Baia Mare îşi anunţă revenirea în forţă: titlul la fete în 2020 şi participarea în Liga Campionilor. Cherecheş prevede sfârşitul la CSM: ”Sunt convins că la Bucureşti se vor stinge lanternele care au fost aprinse într-un mod fals”

11 ian 2018 5654 afişări Comentează şi tu Handbal
Baia Mare îşi anunţă revenirea în forţă: titlul la fete în 2020 şi participarea în Liga Campionilor. Cherecheş prevede sfârşitul la CSM: ”Sunt convins că la Bucureşti se vor stinge lanternele care au fost aprinse într-un mod fals”

Cătălin Cherecheş, primarul localităţii Baia Mare, a anunţat revenirea echipelor Minaur în prim-planul handbalului românesc. Într-o conferinţă de presă maraton, de aproape 80 de minute, edilul-şef a anuţat că ”a venit momentul să nu mai stau pe margine”, dar şi obiectivele celor două formaţii de handbal din localitate în anii care vor urma. Totodată, Cherecheş nu a uitat de rivala CSM Bucureşti şi a făcut publice numele oamenilor pe care Baia Mare îi va susţine la alegerile din 14 februarie.

Baia Mare a fost un pol important în handbalul românesc mai tot timpul şi tinde să redevină o ”capitală a handbalului”. Cel puţin aceasta a fost doleanţa primarului Cătălin Cherecheş, care şi-a afirmat din nou sprijinul pentru sport şi pentru handbal în mod special. Localitatea maramureşeană a câştigat titlul la feminin în 2014, a ajuns doi ani la rând în sferturile Ligii Campionilor, a câştigat titlul la masculin în 2015 şi a acces în grupele Ligii Campionilor, dar apoi s-a sufocat financiar şi, pe bună dreptate, parcă şi handbalul românesc a devenit mai sărac, în special la feminin, după dispariţia acelei lupte pasionate dintre HCM şi CSM Bucureşti.

Cătălin Cherecheş a vorbit astăzi despre noile obiective, atât la feminin, cât şi la masculin. ”Mi-aş dori să ajungem undeva în 2020 ca aici, pe acest teren (n.r. Sala Lascăr Pană) sau pe altul mai mare, mai larg ca spaţiu, să jucăm împreună cu echipa de fete în Liga Campionilor. Aceasta este ţinta. Până în 2020 vorbim cum creştem valoric spre vârful Ligii Naţionale şi să devenim credibili, proiectul nostru trebuie să fie unul serios. Avem jucătoare cu potenţual să crească şi ajungă titulare într-o echipă anului 2020, să câştige campionatul şi să se bată într-un mod curajos cu echipe importante din Europa”, a spus edilul-şef. Cu această ocazie nu a ezitat să-şi înţepe rivala din Bucureşti din urmă cu 2-3 ani, ba chiar să-i prevadă sfârşitul!

”Cred că uşor uşor lucrurile se vor răsufla la alte echipe din România. Mai ales că în marea performanţă, vorbim de sport de echipă, în primul rând trebuie să ai public care să energizeze şi să dea emoţie. Iar aici, la un moment dat, după ce ai un parcurs cu 3 oameni în sală, după un an, 2, 5, 10, constaţi că nu mai e atât de relevant să faci înaltă performanţă. Sunt convins că la Bucureşti şi în altă parte se vor stinge lanternele care au fost aprinse aşa într-un mod fals, pentru moftul unora sau altora. În Baia Mare handbalul nu este un moft, ci este ceva care ţine de viaţa şi destinele acestui oraş. Dacă vorbim de performanţă în handbal şi înaltă performanţă la nivel european, locul acesta este aici în Baia Mare, nu în altă parte. La nivel de emoţie, doar aici sunt la cea mai înaltă cotă”, a declarat Cherecheş.

”Sperăm să nu ne creeze surprize şi nu trebuie să jucăm noi pe teren”

”Am toată încrederea în echipa de fete, vom promova în Liga Naţională, ne vom consolida în campionatul naţional la sfârşitul anului viitor, vom tinde spre vârful campionatului 2020. Până atunci, lucrurile trebuie făcute într-un mod temeinic”, Cătălin Cherecheş, primar Baia Mare

În ceea ce priveşte handbalul masculin, primarul a vorbit despre obiectiv locurile 1-5 în sezonul următor, sperând, în acelaşi timp, că Minaur nu va avea emoţii în acest sezon cu menţinerea în Liga Naţională: ”Sperăm să nu ne creeze surprize şi nu trebuie să jucăm noi pe teren”.

La anunţul revenirii în handbalul românesc, Cătălin Cherecheş a lansat candidaţii pe care Baia Mare îi susţine la alegerile din 14 februarie: Daniel Kotecz pentru funcţia de vicepreşedinte al FR de Handbal, Ioan Băban şi Vasile Viman pentru funcţiile de membri în Consiliul de Administraţie. De asemenea, primarul a anunţat că structura de conducere a clubului va fi modificată. Numărul membrilor Consiliului de Administraţie se va mări de la 3 la 5 oameni, iar cele două propuneri ale primarului sunt Flaviu Leşe şi Ioachim Făt, omul sub coonducerea căruia Minaur a câştigat titlul la Minaur în 2015. ”Am făcut cele două propuneri raportându-ne şi la oameni care au dat din buzunarul lor fără să aibă niciun fel de beneficiu. Nu e puţin lucru să câştigi campionatul într-un an de zile”, a adăugat Cherecheş. Ceilalţi trei oameni din Consiliul de Administraţie al CS Minaur vor fi propuşi de Consiliul Local.

În acest moment, echipa feminină din Baia Mare este pe locul 1 în Liga secundă, Seria a 2-a, în timp ce băieţii ocupă locul 9 în Liga Naţională.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.