar Cristian Gațu a vorbit atât liber, cât și idei scrise pe o hârtie. „Am venit, mă întorc la Federație sau plec liniștit”, a spus Gațu, care a avut un „tampon” la adresa lui Dedu, despre care a insinuat că a făcut campanie prin țară, dar care ar fi mizat pe nereușitele din mandatele lui Gațu.


UPDATE 13:43 După ce candidații și-au ținut speech-urile, s-a trecut la vot!


UPDATE 12:21 Interes maxim pentru alegerile din acest an! 192 din cele 200 de structuri afiliate la FRH sunt prezente la alegeri, adică un procent de 96%. Fiecare candidat va avea 10 minute pentru un speech.


UPDATE 11:59 Abia acum se intră în sală pentru ca votul să înceapă. Se sugerează că lista care circula înainte de vot sugera ca Remus Drăgănescu să fie votat în funcția de președinte al FRH.


UPDATE 11:29 Înainte de alegeri, printre votanți circulă liste pentru a fi vedea câte voturi vor primi anumiți candidați, atât la președinție, cât și pentru posturile de vicepreședinte sau cele din Consiliul de Administrație. Jocurile de culise și negocierile sunt încă în plină desfășurare, listele circulând pentru a vedea cu ce candidat vor vota echipele indecise în acest moment.


UPDATE 11:00 Alegerile încep cu câteva minute de întârziere din cauză că e coadă mare pentru a semna condica. Cvorumul este îndeplinit așa că astăzi se va putea alege noul președinte al FRH.

Iată cum se prezintă cei trei candidați înainte de alegeri:

Alexandru Dedu – jovial

Remus Drăgănescu – emoționat

Cristian Gațu – liniștit, dar în același timp preocupat

Pe culoare încă se mai discută despre cum vor fi împărțite voturile. Din primele impresii, există  mulți votanți care își doresc o schimbare la nivelul președenției.


UPDATE 10:00 Handbalul românesc se pregătește de alegeri. Cristian Gațu, Alexandru Dedu și Remus Drăgănescu candidează pentru funcția de președinte. La ora 11:00 va începe ședința în urma căreia va fi ales noul președinte.

ProSport a publicat câteun interviu cu ultimii doi candidați. Cristian Gațu a preferat să vorbească doar în Adunarea Generală, susținând: „Eu nu-mi fac campanie”. Citiți aici ce planuri are Alexandru Dedu. Citiți aici ce planuri are Alexandru Drăgănescu.

Rămâi pe ProSport pentru mai multe detalii


22:15 Buducnost cu Cristina Neagu în echipă a obținut o victorie zdrobitoare în Liga Campionilor, scor 30-15, în fața echipei Krim Ljubljana. Neagu a marcat patru goluri, în timp ce la oaspete Oana Manea a înscris un gol.


19:30 THW Kiel s-a impus cu 26-24 pe terenul echipei KIF Kolding și a câștigat practic grupa B a Ligii Campionilor. În alte două partide: Vardar – Dinamo Minsk 30-22, Rhein Neckar Lowen – Veszprem 25-25


19:25 „U” jolidon Cluj s-a calificat în sferturile Cupei EHF după ce s-a impus și în returul cu Cankaya Ankara, scor 32-23. În tur, ardelencele câștigaseră cu 34-22.


17:58 Surpriză în Suedia. Savehof a terminat la egalitate, scor 27-27, partida cu Vardar Skopje, din cadrul grupei 1 a Ligii Campionilor.


16:10 Sârboaica Sanja Damnjanovic, jucătoarea dorită de HCM Baia Mare, a fost cel mai bun inter stânga la ultimul Campionat Mondial.


16:00 HCM Baia Mare plănuiește alte transferuri de zile mari, după Herrem, Ardean, Arenhart și do Nascimento. Ultimele două încă nu au fost prezentate oficial. Conform emaramureș.ro, liderul Ligii Naționale negociază în aceste zile cu alte cinci handbaliste de Liga Campionilor: Damnjanovic (Viborg), Nadgornaja (Thuringer HC) – interi stânga, Makeeva (Dinamo Volvograd) – pivot, Jorgensen (FC Midtjylland), Gjorgievska (Buducnost) – interi dreapta. HCM Baia Mare caută să-și întărească echipa și la linia de nouă metri. Prioritatea numărul unu rămâne însă prelungirea contractului cu Paula Ungureanu, titularul naționalei României.


15.10 Germania va avea în acest an două turnee „Final 4”, unul în Liga Campionilor la Koln, iar altul în Cupa EHF la Berlin. La turneul din urmă s-au vândut deja 5.000 de bilete.


13:32 HCM Constanța a debutat cu o victorie clară în grupele Cupei EHF. Campionii României au câștigat cu 31-22 primul joc din cadrul grupei D cu Sporta Hlohovec. Mihai Popescu, portarul HCM-ului, a fost printre cei mai buni oameni ai întâlnirii. Meciul doi al grupei se dispută în Germania, între Fuchse Berlin și Chambery (azi, ora 18:15).


12:57 Minaur Baia Mare a obținut toate cele trei puncte din partida cu HC Odorhei, scor 34-29.


12:40 HCM Constanța are un avantaj de cinci goluri după primele 30 de minute de joc cu Sporta Hlohovec, scor 17-12.


20:50 În ultimele două meciuri ale zilei din Liga Campionilor, PSG a câștigat cu 32-29 în fața celor de la Metalurg Skopje, iar Croația Zagreb a ieșit cu două puncte din confruntarea cu Zaporojie, scor 33-27.


20:10 În Liga Campionilor (masculin), FC Barcelona s-a impus cu 39-23 pe terenul lui Thun și a rămas neînvinsă. Într-o altă partidă, Flensburg a învins acasă cu 33-25 pe Halmstadt.


18:02 SCM Craiova și Dunărea Brăila au terminat la egalitate, scor 23-23, în ultimul meci al etapei a 16-a a Ligii Naționale feminine. Lupta pentru play-off s-a aprins bine de tot. Pentru locurile 4-6 se bat cinci echipe: „U” Jolidon, Dunărea Brăila, HC Zalău, CSM București și Cetate Deva.


17:25 Herbert Muller a dat o nouă lovitură în Liga Campionilor, asemănătoare poate cu cea din 2008, când echipa pe care o pregătea atunci, Nurnberg, egala Oltchimul în ultima secundă. În urma acelui rezultat, Vâlcea a ratat semifinalele Champions League. Azi, Herbert Muller este la Thuringer și a reușit să-și conducă trupa spre un alt rezultat neașteptat cu FC Midtjylland, în grupa 1 a Ligii Campionilor. Condusă la pauză cu 14-10, campioana Germaniei s-a impus la final cu 26-24. La acest rezultat, Herbert Muller visează chiar la semifinalele Ligii Campionilor.


17:06 Norvegienii l-au comemorat pe Karl Erik Bohn la meciul Larvik – Gyor. Antrenorul norgenian a antrenat ambele grupări înainte să fie răpus de cancer.


16:35 FC Midtjylland are un avantaj de patru goluri la pauza meciului cu Thuringer, din grupa 1 a Ligii Campionilor (feminin). Formația daneză conduce în deplasare cu 14-10.


16:32 Avem și mingea jocului de la Wacker Thun – FC Barcelona.


16:25 Au trecut cinci ani de la moartea lui Marian Cozma. MKB Veszprem a distribuit pe o rețea de socializare un video emoționant cu „Păsărilă”.


16:15 Handbalul românesc se pregătește de alegeri. Cristian Gațu, Alexandru Dedu și Remus Drăgănescu candidează pentru funcția de președinte. ProSport a publicat câteun interviu cu ultimii doi candidați. Cristian Gațu a preferat să vorbească doar în Adunarea Generală, susținând: „Eu nu-mi fac campanie”. Citiți aici ce planuri are Alexandru Dedu. Citiți aici ce planuri are Alexandru Drăgănescu.

Într-un sondaj Prosport, efectuat în urmă cu ceva timp pe acesată temă, opțiunea cititorilor a fost următoarea:


15:32 Celje Lasko a scos doar un punct din partida cu St. Petersburg, scor 29-29 în grupa A a Ligii Campionilor. Astfel, prezența în optimi a slovenilor este încă incertă.


14:45 HCM Constanța își începe mâine, la ora 12:00, aventura în grupelele Cupei EHF, într-un meci cu Sporta Hlohovec (Slovacia). Citiți aici care sunt noile obiective ale campioanei României din handbal masculin.


14:25 Croația Zagreb a prezentat mingea cu care se va juca diseară la meciul împotriva ucrainenilor de la Motor Zaporojie.


14:13 HCM Baia Mare s-a impus cu 29-25 pe terenul echipei CSM București, în primul meci dintre cele două grupări după ce au apărut tot mai multe informații conform cărora ambele își pregătesc „Dream Team-uri” pentru sezonul următor. De altfel, HCM Baia Mare a și trecut la acțiune și le-a transferat deja pe Herrem, Ardean, do Nascimento și Arenhart. Citește aici detalii. De asemenea, CSM București a semnat cu Mette Klit și încearcă să-l convingă și pe Vestergaard să revină în România.


13:48 THW Kiel le-a prelungit contractele pivoților Rene Toft Hansen și Patrick Wiencek până în 2018.


13:30 HC Zalău a terminat la egalitate, scor 25-25, pe teren propriu cu HCM Rm. Vâlcea, echipă care nu a câștigat încă niciun meci în acest sezon. Prina acest rezultat, trupa lui Tadici și-a complicat situația, în sensul că nu mai este chiar atât de sigură de calificarea în play-off. Bătălia pentru locul 6 s-a aprins. Tot azi, HCM Roman – CSM Ploiești 23-20. Ambele meciuri s-au disputat în cadrul etapei a 16-a a Ligii Naționale feminine. La masculin, CSM București a început să pună probleme adversarilor, iar azi s-a impus cu 32-28 în fața echipei Poli Timișoara.


13:25 „Misiune îndeplinită!”, așa a caracterizat Raphaelle Tervel victoria obținută de Gyor, aseară, în fața echipei Larvik. Apărătoarea franceză a fost impresionată și de ceremonia ținută îm memoria lui Karl Erik Bohn.


13:02 Catalanii s-au relaxat prin centrul Bernei înainte de meciul cu Thun.


13:00 Calificată în optimile Champions League, Wisla Plock, echipă la care joacă și românul Valentin Ghionea, a transferat un campion mondial în această săptămână, pe spaniolul Angel Montoro.


12:35 Toate cele 24 de echipe din Liga Națională (feminin și masculin) din România nu reușesc să adune bugetul lui PSG Din acest sezon, de 13,5 milioane de euro. Citiți aici cum stă handbalul românesc din punct de vedere financiare și cine este principalul sponsor.


12:29 Helle Thomsen și-a prelungit contractul pe încă trei ani cu FC Midtjylland chiar înaintea partidei de azi cu Thuringer. Danezii au fost mulțumiți de performanțele antrenoarei din ultimul timp.


12:18 FC Barcelona are cea mai bună medie de goluri în Champions League în acest sezon, 34.57 goluri pe meci.


12:15 Momentul „Război și pace” din cadrul deschiderii oficiale a JO a fost prilej de glumă pentru echipa de handbal PSG. 


12:10 Pivotul Marian Cozma, care a fost ucis în 8 februarie 2009, va fi comemorat de fanii echipei ungare la care a jucat ultima dată, MKB Veszprem, sâmbăta viitoare, cu ocazia meciului din Liga Campionilor, cu HC Croația Zagreb, anunță Mediafax.


12:05 FC Barcelona este una dintre cele două echipe din Liga Campionilor (masculin) care nu a suferit până acum nicio înfrângere după șapte meciuri. Și are toate șansele să-și păstreze invincibilitatea și după al 8-lea val, în condițiile în care are un meci lejer cu Wacker Thun (Elveția). Motiv de relaxare, așadar, pentru Nikola Karabatic & Co. Franeczul s-a urcat într-un bob, că tot sunt la modă JO în această perioadă.


Dacă e weekend, e Liga Campionilor la handbal! La câteva zile după startul grupelor principale în competiția feminină, în această săptămâna a revenit pe „baricade” și întrecerea masculină, care mai are programate încă trei etape până să treacă la fazele eliminatorii. Cel mai important meci pentru România se desfășoară la Podgorica, duminică seara, între Buducnost și Krim Ljubljana. Adică o dispută între Cristina Neagu versus Oana Manea și Talida Tolnai pentru șefia grupei 2.

Săptămâna europeană de handbal a debutat miercuri cu partida Gorenje – Hamburg 29-36, rezultat care asigură germanilor, în mare parte, șefia grupei D la sfârșitul primei faze de Champions League. Până azi alte două meciuri au ținut însă capul de afiș: Larvik – Gyor 23-29 (grupa 2) și Wisla Plock – Dunkuerque 32-25 (grupa B).

În Norvegia s-a jucat în memoria lui Karl Erik Bohn, decedat pe 2 februarie după ce a pierdut lupta împotriva cancerului. Înaintea jocului, a avut loc o ceremonie, în care au fost incluse și două minute de înregistrări video cu momentele importante din cariera antrenorului. De asemenea, în memoria lui Bohn s-a ținut un minute de reculegere.

Anita Gorbicz a fost principala marcatoare a jocului, cu opt goluri, în urma acestei victorii Gyor reușind să șteagă cu buretele jocul mai puțin reușit cu Buducnost, de săptămâna trecută.

O altă partidă care a captat atenția s-a jucat în Portugalia. Nu atât prin „intriga” acestei partide, cât pentru faptul că a marcat debutul celebrului Talant Dușebaev pe banca celor de la Targi Kielce. La masculin s-au mai jucat în această săptămână Wisla Plock – Dunkerque 32-25 (grupa B) și La Rioja – Aalborg 25-23 (grupa D)

 

Program Champions League

8 februarie

14:00 St. Petersburg – Celje Lasko, grupa A (m)
16:00 Thuringer – FC Midtjylland, grupa 1 (f)
17:30 Wacker Thun – FC Barcelona, grupa C (m)
18:00 Flensburg – Halmstad, grupa D (m)
19:00 Croația Zagreb – Motor Zaporojie, grupa A (m)
19:00 PSG – Metalurg Skopje, grupa C (m)

9 februarie

16:30 Savehof – Vardar Skopje, grupa 1 (f)
17:55 KIF Kolding – Kiel, grupa B (m)
19:00 Vardar Skopje – Dinamo Minsk, grupa C (m)
20:00 Buducnost – Krim Ljubljana, grupa 2 (f)
20:00 Rhein Neckar Lowen – Veszprem, grupa A (m)

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri de cuțit. Ce a mărturisit în fața sediului de poliție, în ziua în care Andreea a fost condusă pe ultimul drum
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale, în vizită la puşcărie
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale, în vizită la puşcărie
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Anunțul care O DĂRÂMĂ pe Simona Halep. Sportiva NU SCAPĂ nici acum: Dopajul a existat
Anunțul care O DĂRÂMĂ pe Simona Halep. Sportiva NU SCAPĂ nici acum: Dopajul a existat
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup