Încă o echipă din handbalul feminin este pe cale să se retragă din Liga Naţională! Cetate Deva a anunţat că nu va juca partida cu SCM Craiova. Federaţia a invitat în prima ligă o echipă fără lot şi fără bani

7 ian 2017 3238 afişări Handbal
Încă o echipă din handbalul feminin este pe cale să se retragă din Liga Naţională! Cetate Deva a anunţat că nu va juca partida cu SCM Craiova. Federaţia a invitat în prima ligă o echipă fără lot şi fără bani

CSM Cetate Deva este la un singur pas de retragerea din Liga Naţională de handbal feminin. Clubul hunedorean a informat Federaţia Română de Handbal că nu va juca partida din etapa a 12-a cu SCM Craiova, care era programată iniţial pentru duminică – 8 februarie

  • „Prin prezenta vă comunicăm că echipa de handbal feminin C.S.M. Cetate Deva nu va participa la jocul din data de 08.01.2017, datorită unor probleme interne. Totodată vă comunicam faptul că dacă problemele apărute nu se vor reglementa în cel mai scurt timp posibil, ne vedem nevoiţi să ne retragem din campionat”, se arată în comunicatul emis de C.S.M. Cetate Deva.

Deva a avut în ultimele zile doar 5 jucătoare la dispoziţie, problemele finaciare fiind destul de grave. Preşedintele Marian Muntean a decis să stopeze finanţarea clubului, având în vedere că nu a fost susţinut deloc de autorităţi în acest sezon, deşi atât Consiliul Local, cât şi Consiliul Judeţean i-au promis sprijinul. Astfel, dacă în următoarele zile autorităţile locale nu vor interveni financiar, atunci Deva se vede nevoită să se retragă din campionat, pentru că nu mai are lot de jucătoare şi nici nu va mai avea când să efectueze transferuri.

CSM Cetate Deva este pe locul 13 în Liga Naţională, ultimul, după ce a pierdut toate jocurile susţinute până în prezent. Echipa a ajuns în prima divizie în urma invitaţiei trimise în vară de Federaţia Română de Handbal, după retragerea din campionat a echipei HCM Baia Mare. Deşi Rapid Bucureşti, prima echipă care retrogradase, îşi exprimase disponibilitatea de a evolua în prima ligă, având lot şi buget, FRH nu a luat cererea în discuţie la vremea respectivă. Conform regulamentului, FRH a invitat în Liga Naţională echipele care au participat la turneul de baraj, dar nu au reuşit să promoveze. HM CS Buzău a declinat oferta, în cele din urmă Deva acceptând să joace, fără a şti însă pe ce lot şi ce buget se bazează. Campionatul l-a început numai cu 9 handbaliste în lot.

În cazul în care Deva nu se va prezenta nici în etapa a 13-a cu U Cluj, atunci va fi exclusă din campionat. Cetate ar fi a doua echipă care abandonează lupta în timpul sezonului. În acest caz, la sfârşitul sezonului nu va mai retrograda direct nicio echipă, iar în subsolul clasamentului singura miză va fi evitarea turneului de baraj. Ar mai fi de remarcat faptul că în fiecare etapă vor sta câte două echipe, excepţie doar runda în care ar fi trebuit să se întâlnească Deva şi Ploieşti.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.