Noi dezvăluiri în cazul „Corona”! S-a dat ordin ori ba într-o decizie luată de o comisie de voluntari? La prima ședință s-a ținut cont de o precizare care există în regulament. De aici, nu știu cine și care au fost discuțiile purtate, dar cazul s-a reluat”

Redactor:
Marius Hutu
Noi dezvăluiri în cazul
  • Publicat:
  • Actualizat:

Cazul „Corona Brașov” continuă să scoată la lumină noi informații. ProSport a stat de vorbă în cursul zilei de vineri mai mulți membri foști și actuali ai Comisiei Centrale de Competiții (CCC), iar în urma discuțiilor purtate avem certitudinea că în cazul Corona Brașov 2 – SCM Timișoara s-au dat două decizii diferite în decurs de o săptămână, ultima fiind corelată cu cazul Corona Brașov – Universitatea Cluj, în urma căreia formația de la poalele Tâmpei a fost penalizată cu 4 puncte în clasamentul Ligii Naționale.

Demersul ProSport a plecat de la ideea de a avea o imagine mai clară a modului cum a pus problema CCC în acest caz, în condițiile în care mulți oameni din handbal au fost de acord că regulamentul este ambiguu. Chiar oameni cu activitate în această Comisie au evidențiat acest lucru:

„Când ai regulamente stricte, gândite, așezate frumos, cine le are în atribuții să le judece peste vară, intri în campionat cu regulamentul clar și nu mai lași loc de interpretări. Dar acest lucru nu cred că s-a întâmplat în ultimii ani! Toate regulamentele sunt perfectibile, dar trebuie să le aduci îmbunătățiri. Peste vară, cu ce probleme ai avut în anii trecuți, dacă ți le-ai notat frumos, adaugi la regulamentul nou și poți să intri liniștit în anul competițional. Dar se pare că lucru acesta nu se face, nu știu de ce. Nu vreau să acuz pe nimeni… E de muncă, ce să mai vorbim. Când e de muncă, acolo se vede valoarea omului. Când te apuci și le faci, le gândești, să ai și puțină imaginație, intuiție, absolut tot, să simulezi niște chestii cum a zis Vaslui acum două sezoane sau Brașov în momentul acesta. Iei în calcul șapte variante sau cât este nevoie, le punem în regulament și ne acoperim, să fie foarte clar pentru toată lumea”.

Justifică această observație deciziile luate pe bâjbâială de Comisia de Competiții în cazul Corona? În ședința din 24 octombrie s-a luat o decizie în cazul Corona 2 – SCM Timișoara, iar la o săptămână distanță s-a dat alta pentru a putea fi corelată și cu contestația de la partida Corona – U Cluj. ProSport a relatat ieri pe surse acest fapt.

În urma discuțiilor avute azi, avem și certitudinea că așa s-a întâmplat! De ce la ședința din 24 octombrie s-a dat o decizie în cazul Corona Brașov – SCM Timișoara, iar la o săptămână distanță s-a dat altă decizie? 

„Nu pot să-mi dau seama nici eu exact, mai bine sunați-l pe domnul Pârvu să vă spună mai multe”, a fost unul dintre răspunsuri, alții s-au scuzat că nu pot vorbi, că nu au fost ba la o ședință, ba la alta, etc. Am găsit însă și oameni care ne-au relatat câteva amănunte în discuțiile libere, astfel că firesc nu le putem dezvălui numele. Informațiile au sunat în felul următor:

La prima ședință s-a ținut cont de o precizare care există, legată de faptul că fiecare echipă trebuie să prezinte la începutul campionatului o anexă cu sportivii arondați fiecărei categorii în care pot juca. Timea Tătar nu apărea pe acea anexă.

De aici, nu știu cine și care au fost discuțiile purtate, dar cazul s-a reluat, de data aceasta ținându-se seama cu precădere de Art 12.7, aliniatul 2, care prevede ceva ce nu este clar! Formularea din regulament aprobată de Consiliul de Administrație în luna iunie este ambiguă. Acolo este scris clar: „sportivii” pot juca 2 meciuri pe zi, fără o precizare foarte clară. Era logic, pentru oricine cunoaște anumite aspecte ale sportului, să se facă o precizare suplimentară. Acum fiecare interpretează într-un fel sau altul”.

Mihai Pîrvu este și cel care a introdus din nou cazul Corona 2 – SCM Timișoara pe ordinea de zi la ședința din 31 octombrie. „Nu ne-a spus de ce”, a venit mărturia făcută de unul dintre cei 11 membri CCC care au participat la ședință. Mihai Pîrvu, adică unul dintre cei trei oameni norminalizati de Liviu Dragomir, directorul general al Coronei, în conferința de presă din această săptămână, care și-a dat acordul verbal și prin mesaje, în luna septembrie, că o jucătoare poate susține două meciuri la senioare în aceeași zi!

  • „Se presupune că în urma acestor discuții cu cele 3 persoane s-a și revenit să reanalizăm cazul și să fie încadrat acolo unde a fost încadrat. Există posibilitate de încadrare acolo, dar tot la fel de bine putea să nu fie încadrat acolo (n.r. referire la Art 12.7). Lipsa a 2-3 cuvinte foarte importante a generat această situație!”, membru CCC
  • „Cel mai bine iei decizia când ești sigur, când nu te forțează nimeni, să nu te grăbești, dai una curată. Dar totul pleacă de la regulamente. Când ai regulamentul neinterpretabil, atunci e curățenie totală”, om cu activitate în CCC 

Apropo de cele trei persoane oficiale ale FRH nominalizate… Alexandru Jelescu l-a informat totuși pe directorul sportiv de la Brașov că nu este de acord să fie programate două jocuri ale clubului în aceeași zi!

La patru zile după ce a dat o decizie favorabilă Clujului la Comisia de Competiții, Mihai Pîrvu va arbitra echipa ardeleană la partida cu Dunărea Brăila

ProSport a încercat să stea de vorbă și cu Mihai Pîrvu, președintele Comisiei Centrale de Competiții, dar demersul a eșuat. Mihai Pîrvu este și arbitru activ în Liga Națională, ba chiar a intrat în posesia ecusonului EHF în primăvară, avându-l coleg pe Mihai Potârniche. Ca amănunt de culoare, după ce a judecat contestația Clujului, președintele Comisiei Centrale de Competiții va .. arbitra Clujul sâmbătă și în teren, la partida cu Dunărea Brăila. Spunem „contestația Clujului” (președintele FRH a declarat ieri că decizia CCA a venit în urma autosesizării), pentru că așa a apărut în comunicatul oficial publicat pe site-ul FRH, după decizia luată în ședința din 31 octombrie.

La ședința din 31 octombrie au participat 11 membri ai CCC. Pe site-ul FRH figurează 16 nume. Președintele Alexandru Dedu a vorbit despre independența Comisiilor. Comisia de față desfășoară o activitate benevol, de voluntariat! „În mod normal, o astfel de Comisie care are greutate, ar trebui cumva să nu fie formată din voluntari. Cine e plătit, gen fișă de post, ai atribuții, răspunzi! Acum, spuneți-mi, un voluntar ce poate să pățească?”, a concluzionat un om din interiorul Comisiei. În atare condiții, putem să ne gândim la orice fel de scenariu!

Aproape sigur. cazul va ajunge și pe masa Consiliului de Administrație! Corona Brașov a și formulat azi Apel. Un verdict va fi dat până la urmă de aceeași oameni care au votat din nou în vară acest REGULAMENT NECLAR!  Formularea din regulament aprobată de Consiliul de Administrație în luna iunie este ambiguă și până la urmă a pus în dificultate și această Comisie de voluntari a Federației Române de Handbal!

Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen