CONFLICT | Line Jorgensen s-a transferat la Esbjerg în Danemarca. CSM Bucureşti nu şi-a dat acordul pentru ca handbalista să plece la clubul danez. ”O aşteptăm să se prezinte la echipă la 1 iulie”

19 mai 2018 6181 afişări Handbal
CONFLICT | Line Jorgensen s-a transferat la Esbjerg în Danemarca. CSM Bucureşti nu şi-a dat acordul pentru ca handbalista să plece la clubul danez. ”O aşteptăm să se prezinte la echipă la 1 iulie”
GALERIE (2 de imagini) VEZI GALERIA

Team Esbjerg a oficializat azi transferul jucătoarei Line Jorgensen de la CSM Bucureşti, la numai o zi distanţă după ce echipa campioană a României şi-a încheiat sezonul (33-20 cu CSU Danubius Galaţi în Liga Naţională). Formaţia daneză a anunţat că interul dreapta a semnat un contract pe 3 ani, publicând şi o fotografie a handbalistei cu tricoul de joc nr. 19.

”Sunt gata să vin acasă în Danemarca şi să joc din nou după trei sezoane petrecute la Bucureşti. Am ales să vin la un club cu ambiţii mari, pentru a câştiga titluri. În plus, Esbjerg este un club cu o bună cultură handbalistică, întotdeauna a avut mulţi spectatori, mediul de antrenament este plăcut. Aştept cu nerăbdare să joc pentru noul club”, a declarat Line Jorgensen pentru site-ul oficial al clubului danez. Ea a devenit, aşadar, al doilea transfer al Team Esbjerg, după Kristine Breistol de la Larvik.

”Am învăţat foarte multe lucruri pe parcursul celor 3 ani la Bucureşti. Importanţa profesionalismului, faptul că trebuie să-ţi optimizezi întotdeauna eforturile şi cât de important este să câştigi, în special meciurile tari. Acest lucru nu se aplică doar clubului, ci întregului oraş. Pasiunea este totată aici. Cred că am devenit mai puternică din punct de vedere mental în cei 3 ani petrecuţi la CSM Bucureşti”, a mai spus Line Jorgensen.

Interul dreapta din Danemarca devine a 5-a handbalistă de la CSM Bucureşti care şi-a anunţat plecarea de la campioana României, după Camille Ayglon, Gnonsiane Niombla, Isabelle Gullden şi Martit Malm Frafjord. Există totuşi o mare problemă în acest moment cu plecarea handbalistei daneze la Team Esbjerg. Line mai are un an de contract, iar CSM Bucureşti nu şi-a dat acordul de transfer. ”Clubul poate fi de acord cu încetarea contractului în urma plăţii unei taxei compensatorii de către sportivă sau altă entitate egale eventual cu echivalentul perioadei de contract rămasă neacoperită până la 30 iunie 2019. Această sumă recuperează valoric investiţia făcută de club în perioada în care sportiva fiind accidentată la lotul naţional al Danemarcei, a fost plătită regulat pe toată perioada accidentării, respectiv 18 luni, din 2015 până în 2017”, ne-a declarat Nicolae Luca, team-managerul CSM Bucureşti.

Aşadar, CSM Bucureşti nu-şi va da acordul pentru un transfer la Team Esberg, până când formaţia daneză sau jucătoarea nu va plăti o sumă de transfer. Clubul este cu plata la zi faţă de jucătoare, astfel că handbalista nu are niciun motiv pentru a-şi rezilia contractul. Avem astfel un conflict deschis, care probabil îşi va continua calea legală, în cazul în care cele două părţi nu vor ajunge la un acord. ”Noi o aşteptăm pe jucătoare, conform contractului, să se prezinte la 1 iulie la echipă”, a mai spus Nicolae Luca.


FOTO: Sebastian TĂTARU / MEDIAFAX

Line Jorgensen a anunţat clubul de mai mult timp că intenţionează să plece la CSM Bucureşti. Iar la negocieri ea nu a invocat condiţii financiare sau împotriva clubului, ci doar faptul că vrea să se întoarcă acasă pentru că îi este dor de familie, îi este dor de Danemarca. Conform informaţiilor ProSport, interul dreapta a decis să plece de la campioana României încă de la începutul acestui an. Relaţiile cu fosta antrenoare, Helle Thomsen, nu au fost cele mai bune. Line a fost nemulţumită pentru faptul că a primit foarte puţine minute de joc şi ar fi apucat să semneze cu Team Esbjerg încă din perioada în care Helle Thomsen mai era la echipă. De altfel, o plecare a interul dreapta de la CSM la Esbjerg se vehiculează de câteva luni bune, doar că nimeni nu a vorbit despre această situaţie, nici clubul, dar nici handbalista sau impresarul ei.

După plecarea lui Helle Thomsen, Line Jorgensen a devenit mai vizibilă la CSM Bucureşti, cel mai bun joc al ei în acest sezon fiind chiar în cadrul turneului Final Four, cu Rostov Don, în finala mică la Budapesta.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.