CONCLUZII | Naţionala României a înregistrat cele mai slabe rezultate din ultimii 18 ani într-un turneu feminin! „Nu am înţeles nimic. Decât să te prezinţi aşa, mi se pare mai normal să declini participarea”. Cine a ieşit pe plus

24 mar 2019 3760 afişări Handbal
CONCLUZII | Naţionala României a înregistrat cele mai slabe rezultate din ultimii 18 ani într-un turneu feminin! „Nu am înţeles nimic. Decât să te prezinţi aşa, mi se pare mai normal să declini participarea”. Cine a ieşit pe plus

Handbalul românesc se află într-o situaţie delicată. Naţionala masculină este foarte jos, iar mai nou şi reprezentativa feminină a înregistrat nişte rezultate proaste la turneul amical Golden League, unde a pierdut cele trei jocuri cu Franţa, Norvegia şi Danemarca la o diferenţă medie de 9 goluri! Au fost, practic, cele mai slabe rezultate din ultimii 18 ani, după prestaţia de la Mondialul din 2001, chiar dacă întrecerea din Franţa la care au fost prezente tricolorele a avut caracter amical.

Dacă în privinţa sectorului masculin nu e nimic nou – în eşalonul trei îi este locul la nivel de echipe naţionale de câţiva ani -, în schimb, în privinţa fetelor este un mare semnal de alară. Şi, totodată, un mare semn de întrebare în privinţa viitorului pe termen scurt şi mediu. Cert este că după Golden League, sunt foarte puţine concluzii pozitive.

Probabil că nu-mi permite experienţa, dar nu am înţeles ce s-a vrut la acest turneu Golden League, unde ştiam că vin nişte echipe bune. Suntem cu mai puţin de un an de zile înaintea celui mai important Campionatul Mondial care duce la Jocurile Olimpice. Nu înţeleg nimic din strategia care s-a vrut aici, ce s-a urmărit. Mă refer la toate capitolele, inclusiv la participare. Decât să te prezinţi aşa, mi se pare mai normal să declini participarea”, a declarat fostul selecţioner Gheorghe Tadici pentru ProSport.

  • „Mi s-a părut o echipă care a tras semnalul de alarmă cu ceea ce înseamnă antrenori la frecvenţă redusă după experienţa băieţilor”, Gheorghe Tadici

Antrenorul medaliat cu argint la Mondialul din 2005 a remarcat totuşi ceva: „Mi-au plăcut Lorena Ostase, Nicoleta Dincă şi parţial Gabriela Perianu”.

Ce este de făcut, în condiţiile în care timpul începe să preseze până la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar echipe precum Franţa, Norvegia, Danemarca, Olanda, Rusia arată din ce în ce mai bine? „Sunt multe de făcut, îmi cam dau seama ce se poate face pentru ameliorare. În niciun caz nu se ştie însă ce se va întâmpla cu anumite jucătoare, inclusiv cu Cristina Neagu. Nu ai cum să ştii, pentru că nu e nimeni Mafalda. Dar nu mă exprim, pentru că în momenmtul de faţă sunt alţii plătiţi cu bani grei. Pentru asta sunt plătiţi, ca să gândească ce au de făcut. Dar ca o sugestie, după experienţa de la băieţi, membrii Consiliului de Administraţie trebuie să intervină, să-şi intre în rol pentru ceea ce au solicitat voturi şi au fost aleşi”, a răspuns Gheorghe Tadici.

România este calificată direct la Mondialul din Japonia, astfel că va sări peste faza calificărilor din luna iunie.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.