Focşani, în faţa celei mai mari provocări! Peste 1.000 de suporteri ai echipelor Steaua şi Dinamo şi-au manifestat dorinţa de a ajunge la turneul Final Four al Cupei României, unde cluburile sunt adversare. Situaţia biletelor

8 mar 2019 2583 afişări Handbal
Focşani, în faţa celei mai mari provocări! Peste 1.000 de suporteri ai echipelor Steaua şi Dinamo şi-au manifestat dorinţa de a ajunge la turneul Final Four al Cupei României, unde cluburile sunt adversare. Situaţia biletelor

Prima echipă din handbalul masculin care va juca sezonul următor în cupele europene va fi cunoscută la sfârşitul acestei săptămâni, în urma turneului Final Four al Cupei României, care se va desfăşura la Focşani. Interesul este mare pentru această competiţie, atât pe plan local, dar şi pe plan naţional, având în vedere că într-una din semifinale se vor înfrunta Steaua şi Dinamo, iar suporterii ambelor formaţii au anunţat că vor face deplasarea în localitatea vrânceană.

  • Turneu Final Four
  • Sâmbătă, Ziua 1: Politehnica Timişoara - CSM Focşani (ora 15:00), Steaua – Dinamo (ora 17:30)
  • Duminică, Ziua a 2-a: Finala mică, ora 15:00; Finala mare, ora 17:30

Arena din Focşani este neîncăpătoare pentru cererea de bilete care există înaintea acestui Final Four – sala are mai puţin de 1.000 de locuri. În primul rând, gazdele joacă meci de meci în Liga Naţională cu sala arhiplină. Apoi, prezenţa în Final Four şi organizarea acestui turneu reprezintă cel mai important eveniment din istoria clubului vrâncean la handbal masculin, astfel că e lesne de înţeles că oraşul este conectat la acest eveniment.

La acest interes se adaugă disputa Steaua – Dinamo, care a stârnit la rândul ei, de mai mult timp, atenţia suporterilor celor două cluburi. Cum la fotbal o „competiţie” între fani nu prea mai există (cazul FCSB a împărţit masa suporterilor în două), cele două galerii se pot reîntâlni la handbal. După cum a mărturisit Ovidiu Semen, team-managerul echipei Dinamo, fanii alb-roşii au solicitat 700-800 de bilete pentru acest meci. Există informaţii că şi steliştii au cerut peste 500 de bilete. Aceste cereri au fost imposibil de rezolvat în condiţiile în care arena din Focşani este totuşi printre cele mai mici din Liga Naţională.

Cluburile au primit fiecare câte 100 de bilete, iar o altă parte din bilete au fost vândute pe internet. Cert este că de mult timp la acest eveniment nu mai sunt biltete disponibile. Pentru a satisface şi pretenţiile gazdelor, oficialităţile locale au decis să monteze un ecran uriaş în Piaţa Unirii din Focşani, unde pot fi urmărite meciurile din Cupa României.

Ultimul meci Steaua – Dinamo cu ambele galerii în arenă, în 2016 în Sala Polivalentă din Bucureşti, a început cât se poate de prost, cu ... gaze lacrimogene în tribune! Jandarmeria a intervenit atunci în forţă după ce galeriile au intrat în arenă, pentru a stopa din faşă o bătaie generală între suporteri. La vremea respectivă, galeriile au fost amplasate prost, iar cordon de stewarzi nu prea a existat, motiv pentru care a fost foarte uşor ca fani din ambele tabere să ajungă faţă în faţă.

Măsurile de securitate pentru Final Four sunt sporite, având în vedere că galeriile echipelor Steaua şi Dinamo au de parcurs şi acelaşi drum până la Focşani şi vor avea aceeaşi intrare în arenă. Pe traseu a fost mobilizată Brigada Mobilă de Jandarmi Bacău. Apoi, bulevardul care duce spre sală va fi închis circulaţiei, iar în drum spre sală vor fi mai multe filtre. Practic, la sală vor ajunge doar posesorii de bilete.

Înaintea turneul Final Four, atât oficialii cluburilor, dar şi ai federaţiei şi autorităţilor locale au făcut apel la fair-play. „Fac apel la toţi suporterii tuturor echipelor să se manifeste fair-play şi să arate o decenţă în ceea ce înseamnă manifestarea în sală şi în municipiu. Ne dorim să fie un eveniment care să îmbrace o haină e sărbătoare”, a declarat primarul Cristi Misăilă. „Pe teren, jucătorii sunt prieteni. Sperăm ca acest respect reciproc să se ducă şi spre tribună”, a susţinut şi Ovidiu Semen.

CE AU DECLARAT OFICIALII CELOR PATRU ECHIPE ÎNAINTE DE FINAL FOUR

În ceea ce priveşte competiţia, Steaua, Dinamo şi Poli Timişoara au declarat că îşi doresc să câştige trofeul, în timp ce Focşani speră să profite de faptul că va juca „acasă” şi să prindă măcar finala mare. CSM mizează şi pe faptul că antrenorul Sandu Iacob este deţinătorul trofeului, după ce a câştigat în 2018 cu HC Dobrogea Sud Constanţa.

  • „Intrăm să ne bucurăm de acest eveniment şi cu încredere că orice este posibil în semifinala cu Poli Timişoara. Vrem să creştem de la an la an”, Viorel Ciubotaru, director general CSM Focşani
  • „Ne aşteaptă o semifinală foarte dificilă, sunt convins că publicul va susţine necondiţionat echipa gazdă. Ne doprim să facem un pas înainte faţă de anul trecut (n.r. Poli a jucat finala), dar întâi ne aşteaptă acest meci cu CSM Focşani”, Dan Dumitru, team-manager SCM Poli
  • „Abordăm această competiţie numai cu un gând, de a câştiga. Suntem la a treia prezenţă în Final Four din ultimii 4 ani. Va fi un meci... nu ştiu cum va ieşi. Drept dovadă, şi în finala Ligii Naţionale de anul trecut, Dinamo şi-a adjudecat titlul după două victorii la noi acasă şi o înfrângere la ei acasă. Avem un moral bun, cu nişte victorii importante obţinute în ultimul timp, dar vom întâlni cea mai bună echipă a campionatului, cea mai experimentată,. Ca şi noi, Dinamo este avidă de a obţine victorii, de a câştiga meciuri importante”, Andrei Cian, director sportiv Steaua
  • „Venim după un parcurs greu, atât în Liga Campionilor, cât şi în campionat. Am suferit două eşecuri în ultima săptămână, nu ne este bine. Venim la Focşani cu o singură dorinţă, să câştigăm Cupa României. Sâmbătă vom avea un meci de foc cu Steaua, o echipă foarte bună”, Ovidiu Semen, team-manager Dinamo.

Dintre cele patru echipe, doar Dinamo Bucureşti a câştigat Cupa României, de când se joacă în acest sistem cu Final Four, în urmă cu 2 ani, la Ploieşti, după o finală cu Constanţa. Steaua (2016) şi Poli (2018) au jucat finala.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.