Derby-ul care a făcut toţi banii! CSM Bucureşti a învins la mare luptă HCM Baia Mare, într-un ultim mare meci disputat între cele două echipe. CSM - HCM Roman e finala Cupei României

20 mai 2016 7841 afişări Handbal
Derby-ul care a făcut toţi banii! CSM Bucureşti a învins la mare luptă HCM Baia Mare, într-un ultim mare meci disputat între cele două echipe. CSM - HCM Roman e finala Cupei României Fotografii: Dan TĂUŢAN / MEDIAFAX
GALERIE (3 de imagini) VEZI GALERIA
  • CSM Bucureşti încearcă să câştige în premieră Cupa României la handbal feminin, după un succes la limită obţinut în faţa echipei HCM Baia Mare, scor 26-25, în prima semifinală a turneului Final 4 de la Cluj. Campioana României va evolua în finala de sâmbătă (ora 18:00) cu HCM Roman.
  • HCM Roman s-a calificat în finala turneului Final Four al Cupei României, după ce a învins, vineri seară, la Cluj, pe Dunărea Brăila, scor 27-20, în a doua semifinală.

Ultima confruntare dintre CSM Bucureşti şi HCM Baia Mare a reflectat din plin ce a însemnat de fapt această rivalitate în ultimii 2 ani. Un duel care a ţinut lumea handbalului femininin permanent în priză, o bătălie care a născut rezultate spectaculoase în această perioadă, atât la nivel de echipă naţională (bronz mondial şi calificare la Jocurile Olimpice), cât şi la nivel de club (câştigarea Ligii Campionilor). Această ultimă performanţă a fost obţinută de CSM Bucureşti, însă nici Baia Mare nu a fost foarte departe de vârful handbalului european. HCM a suferit însă mult în ultimele luni din cauza problemelor financiare. În alte condiţii, poate istoria handbalului ar fi fost şi mai bogată.

Neplătite de luni de zile, jucătoarele de la Baia Mare au rămas într-o formulă completă şi au încercat să joace ultimul derby cu CSM Bucureşti în primul rând pentru propriul orgoliu. Allison Pineau, Katarina Jezic sau Melinda Geiger, handbaliste care au acuzat probleme de sănătate în ultimul timp, au ţinut să nu rateze ultimul bal. HCM a reuşit astfel să alinieze o echipă competitivă în faţa campioanei Europei. Şi chiar să-i dea o replică la înălţime în toate cele 60 de minute.

Diferenţa de la final a fost făcută practic de câteva mici detalii. În prima repriză, CSM Bucureşti a părut puţin deconectată de la miza întâlnirii, astfel că a fost pusă în dificultate de adversară. Kim Rasmussen a fost vădit nemulţumit de jocul echipei şi a solicitat de două ori time-out până în minutul 25. Baia Mare s-a apărat destul de bine şi a răspuns cu câteva contraatacuri tăioasă, cu ajutorul cărora s-a desprins la 8-6 (min. 18) şi 11-9 (min. 25).

În partea a doua, HCM şi-a mai pierdut puţin din luciditate în atac, CSM Bucureşti a avut, în schimb, ceva mai multă răbdare la "construcţie" şi a revenit în avantaj în minutul 34 (scor 13-12). Pe fondul unei scăderi de tonus în tabăra lui Aurelian Roşca, portarul Ionica Munteanu a sunat alarma. Întâi a înscris din poartă în poartă în minutul 38 pentru scorul de 14-14, apoi a avut câteva intervenţii spectaculoase care au avut darul de a oferi din nou forţă echipei.

Baia Mare a preluat din nou conducerea şi s-a desprins la 20-18 în minutul 48. CSM Bucureşti a realizat la timp pericolul de a pierde calificarea în finală şi pe mâna Oanei Manea care a înscris şi a făcut culoare, a AurelieI Brădeanu care a readus echipa în avantaj (24-23, min. 57), dar mai ales a braziliencei Ana Paula Rodrigues s-a desprins în câştigătoarea.

Brazilianca s-a dovedit decisivă cu câteva secunde înainte de final, când a înscris un gol de mare jucătoare pentru 26-24. CSM Bucureşti s-a calificat însă pentru al doilea an consecutiv în finala Cupei României, în timp ce jucătoarele de la HCM Baia Mare au dat încă o probă de caracter. Dacă mai era nevoie.

HCM Baia Mare - CSM Bucureşti 25-26 (12-11)

Munteanu 16 intervenţii, Dumanska - portari; Tătar 1, Jezic 2, Pineau 3, Marin 2, Abbingh 6, Perianu 2, Szucs, Vizitiu, Geiger 3, Do Nascimento 2, Ardean 2, Tănăsie. Antrenor: Aurelian Roşca

Pessoa 3 intervenţii, Grubisic 10 intervenţii, Iordache - portari; Gullden 5, Curea 5, Rodrigues 4, Jorgensen 1, Vărzaru, Brădeanu 3, Torstensson 1, Nan, Vetkova, Martin 1, Manea 5, Fisker 1, Nicula. Antrenor: Kim Rasmussen

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

Cine ar trebui să fie portdrapelul României la Rio?
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.