Dinamo pregăteşte câteva mutări spectaculoase în handbalul feminin. Costică Buceschi şi Mette Klit se află pe lista scurtă a antrenorilor cu care se negociază. Ce jucătoare pot veni la echipa din Capitală!

7 ian 2017 10581 afişări Comentează şi tu Handbal
Dinamo pregăteşte câteva mutări spectaculoase în handbalul feminin. Costică Buceschi şi Mette Klit se află pe lista scurtă a antrenorilor cu care se negociază. Ce jucătoare pot veni la echipa din Capitală!
  • Echipa de handbal feminin a clubului CS Dinamo Bucureşti are planuri mari pentru 2017. Primul obiectiv al formaţiei este să promoveze în Liga Naţională, caz în care lotul ar putea fi întărit substanţial pentru sezonul 2017-2018.

Oficialii echipei au discutat în această perioadă pentru a se întări în toate compartimentele, începând de la staff tehnic şi administrativ, până la jucătoare. La nivel de conducere, Dinamo a discutat cu Dragoş Chiriţă, actualul preşedinte al echipei Dunărea Brăila – locul 2 în Liga Naţională, care ar urma să vină pe aceeaşi funcţie la formaţia bucureşteană.

În ceea ce priveşte staff-ul tehnic, Dinamo are doi antrenori pe lista scurtă, pe Costică Buceschi şi Mette Klit. În funcţie de negocieri, ”alesul” ar urma să facă echipă cu Nicoleta Alexandrescu.

Pentru întărirea echipei, Dinamo are în vedere mai multe jucătoare din echipa naţională, dar şi câteva handbaliste străine, din care speră să se aleagă măcar cu 2-3 fete. Pe lista clubului bucureştean sunt Aneta Udriştoiu, Eliza Buceschi, Gabriela Perianu, Timea Tătar, Bianca Tiron, Elena Voicu, Gabriella Szucs şi Mădălina Zamfirescu, toate de la Dunărea Brăila. Dinamo încearcă să rezolve chiar din această perioadă transferul unei alte jucătoare a echipei naţionale, cel al Laurei Popa de la ”U” Cluj, care îşi va încheia în vară contractul cu formaţia ardeleană.

Din străinătate, Dinamo Bucureşti le vizează pe Mayssa Pessoa (Vardar Skopje) şi Ana Paula Rodrigues (Rostov-Don), handbaliste care au câştigat Liga Campionilor cu CSM Bucureşti. De asemenea, echipei bucureştene i-au fost propuse Yekaterina Ilina şi Ana Sen de la Rostov-Don. Norvegiencele Marit Jacobsen şi Silje Waade, ultima campioană europeană cu Norvegia, sunt de asemenea pe lista lui Dinamo. Nu în ultimul rând, din întrecerea internă, Dinamo ar mai fi interesată de Irina Glibko.

Din toate aceste jucătoare enumerate, formaţia din Capitală speră să ajungă la un acord măcar cu jumătate. Pentru a susţine acest proiect, echipa feminină de handbal speră să strângă un buget de aproximativ 1,2 milioane de euro, cu care s-ar putea bate pentru o clasare în Top 3 în sezonul următor. Dar primul obiectiv este obţinerea promovării în Liga Naţională, care nu pare deloc uşor de îndeplinit. Dinamo ocupă locul 2 în Seria A şi trebuie să învingă Rapid la o diferenţă de 8 goluri în retur pentru a obţine promovarea directă. Bineînţeles, toate celelalte jocuri trebuie câştigate. Dacă nu va reuşi acest lucru, Dinamo va participa la un turneu de baraj cu echipele clasate pe locurile 11-12 în Liga Naţională. Pentru a avea şanse să ajungă în Liga Naţională, clubul din Ştefan cel Mare a adus în această perioadă, lângă jucătoare precum Ramona Farcău, Manuela Mada şi Irina Shutska alte trei handbalite cu mare experienţă la nivelul primei ligi, pe Alla Sheiko, Tamara Bokaric şi Alina Horjea.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.