De 19 ori Oltchim! Înaintea semifinalei cu Györ, Oltchim a scăpat de toate grijile pe plan intern, asigurându-şi titlul cu numărul 19

1 apr 2013 1924 afişări Handbal
De 19 ori Oltchim! Înaintea semifinalei cu Györ, Oltchim a scăpat de toate grijile pe plan intern, asigurându-şi titlul cu numărul 19 De 19 ori Oltchim

Exceptând Steaua şi Dinamo, care au avut un statut special, Oltchim a devenit cea mai bună grupare din istoria sportului românesc

Oltchim se află la al şaptelea titlu consecutiv. Cea mai bună serie, de opt trofee, a înregistrat-o în perioada 1993-2000

Înaintea semifinalei cu Györ, Oltchim a scăpat de toate grijile pe plan intern, asigurându-şi titlul cu numărul 19 din istoria clubului. Vâlcea a învins sâmbătă cu 34-27 formaţia CSM Ploieşti şi s-a desprins la opt puncte în fruntea clasamentului, cu patru etape înainte de finalul sezonului. Matematic, Oltchim mai poate pierde titlul doar dacă este învinsă în ultimele patru jocuri, iar HCM Baia Mare câştigă peste tot. În plus, în meciul direct dintre cele două formaţii, Vâlcea ar trebui să piardă la minimum 12 goluri. Toate calculele sunt însă o utopie.

"Din punct de vedere sportiv, n-am avut nicio problemă să câştigăm încă un trofeu în Liga Naţională, a fost în nota obişnuită din ultimii ani. Este însă un titlu ceva mai zbuciumat din cauza problemelor cu care ne-am confruntat în acest sezon", ne-a declarat Petre Berbecaru, preşedintele CS Oltchim.

La handbal, doar Steaua are mai multe titluri

La sfârşitul sezonului, Vâlcea va primi tricourile rezervate campionilor pentru al şaptelea sezon consecutiv. Nu este însă şi cea mai bună serie din istoria clubului. În perioada 1993-2000, Oltchim a obţinut opt titluri consecutive. În handbalul românesc este întrecută doar de echipa masculină a Stelei, care a cucerit 11 trofee la rând în perioada 1967-1977. Formaţia din Vâlcea şi-a făcut însă loc în istoria sportului românesc. Oltchim este prima grupare din ţară, în afara cluburilor departamentale Steaua şi Dinamo, care a cucerit 19 titluri la jocuri sportive.

Alarmă falsă cu Managarova

Iulia Managarova le-a oferit coechipierelor şi oficialilor vâlceni o porţie zdravănă de teamă, la meciul cu CSM Ploieşti. Extrema dreaptă a fost scoasă pe braţe din teren după ce s-a ciocnit cu o adversară. "Ne-am speriat să nu fi păţit ceva grav la picior. Până la urmă, Iulia a acuzat o lovitură în stomac, a rămas câteva clipe fără aer. Din fericire, ea a trecut peste acest şoc şi se poate antrena normal", ne-a relatat Petre Berbecaru.


Echipele cu cele mai multe titluri consecutive
Steaua 17 titluri - hochei, 1980-1996
Dinamo 15 titluri - polo, 1957-1971
"U" Cluj 11 titluri - baschet (f), 1984-1994
Steaua 11 titluri - handbal (m), 1967-1977
Dinamo 11 titluri - volei (f), 1975-1985
Dinamo 10 titluri - baschet (m), 1868-1977
Oltchim 8 titluri - handbal (f), 1993-2000

Cele mai galonate echipe în întrecerile interne
Steaua 40 titluri (hochei pe gheaţă)
Dinamo 32 titluri (polo)
Steaua 28 titluri (handbal masculin)
Steaua 23 titluri (fotbal)
Dinamo 22 titluri (baschet masculin)
Dinamo 21 titluri (volei feminin)
Steaua 21 titluri (baschet masculin)
Oltchim 19 titluri (handbal feminin)


Lot
Jovanovic şi Pineau sunt OK

Campioana României are la dispoziţie toate cele 13 handbaliste pentru semifinala tur cu Györ. Revenite cu probleme medicale de la echipele naţionale, Marija Jovanovic şi Allison Pineau au fost refăcute. Muntenegreanca a şi jucat sâmbătă, în partida cu CSM Ploieşti. Pineau a fost menajată şi pentru faptul că Oltchim nu a putut trece pe foaia de joc decât cinci handbaliste străine.

Adversară
Györ vine cu două chartere

Delegaţia formaţiei maghiare va sosi în România vineri seara, cu două chartere. Györ va deplasa în Bucureşti o delegaţie de 60 de persoane, echipă, staf şi sponsori, care vor fi cazate la Rin Grand Hotel. De asemenea, suporterii maghiari vor veni cu patru autocare. Campioana Ungariei nu va efectua antrenamentul oficial obişnuit din ziua precedentă jocului. Györ a cerut poziţie la sală doar 45 de minute, în ziua meciului.
şedere

Oltchim stă la Grand Hotel Continental
Clubul din Vâlcea îşi va muta cartierul general în Bucureşti încă de joi, când se va caza la un stabiliment de cinci stele din centrul Bucureştiului, Grand Hotel Continental. Tot de joi, vâlcencele se vor antrena în Sala Polivalentă, în condiţiile în care suprafaţa de joc va fi montată încă de miercuri.
euro u19 şi u17

Două naţionale la Europene
Reprezentativa feminină de tineret s-a calificat ieri la Campionatul European din Danemarca (august 2013), după ce a câştigat toate cele trei jocuri din cadrul turneului de calificare de la Craiova. După 32-24 cu Slovenia şi 49-7 cu Marea Britanie, tricolorele au învins ieri Polonia în meciul pentru primul loc, scor 30-26. România s-a calificat astfel cu ambele naţionale la Europene din vară, junioare şi tineret.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.