De ce se fereşte Federaţia de Handbal să anunţe că l-a numit antrenor pe Dragoş Dobrescu în locul fostei internaţionale Carmen Amariei la tineret? Situaţie ciudată la naţionala de la care se aşteaptă titlul mondial în 2020!

18 mar 2019 3348 afişări Handbal
De ce se fereşte Federaţia de Handbal să anunţe că l-a numit antrenor pe Dragoş Dobrescu în locul fostei internaţionale Carmen Amariei la tineret? Situaţie ciudată la naţionala de la care se aşteaptă titlul mondial în 2020!

Naţionala feminină de tineret va juca la sfârşitul acestei săptămâni trei meciuri de pregătire, cu Polonia, Olanda şi Norvegia, în cadrul Trofeului Carpaţi de la Rm. Vâlcea. Lotul a rămas fără selecţionerul Carmen Amariei, retrasă din motive personale, cu sau voia ei. Federaţia Română de Handbal a întârziat să anunţe noul antrenor al generaţiei de la care se aşteaptă titlul mondial la competiţia care se va desfăşura în 2020 în România, fie el şi dacă ar fi interimar. Naţionala sub 19 ani are totuşi un selecţioner!

Potrivit unor informaţii ProSport, reprezentativa U19 care în vară va juca la Campionatul European, a fost preluată de Dragoş Dobrescu. Antrenorul nu are avizul Comisiei Tehnico-Metodice, propunerea nu a fost discutată nici în Comisia Tehnică – Subcomisia de tineret. A fost strict decizia asumată de conducerea Federaţiei Române de Handbal.

Dincolo de această numire, s-ar putea să fie foarte bună sau nu - nu are rost să ne raportăm la un nume în cazul de faţă -, în joc este vorba despre un principiu. Federaţia Română de Handbal se comportă în acest caz de parcă ar avea ceva de ascuns, se fereşte să facă publică o informaţie deloc ieşită din comun, că naţionala U19 are un nou antrenor principal!

Lotul a fost convocat pentru data de 17 martie la Rm. Vâlcea şi ar fi fost alcătuit chiar de Dragoş Dobrescu. Echipa a fost anunţată oficial în 11 martie, nu s-a specificat însă nimic pe tema staff-ului tehnic, nici măcar că are loc o schimbare, etc.

Generaţia 2000-2001, una cu mare potenţial, se află deja la al patrulea antrenor principal de la formarea lotului, aşadar o nouă filosofie, un nou concept pentru tinerele jucătoare.

În ceea ce priveşte noul antrenor, Dragoş Dobrescu provine din handbalul masculin, dar în ultimii ani a avut două experienţe şi la feminin, la Corona Braşov şi CSM Roman, ambele fără rezultate notabile.

Lotul convocat pentru această acţiune este următorul:

Eva Kerekes (CSS Odorheiu Secuiesc), Marina Ilie (Rapid), Roberta Stamin (SCM Rm. Vâlcea/CNE Rm. Vâlcea), Gabriela Vrabie (LPS Brăila), Adina Cace (LPS Slatina), Alexandra Stratulat (LPS Iaşi), Daniela Marin (SCM Rm. Vâlcea / CSN Rm. Vâlcea), Ştefania Jipa (CSM Bucureşti / Rapid Bucureşti), Maria Mincu (HCM Craiova / CNE Rm. Vâlcea), Amalia Coman (CSM Bucureşti / Rapid Bucureşti), Monica Barabaş (CSM Tg. Mureş), Diana Lascateu (CSM Bucureşti), Ioana Bălăceanu (SCM Rm. Vâlcea / CNE Rm. Vâlcea), Patricia Moraru (CSM Bucureşti / Rapid Bucureşti), Bianca Lupaşcu, Isamina Ichim (LPS Brăila), Andreea Chetaru (CSM Bucureşti), Cristina Ciauşescu (CS Rapid / CSS 2 Bucureşti), Ioana Ugran (CSM Tg. Mureş).

Programul jocurilor la Trofeul Carpaţi, tineret

22.03.2019

ora 17.00 – Norvegia vs Olanda

ora 19.00 – Romania vs Polonia

23.03.2019

ora 17.00 – Polonia vs Norvegia

Ora 19.00 – Olanda vs Romania

24.03.2019

ora  14.00 – Olanda vs Polonia

ora 16.00 – Romania vs Norvegia

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.